Ayvalık 61 Yıl Sonra "Cumhurbaşkanı" Ağırlayacak - Son Dakika
Yerel

Ayvalık 61 Yıl Sonra "Cumhurbaşkanı" Ağırlayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 28 Kasım Cumartesi günü ziyaret edeceği Balıkesir'in Ayvalık ilçesi, Atatürk'ün 1935, Celal Bayar'ın da 1954 yılındaki ziyaretlerinin ardından 61 yıl sonra ilk kez bir cumhurbaşkanını ağırlayacak.

26.11.2015 11:25

SUAT SALGIN - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 28 Kasım Cumartesi günü ziyaret edeceği Balıkesir'in Ayvalık ilçesi, Atatürk'ün 1935, Celal Bayar'ın da 1954 yılındaki ziyaretlerinin ardından 61 yıl sonra ilk kez bir cumhurbaşkanını ağırlayacak.

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, Edremit Körfezi'ndeki turizm merkezlerinden olan, zeytin ve zeytinyağı üretimiyle bilinen Ayvalık'ı Cumhurbaşkanı olarak 13 Nisan 1935'te Atatürk, 1954'te de Celal Bayar ziyaret etti. Bu tarihten itibaren birçok başbakan ve sayısız bakanın geldiği ancak görevdeki bir cumhurbaşkan tarafından ziyaret etmediği ilçe, 28 Kasım Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ağırlamaya hazırlanıyor.

İlçede ziyaret öncesi dikkati çekici hareketlilik ve heyecan göze çarparken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gidebileceği güzergahlarda alınacak güvenlik tedbirleri emniyet ve jandarmayı alarma geçirdi.

Karayollarından hastanelere kadar ilçedeki kurum ve kuruluşlarda hazırlıklar yeniden gözden geçirildi. Erdoğan'ın ziyaret edebileceği duraklar arasında yer alan Alibey Adası'ndaki (Cunda Adası) restoranlarda da hummalı bir çalışma sürerken, gece konaklama ihtimaline karşı Lale Adası'ndaki bir otelde izinler kaldırıldı.

Bu arada, Erdoğan'ın zeytinliklerde incelemelerde bulunarak, sembolik zeytin hasadına katılacağı belirtilen alanda da çalışmalar sürüyor.

Erdoğan ve beraberindekileri fabrikasında ağırlayacağı öğrenilen iş adamı Ahmet Sucu'nun, öğle yemeğinde "Ayvalık mutfağı"nın özel tatlarının yer alacağı zeytinyağlı yemeklerden oluşan menü hazırlatacağı öğrenildi.

Roman gençler, camiyi gönüllü boyuyor

Öte yandan, ilçedeki Roman gençler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öğle namazı kılacağı bildirilen Hamdibey Mahallesi'ndeki Çınarlı Camisi'nin duvarlarını gönüllü boyuyor.

Caminin boya ve badana işlerine yardım eden gençlerden Murat Kale, şunları dile getirdi:

"Devlet büyüklerimizden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan'ın cami cemaatimizle öğle namazını kılacak olması bizleri son derece heyecanlandırıyor. Cumhurbaşkanımıza mahcup olmamak için büyük bir şevkle camimizin boya ve badana işlerini yapıyoruz. Bu işi yaparken de herhangi bir ücret talep etmiyoruz. Tüm mahalle gençleri olarak bu işi gönüllü yapıyoruz."

Çınarlı Camisi'nin imamı Ahmet Karaca da Erdoğan'ın programı çerçevesinde kendi camilerini tercih etmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Karaca, şöyle dedi:

"Reis-i Cumhurumuz ve devlet büyüğümüz Sayın Recep Tayip Erdoğan'ın Ayvalık'ı ziyaret edecek olması ve ziyareti çerçevesinde programında herhangi bir değişiklik olmazsa camimizde öğle namazını kılacak olmasından son derece memnunuz. Mahallemizin gençleri ve kadınlarının katkılarıyla camimizin her gün rutin olarak gerekli temizliği ve bakımı yapılmaktadır. Roman vatandaşlarımız, bugün Ayvalık'ta İslam dinini en iyi öğrenen bir mahalle konumunda. Bu mahallenin gençleri sağ olsunlar gece-gündüz demeden camimizin gönüllü olarak hizmetinde olmayı kendilerine görev addetmiş durumdalar. Camimiz iç ve dış yapısıyla Türkiye'nin en özel ve güzel camisi konumundadır."

"Misafirleri en iyi şekilde ağırlayacağız"

Ayvalık Ticaret Odası Başkanı İbrahim Kantarcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilçede ağırlayacak olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı düzeyindeki bir ziyaretin çok uzun bir aradan sonra yapıldığına dikkati çeken Kantarcı, "61 yıl sonra devletin en üst makamının Ayvalık'a gelecek olması bizi, vatandaşları ve ticaret kesimini heyecanlandırdı. Ayvalık turizm anlamında çok önemli bir kent ve burada Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Edoğan'ı ağırlamak bizim için çok önemli. Çok uzun bir aradan sonra devletin en üst makamı bizi ziyaret edecek. Onunla birlikte birçok üst düzey yönetici, başkan geliyor. Biz onu ve yanındaki misafirleri en iyi şekilde ağırlayacağız" dedi.

Ayvalık Ziraat Odası Başkanı Hasan Kıtay da özelikle çiftçilerde, zeytin üreticilerinde büyük bir heyecan olduğunu dile getirerek, "Cumhurbaşkanımızın ilçeye gelip zeytin hasat edeceği söyleniyor. Bu Ayvalık zeytini ile zeytinyağı için büyük bir katkı sağlayacak. Belki de ilk defa dünyada bir cumhurbaşkanının zeytin hasat ettiğini göreceğiz" diye konuştu.

AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp de ilçeye çok uzun yıllardır bir cumhurbaşkanının gelmediğini, bu anlamda büyük heyecan olduğunu ifade ederek, "Bizim buraya sadece Cumhurbaşkanımız gelmiyor, partimizin kurucu genel başkanı ve aynı zamanda büyük dünya liderimiz geliyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ayvalık 61 Yıl Sonra 'Cumhurbaşkanı' Ağırlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement