Aytaç Durak: Kenan Evren'in Cenaze Törenine Bizzat Katılacağım - Son Dakika
Güncel

Aytaç Durak: Kenan Evren'in Cenaze Törenine Bizzat Katılacağım

Aytaç Durak: Kenan Evren\'in Cenaze Törenine Bizzat Katılacağım

Adana Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aytaç Durak, Kenan Evren'in cenaze törenine ilgisizliği anlayamadığını, kendisinin bizzat katılacağını söyledi.

11.05.2015 14:53  Güncelleme: 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aytaç Durak, Türkiye'de 60 yaş üstü vatandaşlar arasında araştırma yapılması halinde 12 Eylül darbesine 'evet' çıkacağını savundu, cenaze törenine ilgisizliği anlayamadığını, kendisinin bizzat katılacağını söyledi.

"YÜZDE 91 EVET OYU ÇIKMIŞTI"

Adalet Partisi, Anavatan Partisi, AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi'nde siyaset yapan ve 5 dönem Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Aytaç Durak, her olayın kendi dönemine göre değerlendirilmesini gerektiğini belirtirken, 12 Eylül'den sonra Kenan Evren'in devlet başkanlığıyla ilgili referandumda yüzde 91 'evet' oyu çıktığını hatırlattı. Durak, yazılı açıklamasında, "Bu, dünyaya belki de en fazla katılımlı referandum oldu. Kanaatimce askeri müdahale olmasaydı Türkiye'de iç savaş çıkardı. Kenan Evren, hiçbir darbeci generalin yapmadığını yaptı ve yönetimi sivillere teslim etti." dedi.

"12 EYLÜL'E YİNE EVET OYU ÇIKAR"

Darbeye giden süreçte askerlerin de sorumluluğu olabileceğini vurgulayan Durak, şöyle devam etti: "O dönem sağ ve solun önde gelenleri cezaevlerinde ağır uygulamalara maruz kalmıştır. Ancak, bugün o mağdur kişilerin Evren aleyhine demeçleri maalesef kamuoyunu etkilemektedir. Oysa bazılarının öldürdükleri binlerce genç mağdur değil miydi? O günleri hatırlayan 60 yaş üzerindekilerle araştırma yapılsa yine 12 Eylül'e 'evet' oyu çıkar. Allah bir daha Türkiye'yi o noktalara getirmesin. 12 Eylül askeri müdahalesinin bazı antidemokratik uygulamalarına rağmen bu darbe bence zaruretten doğmuş ve başarılı da olmuştur."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aytaç Durak: Kenan Evren'in Cenaze Törenine Bizzat Katılacağım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Edi: Acaba bu ülkeye zarar veren kim geziciler inadına ak parti 1 9 Yanıtla
  • Tesekkurler : Bence de hakli. Kendini bilmez sosyalistlerin yüzünden olan oldu ortaligi yakip yiktilar fikirleri olmadan. Hak ettiker 2 0 Yanıtla
  • HASAN KARATAŞ: O GÜNLERİ DÜN GİBİ HATIRLIYORUM DARBE OLMASAYDI İÇ SAVAŞ ÇIKACAKTI KARDEŞ KARDEŞİ ÖLDÜRMEĞE BAŞLAMIŞTI EVET YANLIŞ OKUMADINIZ İKİ AYRI GÖRÜŞLÜ KARDEŞ BİRBİRİNİ VURDULAR HELE SİYASİLER HALKI O KADAR BİRBİRİNE KARŞI BİLEDİLER Kİ İÇ SAVAŞ ÇIKMASI İÇİN HİÇ BİR SİYASİ GERİ KALMADI BİR CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ İÇİN MECLİTE 88 OTURUM YAPILDI 88 DEFA SEÇİM YAPILDI AMA NETİCE YOKTU HERGÜN TÜRKİYENİN HER BİR ŞEHRİNDEN SALDIRI VE ÖLÜM HABERİ GELYORDU SALDIRILARDA HER GÜN 5 6 CENAZE HABERİ GELYORDU TAKDİR YÜCE TÜRK MİLLETİNİN VE SAĞ DUYULU VATANDAŞLARINDIR ALLAH BU VATANA O GÜNLERİ BİR DAHA YAŞATMASIN 2 0 Yanıtla
  • khan: Katılan katılsın cenazesine müsşüman olanlar katılması çünkü irtica olabilir aman ha ha 1 1 Yanıtla

Advertisement