Azeri Diasporası Lideri Abbasov Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Azeri Diasporası Lideri Abbasov Açıklaması

Azeri Diasporası Lideri Abbasov Açıklaması

Rusya’da faaliyet gösteren Azerbaycan Teşkilatları Birliği Başkanı Abbas Abbasov, Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmasının Rus-Türk ilişkilerini daha da artıracağını ifade etti.

18.08.2014 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya'da faaliyet gösteren Azerbaycan Teşkilatları Birliği Başkanı Abbas Abbasov, Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmasının Rus-Türk ilişkilerini daha da artıracağını ifade etti.

Rusya Azerileri Ulusal Kültürel Cemiyeti'nin Aksakallar Konseyi Başkanı da olan Abbasov, Erdoğan'a Rusya Azeri diasporası adına kutlama mesajı gönderdi. Abbasov, Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan sayın Erdoğan ve tüm Türk halkını Rusya'da yaşayan tüm Azeriler adına kutladığını bildirdi. Sayın Erdoğan'a bu yeni görevinde başarılar dileyen Abbasov, şunları söyledi: "Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dostu. Rusya ve Türkiye halkları dost. İki lider güçlü ve halkın büyük desteğine sahip. Dolayısıyla Erdoğan'ın zaferi Rus-Türk ilişkilerini daha da artıracak. İlişkilerimizin geleceği parlak. Bu biz Azerileri mutlu ediyor. Çünkü iki devlet bize yakın, komşu ve dost."

Rusya'nın Batı ülkelerine gıda ürünleri ambargosu uyguladığını da hatırlatan Azeri diasporası lideri Abbasov, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün Rusya yeni gıda üreticileri arayışına girdi. Türkiye en başta gelen ülkelerden biri. Türkiye, Rusya'nın gıda ürünleri piyasası bakımından en potansiyel ülke. Sebze-meyve başta olmak üzere, çeşitli Türk gıda ürünleri kaliteli. Bugün Türkiye Avrupa'ya bile ürün satıyor. Dolayısıyla Türkiye Rusya'nın gıda programında önemli rol oynabilir. Azerbaycan da benzer şekilde. Azerbaycan geleneksel olarak Rusya'ya sebze-meyve ürünleri sevkiyatcısı olarak bilinir. Ama bugün bu sevkiyatı daha da artırmak için gerekli çalışmalar yapılabilir. İkili ekonomik ticari ilişkilerin artması aynı zamanda çalışan sıradan insanların gelir düzeyini olumlu etkiliyor." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Azeri Diasporası Lideri Abbasov Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement