Mimar Sami Aydın, Resmen Göreve Başladı - Son Dakika
Güncel

Mimar Sami Aydın, Resmen Göreve Başladı

Yerel seçimlerinde galip çıkan Mimar Sami Aydın, devir teslim töreniyle 2009 yılında Doğan Ürgüp'e devrettiği emaneti geri aldı.

05.04.2014 08:58  Güncelleme: 09:33

Yüzlerce Sivaslı'nın yoğun ilgi gösterdiği törende alkışlar ve büyük bir coşkuyla karşılanan Başkan Aydın'a AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin ve Ak Parti İl Başkanı Ziya Şahin de eşlik etti.

İlk olarak katılımcılara hitap eden İl Başkanı Ziya Şahin, iktidar partisine yakışan bir olgunlukla yürüttükleri seçimler neticesinde Sivas merkez başka olmak üzere birçok ilçede belediye yönetimlerini kazandıklarının altını çizerek, "Artık bir hizmet kervanı yürüyecek. Katılımcı, çoğulcu ve demokratik hizmete yönelik bir belediyecilik anlayışı ile hizmet edeceğiz" şeklinde konuştu.

"Böylesi bir günde ne kadar şükretsek az, hepinizden Allah razı olsun" diyerek sözlerine başlayan Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, "2002'den bugüne kadar bizleri yalnız bırakmayan çok değerli hemşerilerimize çok teşekkür ediyoruz. Siyaseti hizmet için yapıyoruz. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde sizin içinizden çıkan kadrolar siz ne düşünüyorsanız, sizin hissiyatınız ne ise, sizin gündeminiz ne ise o doğrultuda siyaset yaptılar ve yapmaya devam edecekler. Bugüne kadar merkezi hükümet olarak yapmış olduğumuz hizmetlere bugünden sonra çok değerli belediye başkanımız Sami Aydın ile birlikte devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Alkışlar ve tezahüratlar eşliğinde söz alan Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ise, geçmiş dönemde Sivas'a hizmet eden bütün belediye başkanlarına ve ekiplerine teşekkür ederek, "Yüce Rabbim sizlerin duası ve desteğiyle bu görevi bize nasip etti. Rabbime şükrediyor sizlere teşekkür ediyorum. Bu görevin sorumluluklarını biliyoruz, buranın hizmet görevi olduğunu biliyoruz. Esas olan buraya gelmek değil, buranın vasıtasıyla sizlere hizmet etmek, halka hizmet etmek, Hakk'a hizmet etmek olduğunu biliyoruz. Sivas'ımıza çok önemli yeni projeler ve hizmetler kazandıracağımıza inanıyoruz. Yine inanıyoruz ki, bugünkü Sivas'ın fotoğrafıyla 5 yıl sonraki Sivas'ın fotoğrafı çok farklı olacaktır. Biz bunu başarmak istiyoruz. Biz bir takımız, elbette başta hükümetimiz olmak üzere, Bakanımız, vekillerimiz, teşkilatımız, çalışan arkadaşlarımız ve siz değerli hemşerilerimiz hepimizin tek hedefi Sivas'ı gelişen büyüyen sürekli yatırım alan işsizliğin azaldığı, üretimin arttığı bir şehir haline getirmek. İnşallah bunu hep birlikte başaracağız. Bu konuda hepinizin duasını bekliyorum" diye konuştu.

Seçim sürecinde destek olarak gecesini gündüzüne katan herkese teşekkür eden Başkan Aydın; "Tanımadığımız halde belki bugüne kadar bize hiç işi düşmemiş, belki bugünden sonra da işi düşmeyecek olan ama dualarıyla bizi destekleyen gönüldaşlarıma da teşekkürlerimi sunuyorum. 5 yıl önce bugünlerde bu görevi Doğan Beye teslim etmiştim, olması gerektiği gibi kendisine başarılar dilemiştim. 5 yıllık hizmetinden dolayı Doğan Beye ve ekibine Sivas adına, şahsım adına teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum. Bu bir bayrak yarışıdır, elbette bugün geldik, yine biz de bir başka arkadaşımıza bu görevi teslim edeceğiz. Esas olan buraya kimin geldiği değil, Sivas'ın ne kazandığıdır. İnşallah Sivas çok şeyler kazanacak. Bunun için bütün enerjimizi, bütün gücümüzü ortaya koyacağımızdan şüpheniz olmasın. Bir teşekkürü de bütün siyasi parti teşkilatlarına, bütün seçmenlerimize sunmak istiyorum. Gerçekten huzurlu bir seçim oldu. En ufak bir olumsuzluk yaşanmadı. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Geçmişte Sivas olumsuzluk şeylerle anıldı ama bugün Sivas'ın çok değiştiğini görüyoruz. İnşallah bugün görevi devralıyoruz. Pazartesi gününden itibaren şehrimizin sorun ve sıkıntıları çözmek için 'Bismillah' diyeceğiz ve çözüm için adımımızı atacağız. Hepinizin duasını ve desteğini bekliyorum. Bu makamın bizim inşallah şahsiyetimize kişiliğimize zarar vermemesini diliyorum. Çünkü makamların geçici olduğunu biliyorum, bu makamların ne kadar vebali olduğunu biliyorum. Bugün %58 yaklaşın 107 bin kişi bizi destekleriyle buraya getirdi. Ancak bize oy vermeyen %42'lik orandaki hemşerilerimin de her türlü hakkını korumak onlara hizmet etmek de bizim asli görevimizdir. Bugüne kadar siyasetçi olarak karşınızdaydık ama bugünden sonra bütün Sivas'ın belediye başkanı olarak karşınızdayız. Hayırlı uğurlu olsun diyorum."

Konuşmaların ardından edilen dualarla birlikte Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın başkanlık görevini resmen devir aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mimar Sami Aydın, Resmen Göreve Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement