Bakan Çelik: Önüne Gelen Aday Adayı Oluyor - Son Dakika
Yerel

Bakan Çelik: Önüne Gelen Aday Adayı Oluyor

Bakan Çelik: Önüne Gelen Aday Adayı Oluyor

Bakan Faruk Çelik, Urfa'da partisinden belediye başkan veya meclis üyeliğine aday adayı olduktan sonra listeye girmeyenlerin tepkisine sitem etti.

27.02.2014 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sabah kahvaltısında esnaf ve sanatkârlar oda başkanları ile bir araya geldi. Otel El Ruha'da düzenlenen kahvaltılı toplantıya, Bakan Çelik'in yanı sıra AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç, Evren Sanayi Kooperatif Başkanı Mustafa Arslan ve diğer oda başkanları katıldı.

Programın açılışında bir konuşma yapan Mustafa Arslan, Evren Sanayi Kooperatifi olarak Bakan Çelik ile AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç'e sorunlarını anlatarak, çözüm konusunda destek istedi. Arslan, çevreyolu Kuzeybatı- Karaköprü Evren Sanayi yolunun ihaleye çıkarılmasını isteyerek, "Ayrıca İşyeri Sağlığı ve Güvenliği Yasası süresinin uzatılması ve uygulamada kolaylık sağlanması ilimizdeki, ilçelerimizdeki esnafımızı ve ülkemizdeki esnafımızı büyük ölçüde rahatlatacağına inanıyorum. Evren Sanayi giriş çıkışlarına organize sanayine yapıldığı gibi sanayi giriş ve çıkışlarına köprülü kavşak yapılması esnafımız açısından can ve mal güvenliği için önem arz etmektedir. Ayrıca Evren Sanayi Sitesi imar alanında bulunan işyeri parsellerinin il idare kurulu kararıyla cins değişikliği yapılıp iş yeri ihtiyacının karşılanması büyük önem arz etmektedir" diye konuştu.

BAKAN ÇELİK: URFA'YI BÜYÜKŞEHİR YAPTIK
Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) yasama faaliyetleri devam ederken, bakanların da seçim bölgesindeki çalışmalara yoğunlaştığını kaydeden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise, Şanlıurfa'nın geleceği açısından yalnız bugün değil, göreve geldikleri günden beri geleceğin Şanlıurfa'sının inşası konusunda el birliği ve gönül birliği içerisinde olduklarını belirtti. Çelik, "Gerek sivil toplum kuruluşları ile gerekse siyasiler olarak bizler tüm oda başkanlarıyla hep diyalog halinde olduk. Hep birlikte karar almaya çalıştık. Çok büyük bir toprak parçasına sahip Şanlıurfa'nın mutlaka bir merkezden planlamaya, ciddi bir ele alınmaya ihtiyacı olduğunu düşündük. Buranın büyükşehir olması konusunda karar kıldık. Şimdi mühim olan iş yapmak" diyerek genel seçim sırasında hazırladıkları '4 yılda 400 proje' kitapçığını gösterdi. Kitapçıkta verdikleri sözleri hatırlatan Çelik, "Neydi sözümüz; şu kitapçıkta daha en başta belirttiğimiz 'Şanlıurfa büyükşehir olacak' demişiz 2012'de ve hemen 2012'de de büyükşehir yasasını çıkardık ve bugün çok daha rahat konuşuyoruz" dedi.

5 YILLIK PLANLAMA
Şanlıurfa'daki organize sanayi bölgelerindeki çalışmalara değinen Bakan Çelik, Urfa için 5 yıllık planlama ve programlama yapmanın gerektiğini kaydetti. Bakan Çelik, "1. OSB tamam, 2. OSB'de iyiden iyiye bacalar yükselmeye başladı, o da tamam. Alt yapısı, köprülü kavşakları tamam. Acaba 2,5 yıl önce bunları hayal edebilir miydik? Ben 2,5 yıl önce yani 2011'in Nisan ayında, Nisan'ın 7'sinde ben Şanlıurfa'ya gelip hemen gidelim dediğim zamanı keşke o fotoğraflar şimdi olsa görsek. Ve o günden bu güne organize sanayi bölgelerimizin geldiği tabloyu görmemiz açısından kat ettiğimiz mesafe son derece önemli. Şimdi büyükşehir anlayışı çerçevesi içerisinde planlamayı yapmamız gerekiyor. Organize sanayi sitelerini gerçekleştiren ve küçük sanayi siteleriyle ilçelerde yaygınlaşan bir Şanlıurfa anlayışını bu önümüzdeki 5 yıllık dönem içerisinde planlamamız, oturtmamız ve geliştirmemiz gerekiyor. Çok şükür 2,5 yıl içerisinde, değerli dostlar sizler en yakın şahidimizsiniz. Laf üretmedik. Gece gündüz hem Şanlıurfa'da iken, hem Ankara'da iken Şanlıurfa hayali ile yattık, kalktık ve ufkumuza koyduğumuz veya hayal ettiğimiz Şanlıurfa için ne varsa onların takipçisi olduk. Bunu şurada söylemek kolay, 273 okulun temelini attık, nasıl attık? 400 milyar lirayı nasıl temin ettik? Hemen arkamızda, Halepli Bahçe ne güzel oluyor. Nasıl oluyor? 50 trilyon lirayla oluyor. Eski parayla 50 trilyon nasıl çıkacak. Yani hangi projeyi alırsanız alın, hangi konuyu ele alırsanız alın, trilyonlar aktı. 17.8, ilave edilmeyenlerle, 20 katrilyon 12 yılda, 8 katrilyon son 3 yılda gelen imkanlar. Bunlar yalnız hayal etmek değil, bu işin delisi olmak, hizmetin delisi olmak ve ben bunu başaracağım anlayışı ile inancıyla bir takım ruhu halinde çalışmaktan geçiyor. Bu takım ruhu Şanlıurfa'da oluşmaya başladı, en çok sevindiğim konu da bu. Bireysellikten Şanlıurfa'nın çıkması gerekiyor. Ticarette, sanayide, ticarette nispeten dayanışma başladı. Ama biraz da siyasette inşallah olursa çok daha güzel olacak" şeklinde konuştu.

URFA'NIN MENFAATİ
Siyasete bakıldığı zaman herkesin aday olduğunu vurgulayan Bakan Faruk Çelik, "Siyasete bakıyorum Allah, herkes aday. Ben yok, siyaset de yok. Bu da yanlış. Ben listede yokum, ben yokum gibi bir siyaset anlayışı değişen bir ilde olmaz. Sen, ben mühim değil, Şanlıurfa'nın menfaati var mı, oradayım arkadaşlar. Şanlıurfa'nın geleceği mi, ordayım arkadaşlar. Ben anlayışını da inşallah siyasette de oturtmamız gerekiyor. Hem siyasette, hem ticaretteki bu dayanışma Ankara'da açılmayan kapıları açar. Niye? Birlik var. Ankara'ya gidiyor muyuz gidiyoruz. İnşallah web bağlantısı da gündemimizde. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanımız da Urfa'da bir toplantı yapalım dedik, daha önce bir toplantı yapmıştık ve onun semeresini aldık. Şimdi bir toplantı daha yapalım diyoruz; Urfa'nın diğer illere ve yurt dışına uçuşuyla ilgili de çalışmalarımızı biz Türk Hava Yolları ile başlatmış bulunuyoruz. Urfa bunları hak ediyor. Potansiyel arttıkça, bu birikim arttıkça Urfa'nın hinterlandı da değişecek. Ulaşıma, turizme yapılan, yapılacak olan yatırımlar son derece önemli. Bu alt yapılar, bütün bu mücadeleler bunun için gerçekleştiriliyor. Karaköprü-Evren sanayi yolunun Karayolları ağına alınması önemli bir gelişmedir. Biz yalnız bunu değil Bozova'dan Halfeti'ye kadar olan yolu da karayolları ağına aldık ve iki taraftan da çalışma devam ediyor. Aynı şekilde Bazda Mağaraları, Soğmatar'la ilgili yol çalışması da yine karayolları tarafından gerçekleştiriliyor. Göbeklitepe ilgili yol çalışmasını bizzat Ankara'dan tahsis edilerek gerçekleştirdik. Turizm alanlarının ayağa kalkması ve Ankara'daki bakanlık kaynaklarının Şanlıurfa'ya aktarılması konusunda sizlerden gelen değerler bir bir değerlendirilmiş ve yerine getirilmesi konusunda da Allah'a şükür bir aksama da olmamıştır. Biz insanımızı seviyoruz, insanımızı seviyoruz ve sevdiklerimizi de eserlerimizle ortaya koyuyoruz" diye konuştu.
Çelik, konuşmasının ardından toplantıya katılan iş adamları, esnaf ve oda temsilcileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Bakan Çelik: Önüne Gelen Aday Adayı Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement