Bakan Çelik'in Los Angeles Temasları - Son Dakika
Politika

Bakan Çelik'in Los Angeles Temasları

Çelik, Antalya'ya Hollywood standartlarında film stüdyoları ile film parkları kurulması ve Çanakkale Savaşları için animasyonlarla üç boyutlu canlandırmalar yapılması için temaslarda bulundu Ömer Çelik: "Dünyanın en büyük stüdyolarını inşa eden AECOM Technology Corporation'da alanlarında uzman isimlerle bu konuları görüştük" "Hem film stüdyosu ve film parklarının kurulması için Antalya'da incelemeler yaptıktan sonra Çanakkale'yi ziyaret edecekler.

06.11.2014 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Los Angeles'te, Hollywood standartlarında film stüdyoları ile film parkları kurulması ve Çanakkale Savaşları için animasyonlarla üç boyutlu canlandırmalar yapılması yönünde temaslarda bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakan Çelik ve beraberindeki heyet, Los Angeles temasları kapsamında, dünya sinemasına yön veren en önemli yerlerden Universal Stüdyoları'nda incelemelerde bulundu.

Tema Park'ta da incelemelerde bulunan Çelik ve beraberindeki heyet daha sonra dünyanın en büyük stüdyolarını inşa eden AECOM Technology Corporation'da alanlarında uzman isimlerle bir araya gelerek, Türkiye'de inşa edilmesi planlanan projelere ilişkin kapsamlı görüşme yaptı.

Ziyarete ilişkin açıklama yapan Çelik, bu yıl Türk sinemasının 100. yılı nedeniyle sinema konusunda köklü atılımlar yapmak istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bunlardan bir tanesi, Antalya'da dünyanın büyük film platolarından birini kurmak. Bugün bu film stüdyolarını gezdik. Dünyanın pek çok yerinde bunların yaptığı işler var, film stüdyoları ve film parkları var. Universal Stüdyosu da hem film stüdyolarının hem film parklarının olduğu çok büyük bir yapı. Buranın film çekimleri ve halkın ziyareti için ayrı ayrı bölümleri var. Antalya'da bu iki konsepti de bir araya getiren bir proje düşünüyoruz. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız o yüzden heyetimizde. O Belediye olarak çeşitli yerler tespit etmiş, planlama yapıyor."

Film parkı ve film stüdyolarını ziyaret ettikten sonra da bunları yapan AECOM'a gittiklerini ifade eden Çelik, buradaki uzmanlarla Antalya'da yapılacak film stüdyosu ve film parkı gibi büyük bir yapıyla ilgili ne tür alternatifler olabileceği ve dünyadaki örnekler konularını ele aldıklarını anlattı.

Çanakkale'deki çalışmaların tek elden yürütülmesi için Çanakkale Alan Başkanlığı kurduklarını hatırlatan Çelik, Çanakkale'de mekan düzenlemesi yapacaklarını duyurdu.

AECOM'da yaptıkları görüşmede Çanakkale ilgili konuları da ele aldıklarını bildiren Çelik, şöyle devam etti:

"Bir de oradaki tarihi olayı canlandırmak, bu olayı hafızalarda taze tutmak için, genç insanların bunu modern çağın imkanlarıyla öğrenebilmesini sağlamak için orada hem fiziki anlamda hem de sinemanın geldiği son noktada kullanılabilecek animasyonlar ya da üç boyutlu canlandırmalarla yapabileceklerimizi konuştuk. 'Çanakkale Alanı'nda ne tür canlandırmalar yapabiliriz onunla ilgili görüştük, ayrıntılı bir brifing aldık. Şimdi onlar bir takım ön hazırlıklar yapacaklar. Hem film stüdyosu ve film parklarının kurulması için Antalya'da incelemeler yaptıktan sonra Çanakkale'yi ziyaret edecekler. Çanakkale tabii çok özel bir yer olduğu için nasıl yaklaşmaları gerektiğiyle ilgili birtakım bilgiler verdik. Dolayısıyla bir ön hazırlık yapıp sonra bize bir sunum yapacaklar."

Bakan Ömer Çelik programının son gününde, Los Angeles'ta, Türk sinemasının 100. yılı onuruna bir resepsiyon verecek.

Çelik'e, Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel ile sanatçı Yılmaz Erdoğan eşlik ediyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Bakan Çelik'in Los Angeles Temasları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement