Bakan Eker: Müslümanlar, Müslümanları Katlediyor - Son Dakika
Güncel

Bakan Eker: Müslümanlar, Müslümanları Katlediyor

Bakan Eker: Müslümanlar, Müslümanları Katlediyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Suriye'de, Irak'ta dünyanın diğer coğrafyalarında maalesef bu defa Müslümanlar, Müslümanları katlediyor." dedi.

21.07.2014 10:50  Güncelleme: 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ortadoğu'da yaşanan savaş ve çatışmalara dikkat çekerek, Suriye'de, Irak'ta dünyanın diğer coğrafyalarında maalesef bu defa Müslümanlar, Müslümanları katlediyor. Tarihte ibret almamız gereken noktalar var. 20. Yüzyılda, Osmanlı'nın çöküşüyle birlikte bu bölgede kan akmaya, zulümler işlenmeye, kukla rejimlerle çok zalimce uygulamalar, ret inkar politikaları uygulanmak suretiyle zulümler işlendidedi.

Diyarbakır'da partisinin düzenlediği iftar yemeğinde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, konuşmasında Ortadoğu'da yaşanan çatışma ve savaşlara ve Cumhurbaşkanlığı seçimine değindi. İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıyı kınayan Bakan Eker, Kan dökülmesinin haram olduğu bu ayda, Gazze'de masum, sivil, kadın ve çocuklar hunharca, vahşice katledilmektedir. Katledilmekle kalmıyorlar bu şehit edilen Müslümanların cesetlerinin alınması için ilan edilen 2 saatlik ateşkese bile tahammülleri yok. O ateşkesin sözünde bile durmuyorlardedi.

Bakan Eker, Gazze'de bunlar yaşanırken Suriye ve Irak'ta yaşananlara da değinerek, Diğer tarafta Suriye'de, Irak'ta dünyanın diğer coğrafyalarında maalesef bu defa Müslümanlar Müslümanları katlediyor. Tarihte ibret almamız gereken noktalar var. 20. Yüzyılda, Osmanlı'nın çöküşüyle birlikte bu bölgede kan akmaya, zulümler işlenmeye, kukla rejimlerle çok zalimce uygulamalar, ret inkar politikaları uygulanmak suretiyle zulümler işlendi. Biz diyoruz ki, barışı tesis edelim. Türkiye'de de Ortadoğu'da da zulme karşı duralım. Adaletli bir yönetimi tesis edelim. Vatandaşlarımız arasında birlik ve beraberliği tesis edelim demokrasiyi sivilleşmeyi insan haklarını tatbik etmek suretiyle yaygınlaştıralım bizim temennimiz bizin dileğimiz bizim çabamız budiye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili de konuşan Bakan Mehdi Eker, kimsenin Başbakan Erdoğan kadar hizmet aşkıyla o makama layık olmadığını söyledi. Bakan Eker, 10 Ağustos'ta, Türkiye'de cumhurun eliyle, halkın doğrudan reyiyle Cumhurbaşkanı seçilecek. Türkiye Cumhuriyeti'ni Recep Tayyip Erdoğan'dan daha fazla yönetmeye layık, arkasındaki birikimle, tecrübeyle, millet sevdasıyla, hizmet aşkıyla kimse onun kadar kimse o makama hazır ve layık değildir. Vesayet rejiminin gerçek manada milli iradeye dayalı bir rejimin tesis edilmesi, daha sivil daha demokratik bir rejimin uygulanması, Türkiye'nin sorunlarını sivil bir iradeyle çözülmesi Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığında gün gün uygulanacaktırdedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Eker: Müslümanlar, Müslümanları Katlediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement