Bakan Dinçer Belediye Başkanı Savaş’ı Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Bakan Dinçer Belediye Başkanı Savaş’ı Ziyaret Etti

Bakan Dinçer Belediye Başkanı Savaş’ı Ziyaret Etti

"Mesleki Eğitim Çalıştayı'na" katılmak üzere şehrimize gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş'ı ziyaret etti.

11.04.2011 15:23

Ziyarete Bakan Dinçer'le birlikte Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Ak Parti Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi, Ak Parti İl Başkanı İsmail Kimyeci, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Ş.Kudret Özbakış, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Gülen ve İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç katılım gösterdi.

Belediye Başkanı Savaş beraberinde Belediye Meclis Üyeleri ve daire müdürleri ile birlikte, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ve beraberindeki heyeti eski belediye binası önünde karşıladı. Bakan Dinçer daha sonra belediye anı şeref defterini imzaladı.

Antakya Belediye Başkanı Savaş ziyarette, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'e Antakya'nın tarihi ve belediyenin gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgiler sundu. Savaş "Antakya Asi Nehri'yle Doğu ve Batı yakası olarak ikiye bölünmüş tarihi bir şehir. Batı yakasının 30–40 yıllık bir yapılanma geçmişi var. Doğu yakası ise yüzyıllar önce kurulmuş eski Antakya olarak tabir edilen tarihi bölgemiz. Doğu Antakya'da 1150 civarında tarihi ve geleneksel yapılarımız mevcut. Hatay Valiliğimizle işbirliği içinde bu tarihi mekânların restorasyonunu sağlıyoruz. Bir taraftan tarihi dokumuza sahip çıkarken bir yandan da şehrimizin alt ve üst yapısında hummalı çalışmalar gerçekleştiriyoruz. % 85 oranında altyapı sorunumuzu iki yılda yaptığımız çalışmalarla çözüme kavuşturduk. Görev süremizde özellikle altyapı noktasında yılların kangren sorunlarına el attık. Şehrimizde bir taraftan da Doğalgaz hattı döşeme çalışmaları hızlı bir şekilde sürüyor. Antakya'yı geleceğe, çocuklarımıza ve gençlerimize hazırlıyoruz." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ise ziyarette yaptığı açıklamada; "Antakya tarihi ve kültürel birçok zenginliğe sahip. Antakya'yı daha önceki ziyaretimden bu yana şehirde büyük bir hizmet atağı gözlemledim. Zaten bir şehirde üst üste yeni oteller, yeni tesisler açılıyorsa o şehrin geliştiğine, kalkındığına dair işarettir. Emeği geçenleri kutluyorum. Başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum" dedi.

Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş ziyaretin sonunda, konuk Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'e, üzerinde tarihi roma köprüsünün bulunduğu ve üç semavi dinin sembollerinin yer aldığı bir tablo hediye etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bakan Dinçer Belediye Başkanı Savaş’ı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement