Bahçeli: "Aday Erdoğan Bey, tarihi bir hataya düşmüştür" - - Son Dakika
Güncel

Bahçeli: "Aday Erdoğan Bey, tarihi bir hataya düşmüştür" -

MHP Genel Devlet Bahçeli, "Aday Erdoğan Bey, tarihi bir hataya düşmüştür.

05.08.2014 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Devlet Bahçeli, "Aday Erdoğan Bey, tarihi bir hataya düşmüştür. Millet iradesiyle yapılacak olan bir seçimi meşruiyetini tartışılabilir bir halde tutarak Türkiye'ye sadece ve sadece 'cumhurbaşkanı olacağım' demek suretiyle bir inatla girdiği yarışta farkında olmadan milletimize, devletimize, demokrasimize zarar verir bir konuma gelmiştir" dedi.

Kent girişinde partililer tarafından karşılanan Bahçeli, Ovacık ilçesine geçerek belediyeyi ziyaret etti.

Burada Belediye Başkanı Mustafa Dursun'dan ilçe hakkında bilgi alan Bahçeli, belediye önünde halka seslendi.

Yerel seçimlerde oyunu en çok artıran parti olduklarını ve bir çok yerde belediye başkanlıkları kazandıklarını ifade eden Bahçeli, Türkiye'yi dolaşarak başarı göstermiş belediye başkanı arkadaşlarını ziyaret ettiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı seçiminin aceleye, adaletsiz bir şekilde sürdürülebilir duruma getirildiğini belirten Bahçeli, "Bir partinin genel başkanı hele o parti iktidardayken dolayısıyla başbakan olarak da aday olma hakkı vardır. Adaylık başvurusunu yaptıktan ve Yüksek Seçim Kurulu'nun onayından sonra en erdemli davranış başbakanlık görevinden ayrılmak ve diğer adaylarla eşit haklarda yarışmaktır" şeklinde konuştu.

"Aday Erdoğan Bey, bu konuda tarihi bir hataya düşmüştür" diyen Bahçeli, "Millet iradesiyle yapılacak olan bir seçimi meşruiyetini tartışılabilir bir halde tutarak Türkiye'ye sadece ve sadece 'cumhurbaşkanı olacağım' demek suretiyle bir inatla girdiği yarışta farkında olmadan milletimize, devletimize, demokrasimize zarar verir bir konuma gelmiştir" ifadesini kullandı.

Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın devletin imkanlarını kullandığını anlatarak, şunları kaydetti:

" Jandarma, polis, kaymakamlar, valiler emirlerinde, hangi kamu kuruluşu varsa onun müdüründen memuruna kadar hepsi görevlendirilerek bir çalışma sürdürülmektedir. Adı da basit. 'toplu tesislerin açılışı', 'toplu temel atma törenleri' vesaire vesaire."

AK Parti'nin 12 yılda özellikle TOKİ tarafından düzenlenmiş olan toplu temel atma ve açılışlarına sonuçları itibariyle dikkat edildiğinde, Türkiye'nin her tarafında inşaat, her tarafından şantiye, her tarafında tesis, her tarafında yeni yapılmış bina görülmesi gerektiğini dile getiren Bahçeli, bu tesislerin hiçbirinin Ovacık'a uğramadığını söyledi.

Bahçeli, şimdi aynı şeyin cumhurbaşkanı seçimi için kullanıldığını ifade ederek, "Devletin imanları kullanılıyor. Böyle bir durumda haksız bir rekabet var. Devletin imkanlarıyla geçmiş seçimlerde uygulananların cumhurbaşkanlığı seçiminde de uygulama hallerinde seçilecek olan cumhurbaşkanının hangi şaibeler altında kalacağı, bugünden belli" dedi.

- "Bu dalga hep bizim sahile mi vuracak?"

Bazı yandaş köşe yazarlarının ve televizyon yöneticilerinin Başbakan Erdoğan'ı şimdiden cumhurbaşkanı yaptığını vurgulayan Bahçeli, "Hele bunların içerisinde bir tanesi var. Paralel devletten dolayı gölgelenmiş olan bir adam, iki günde ne olduysa aldatılmış kaldırılmış, beslenmeye alınmış. Şimdi diyor ki, 'Recep Tayyip Erdoğan kesin kazanır' Bu nasıl bir edeptir? bu nasıl bir düşüncedir? Bu nasıl bir demokratik adam olmak demektir? Daha seçimlere 5 gün var biraz saygılı olun" diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bugün için devletin imkanlarıyla bunu kullanmış olabilirsiniz ama öyle bir gün gelir ki, bugün her sabah 6.30'da başlayan adam kapma, bir gün de Adalet ve Kalkınma Partilileri kapma yarışına dönüşürse ne olacak? Herkes kendisine 'kimse dokunamayacak' diye mi düşünüyor? İşte silahlı kuvvetleri kaptılar, arkasından emniyeti kaptılar, 'kumpas', 'montaj' dediler. Şimdi de "dalga dalga geliyor' diyorlar. Bu dalga hep bizim sahile mi vuracak? Bir de döner AKP'ye vurursa ne olacak? O zaman buralarda yaşayan, hiçbir emek, ter dökmeyen ama sizleri istismar ederek siyaset yapanlar gün gelir bu dalgaların içerisinde bir kapılırsa ne olacak acaba? Bir gün yanınıza nasıl gelecek? Bunları hep iyi düşünmek lazım. Güçlü olduğunuz zamanlar daha mütevazi olacaksınız, daha adil olacaksınız, daha kimsesizlerin, yoksulların yanında olacaksınız. Ben 'her şeyi bilirim, her şeyi yaparım' diyerek iftiralarla yalanlarla bu iş yürümez."

Başbakan'ın dün akşam bir televizyon kanalında konuştuğunu anlatan Bahçeli, "Diyor ki, 'Ben Bakanlar Kurulu'nu ayda en az bir defa toplarım. Ya oraya giderim ya yanıma alırım. Konuşuruz görevlerimizi belirleriz, çalışırız'. Yani anayasaya aykırı bir cumhurbaşkanlığı yapacağını söylüyor. Anayasaya aykırı bir suç işlediğin gün zaten yüce divanlıksın. Sana kimse cumhurbaşkanlığı yaptırmaz ama 'illa yapacağım' diyorsan bunu da 'ben kendim yapacağım' diyorsan bunun sonuçlarına da katlanacağını söylemen lazım" şeklinde konuştu.

Bahçeli, şöyle devam etti:

"Ama 'ben bugünkü Anayasal rejim içerisinde cumhurbaşkanlığı seçimini yapılmasını arzu ediyorum. Burada da aday oluyorum. Başbakanlık görevimi de bırakıyorum. Diğer aday kardeşlerimle de eşit ve adil olarak yarışıyorum. Cumhurbaşkanı olursam Anayasa çerçevesinde çalışacağım. Anayasada ki yemine sadık kalacağım ve Türkiye'de herkesi adil kucaklayacak, adil, tarafsız herkesi kucaklayan bir cumhurbaşkanı olacağım' diye söylemesi gerekirken tutturduğu, pazarlıklı konuşturduğu bir gazeteci, televizyon yöneticisi karşısında ayak ayak üstüne atıyor, sanki ayın 10'unda adaylığı kesinleşmiş cumhurbaşkanı olmuş beyefendi. Ondan sonrada ne yapacağını anlatıyor. Bu, siyasi yönden yanlıştır. demokratik kültürümüze aykırıdır."

Bir çok siyasi parti ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun eklenmesiyle Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek verdiklerini ifade eden Bahçeli, İhsanoğlu'nu MHP olarak cumhurbaşkanı görmek istediklerini kaydetti.

Bahçeli: "Aday Erdoğan Bey, tarihi bir hataya düşmüştür" -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bahçeli: 'Aday Erdoğan Bey, tarihi bir hataya düşmüştür' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement