Ayvalık'ta Yaralar Sarılıyor - Son Dakika
Güncel

Ayvalık'ta Yaralar Sarılıyor

Ayvalık\'ta Yaralar Sarılıyor

Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Karakoç Çayı'nın şiddetli yağışlar nedeniyle taşması sonucu, çayın kenarında bulunan ve kullanılmaz hale gelen 42 evde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi,Kent estetiği Daire Başkanlığı, İtfaiye Daire Başkanlığı,Baski Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler...

03.12.2016 21:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Karakoç Çayı'nın şiddetli yağışlar nedeniyle taşması sonucu, çayın kenarında bulunan ve kullanılmaz hale gelen 42 evde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi,Kent estetiği Daire Başkanlığı, İtfaiye Daire Başkanlığı,Baski Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler tarafından oluşturulan 137 kişilik ekip çalışmalarını sürdürüyor.

Bölgedeki çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp, yaklaşık 40 saatlik şiddetli yağış sonucunda ilçe genelinde metrekare başına 283 kilogram yağmur düştüğünü hatırlattı.

Şiddetli yağış nedeniyle oluşan selin, Ayvalık'ta birçok bölgede ciddi sorunları da beraberinde getirdiğine işaret eden Başkan Kayaalp, "Selden sonra, Altınova mahallemizde Karakoç Çayı etrafındaki 42 evde 1 buçuk metreye ulaşan çamur deryası oluştu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Edip Uğur'un talimatıyla, belediyemiz bünyesindeki tüm ekiplerle şu an burada kurtarma çalışmaları yapıyoruz. Bu kurtarma çalışmalarımızda 137 personelimiz bu bölgede yoğun tempoyla çalışıyorlar. Yaklaşık 4 gündür buradalar. İnşallah bu tempoyla çalışmalarımızı sürdürerek yaraları saracağız." dedi.

Selin ilk gününde tam anlamıyla facia bir görüntüyle karşılaştıklarını ve yoğun tempoyla bu olumsuzluğu gidermeye çalıştıklarını anlatan Kayaalp, şöyle konuştu:

"Bu bölgede su baskını olmaması için bir kanal yapılmış ama bu kanalda ne yazık ki düzenli yapılması gereken temizlik çalışmaları yapılmamış. Ben kendi gözlemimi ifade etmek istiyorum. Burada DSİ'nin ihmali var gibi görünüyor. Zira sel suları kanalın denize kavuştuğu noktayı doldurunca, tıkanan kanaldan taşan sular da bu bölgeyi sel sularının altında bırakmış durumda. DSİ'nin bu kanaldaki temizlik çalışmalarına çok dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorum. Zaten bu bölgede geçmişte bir imar hatası yapılmış. Çukur olan bu bölgeye imar izni vermişler. Ben bu konuda Ayvalık Belediyesi'nin herhangi bir öneriyle gelmesi halinde büyükşehir belediyesinin bu bölgedeki sıkıntıyı çözebilmek adına gereken desteği vereceğine inanıyorum."dedi,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ayvalık'ta Yaralar Sarılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement