Özdalga: Cemaat Okullarını Kapatmak İçin Gerekçeleri Yok - Son Dakika
Güncel

Özdalga: Cemaat Okullarını Kapatmak İçin Gerekçeleri Yok

Özdalga: Cemaat Okullarını Kapatmak İçin Gerekçeleri Yok

Bağımsız Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, Gülen Cemaatine bağlı okulların kapatılması için AK Parti'nin elinde hiçbir gerekçe olmadığını söyledi.

07.04.2014 14:34  Güncelleme: 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağımsız Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, yazılı bir açıklama yaparak, Gülen Cemaatine bağlı Türk okullarının kapatılması iddialarına tepki gösterdi. Milletvekili seçilmediği dönemde Özbekistan ve Kırgızistan'da bulunan Türk okullarını ziyaret ettiğini anımsatan Haluk Özdalga, "Öğretmen, öğrenci ve aileleriyle rahat ortamlarda bol bol konuştuk. Türkiye'den gelen öğretmenlerle yaptığım sohbetlerde, bu genç insanların nasıl alçak gönüllülük içinde, ama kendi ülkeleri ve insanlık için yüksek bir görev duygusuyla hareket ettiklerine şahit oldum" dedi.

"YAPTIKLARININ YANLIŞ OLDUĞUNU BİLİYOR"

Söz konusu okulların, Türkiye ve Türk kelimelerinin bütün dünyada en olumlu çağrışmalarla birleştiği örneklerin başında geldiğini ifade eden Özdalga şöyle devam etti: "Yapılan açıklamalar gösteriyor ki, AKP iktidarı bu okulların kapanmasına gayret ediyor. Hiç çekinmeden, Türkiye'ye ve bu vatanın çıkarlarına zarar vermeye çalışıyorlar. Ama herhalde yaptıkları işin ne kadar yanlış olduğunu kendileri de biliyor ki, bunu açık bir şekilde ifade edemiyorlar. Bu okulların kapanmasını istemek için AKP iktidarının elinde hiçbir gerekçe yok. Tek bir makul denen ortaya koymuş değiller. Türk okullarının kapanmasını isteyenlerin, bu vatanı sevdiklerinden dahi şüphe etmek gerekir."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Özdalga: Cemaat Okullarını Kapatmak İçin Gerekçeleri Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement