Bafra Sera Osb'nin Kuruluş Kararı Alındı - Son Dakika
Yerel

Bafra Sera Osb'nin Kuruluş Kararı Alındı

Bafra Sera Osb\'nin Kuruluş Kararı Alındı

Üretim potansiyeli açısından Türkiye’nin en verimli tarım ovalarından biri olan Samsun’un Bafra Ovası’na Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi(OSB) kurulma kararı alındı.

15.10.2015 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üretim potansiyeli açısından Türkiye'nin en verimli tarım ovalarından biri olan Samsun'un Bafra Ovası'na Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi(OSB) kurulma kararı alındı. İhracata yönelik tarımsal ürünlerin kalitesinin artırılması için laboratuvar ortamının da yer alacağı Sera OSB'nin kent ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacağı belirtildi.

Bafra ilçesine Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi kurulmasıyla ilgili toplantı gerçekleştirildi. Vahap Çelik İş Merkezi Niyazi Kesim Restoran'da düzenlenen, Samsun Valisi İbrahim Şahin başkanlığındaki toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, Meclis AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Ticaret Odası Başkanı Göksel Başar, Fen İşleri Daire Başkanı Serkan Çam ile davetliler katıldı.

'Bacasız sanayi' olarak nitelendirilen ve örtü altı yetiştiriciliği bakımından oldukça büyük potansiyele sahip Bafra Ovası'nda, uygun iklim ve arazi koşullarını kullanarak serada üretim yapmak isteyen müteşebbislere destek vermek, ihracat tabanlı sera üretimini geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacını taşıyan Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi ile kent ve ülke ekonomisine katkıda bulunulması hedefleniyor. Ülkede kurulma aşamasında olan 3 OSB'den biri olan Tarıma Dayalı İhtisas Sera OSB, yüzde 99'u Maliye hazinesinde olan Bafra OSB'nin yanındaki bin 200 dönümlük araziye inşa edilecek.

Toplantıda konuyu masaya yatıran Samsun Valisi İbrahim Şahin ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Tarıma Dayalı İhtisas Sera OSB ile ilgili ayrıntılı bilgi aldıktan sonra Sera OSB'nin kuruluşu yönünde karar aldılar. Müteşebbis heyetinin de oluşturulduğu toplantının ardından ilgili bürokratlarla birlikte Sera OSB'nin kurulacağı alanı gezen Vali Şahin, Başkan Yılmaz ile Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, alt yapı yatırımı konusunda bilgi aldılar. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü'nün de onayladığı yatırıma Büyükşehir Belediye Meclisi'nde karar alınmasının ardından başlanacağı öğrenildi.

"SERA OSB HAYIRLI OLSUN"

Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi kurulmasıyla ilgili açıklama yapan Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun'a müjde verdiklerini kaydetti. Tarımsal anlamda Bafra Ovası'ndaki üretim potansiyelinin Sera OSB ile artık ihracata dayalı hale geleceğinin altını çizen Vali Şahin, "Burada Medikal Cerrahi El Aletler OSB olarak düşündüğümüz bir alan var. İsmini henüz netleştiremedik ama Medikal OSB olabilir. İnşallah ileride de Medikent olur. Temennimiz bu. Ama hemen onun arkasında Sera OSB kurulması kararı alındı. Samsun'u, Bafra'yı ilgilendiren hayırlı haberimiz bu. Bununla ilgili yazışmalar yapıldı. Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Bafra Belediyesi, Ticaret Odası, Ticaret Borsası da müteşebbis heyeti içinde yer alıp ortakları oldular. İnşallah en kısa zamanda kurulacak" dedi.

Bafra Kızılırmak Deltası'nda oluşan vadide üretilecek ürünlerin kalitesinin artırılması için Sera OSB'nin kimya labaratuvarı gibi çalışacağı bilgisini veren Vali İbrahim Şahin, "Fidan, tohum, sebze, meyve ve çiçek üretimiyle ilgili çalışmalar yapılacak. Çarşamba'da gördüğüm iyi tarım uygulama serasından çok etkilenmiştim. Böyle bir çalışmayı Bafra'ya da taşırsak artık Samsun, dışarıdan sebze meyve alma yerine tam tersine çevresine pazarlayan hatta ihracat yapan bir alan haline gelecek. Arazi, gelişme ve genişlemeye de çok müsait. Sera OSB'nin yöreye ve ülke ekonomine ciddi katkılar sağlayacağına inanıyorum" diye konuştu.

Eski tütün depolarını tarımın içine dahil etmek istediklerine de değinen Vali Şahin, "Buralarda acaba mantar üretimi yapılabilir mi? Sera OSB'nin içinde olabilir mi? Oraları da bu sistemin içine dahil edersek tarıma, ilçeye ve ülkeye ciddi katkı sağlarız diye düşünüyoruz. Sera OSB hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise kırsal kalkınma konusuna büyük önem verdiklerini belirterek, Samsun tarımını geliştirmek, artırmak ve üretimi ihracata dayalı hale getirmekte kararlı olduklarını vurguladı. Kurulma kararı alınan Sera OSB'nin önemli olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, "Projenin amacı; bacasız sanayi olarak niteleyebileceğimiz 'örtü atı yetiştiriciliği' bakımından oldukça büyük bir potansiyele sahip Bafra Ovası'nda uygun iklim ve arazi koşullarını kullanarak sera üretimi yapmak isteyen müteşebbisleri örgütlemek suretiyle ihracat tabanlı sera üretimini gerçekleştirmek, seralarda yetiştiriciliği yaygınlaştırarak ülke ekonomisine katkıda bulunmak" açıklamasını yaptı.

Başkan Yılmaz, kararı alınan OSB'nin Samsun'a hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bafra Sera Osb'nin Kuruluş Kararı Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement