Bağımsız Milletvekili Günay: İktidar ve Muhalafet İçin Başarılı Değildir - Son Dakika
Güncel

Bağımsız Milletvekili Günay: İktidar ve Muhalafet İçin Başarılı Değildir

Bağımsız Milletvekili Günay: İktidar ve Muhalafet İçin Başarılı Değildir

Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, 30 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendirirken, "Tartışmaların iktidarı yıprattığını görüyoruz.

02.04.2014 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, 30 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendirirken, "Tartışmaların iktidarı yıprattığını görüyoruz. Muhalefet ise bütün Türkiye'nin partisi olamıyor. Sonuçlar iktidar ve muhalefet için başarılı değildir" dedi.

Günay yaptığı yazılı açıklamada, 30 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi. Yerel seçimlerin "genel seçim" havasında geçtiğini öne süren Ertuğrul Günay, "Kazanılan belediye başkan sayısına bakınca iktidar partisinin başarılı olduğu açıktır. Ancak, bu başarı 2011'le karşılaştığında, AK Parti'nin artan seçim sayısına karşın, 2,5 milyona yakın oy kaybıyla ciddi bir gerilim yaşadığı gerçeğini görmemizi engellememelidir" dedi.

Son yaşanan olayların AKP seçmeni üzerinde etkili olduğuna dikkat çeken Günay, "2013 yazından bu yana yaşanan demokratlık, dürüstlük ve dış politika eksenli tartışmaların, iktidara pahalıya özellikle Başbakan'ın toplumsal desteğinin gerilemesine mal olduğunu söylemek abartılı olmayacaktır" diye konuştu.

Muhalefet partililer açısından seçim sonuçlarının başarılı olmadığına vurgu yapan Günay, "Üç önemli muhalefet partisinin, en önemli eksiği, "bütün Türkiye'nin partisi' olmamaktan, belli bölgelerde yoğunlaşırken, bazı bölgelerde hiç derecesine inmiş görünmekten kaynaklanmaktadır. Bu bölgesellik ya da kitle tabanlarındaki sınırlılık, yerel başarılarına rağmen, genel oy oranlarını ciddi biçimde aşağı çekmekte ve büyüme umutlarını yok etmektedir" dedi.

Seçim sonuçlarını, "Türkiye için bir tehlike işareti" olarak yorumlayan Ertuğrul Günay, "Ülke düzeyinde ideolojik ve etnik bölünmüşlük görüntüsü, Başbakan'ın seçim sonrası sürdürdüğü sert ve tehditkar söylemiyle giderilemez. Türkiye'de bir arada yaşama duygusunu zedeler. Büyük kırılmalara yol açar" sözleriyle ifade etti.

(Bk/ÖZK)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Bağımsız Milletvekili Günay: İktidar ve Muhalafet İçin Başarılı Değildir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement