Bafra, Japon Misafirlerini Ağırladı - Son Dakika
Yerel

Bafra, Japon Misafirlerini Ağırladı

Bafra, Japon Misafirlerini Ağırladı

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, incelemelerde bulunmak üzere ilçeye gelen Japon misafirleriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.

25.10.2015 16:58

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, incelemelerde bulunmak üzere ilçeye gelen Japon misafirleriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, ilçenin tarihi, kültürü, turizm değerleri ve sanayisi hakkında bilgi verdi. Japonya ve Japon halkı ile geçmişten günümüze iyi ilişkilerin var olageldiğini belirten Şahin, Japonlara karşı Türklerin bir sempatisi olduğunu belirtti.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) İzleme ve Değerlendirme Birimi Başkanı Fatih Ege, misafirlerle ilçede iki günlük gezi ve incelemelerde bulunacaklarını belirterek "İlk gün şehir turu yaptık, Bafra Müzesini ziyaret ettik. İkinci gün Kuş Cenneti, İkiztepe Kazı Alanı, Asar Kale Kaya Mezarları, kendilerinin de kredi desteği ile yapılan Altınkaya Barajını ve baraj göllerini ziyaret edeceğiz. Son olarak Organik Köy diye bilinen Sürmeli mahallemizi ziyaret ederek gezimiz sona erecek."

Bafra'da son zamanlarda turizmin geliştiğini anlatan Ege, şöyle konuştu: "Turizm hareketinin Uzak Doğu ülkelerinde yayılmasını sağlamak ve onlara buralardaki doğal güzellikleri, tarihi emanetleri tanıtarak ilçemizin turizmine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Japonlar bu işe çok önem veriyor. Ekibin içerisinde proje uzmanları, turizmciler var. Onlar bu gezideki gözlemlerini not edecekler. Dolayısıyla gerek Japonya'da gerek Türkiye'de yaşayan Japonlara tanıtım yapacaklar. Bu başlangıçtan sonra umarım ilerleyen dönemlerde daha geniş kafilelerle Japon misafirlerimiz gezi düzenleyeceklerdir."

Japonya Uluslararası Kalkınma Ajansı Ankara Ofisinde görev yapan misafirler de kendilerini ağırlayan Başkan Şahin'e gösterdikleri alakadan dolayı teşekkür ederek yemekte ikram edilen Bafra pidesini çok beğendiklerini dile getirdi.

Japon heyet ayrıca Başkan Şahin'e, başkan Şahin'de misafirlerine günün anısına hediye takdiminde bulundu. Program çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

Programda Bafra Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çamaş, Bafra Genç İşadamları Derneği Başkanı Yavuz Selim Muratoğlu, şehir dışında farklı sektörlerde hizmet veren iş adamları da hazır bulundu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bafra, Japon Misafirlerini Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement