Bakan Eroğlu Güreş Ağası Olacak - Son Dakika
Güncel

Bakan Eroğlu Güreş Ağası Olacak

Bakan Eroğlu Güreş Ağası Olacak

İzmir’in Torbalı ilçesinde düzenlenecek yağlı güreş festivalinde, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun güreş ağası olması bekleniyor.

29.07.2015 12:29

İzmir'in Torbalı ilçesinde düzenlenecek yağlı güreş festivalinde, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun güreş ağası olması bekleniyor.

Torbalı ilçesinde, deve güreşleri, rahvan at yarışları, Yörük şenliği gibi etkinliklerin ardından şimdi de yağlı güreş festivali düzenlenecek. Bu yıl 1. düzenlenecek geleneksel hale gelmesi beklenen festivalde, 13 kategoride 250 pehlivan yarışacak. 10 Ekim 2015 tarihinde düzenlenecek etkinlikte, Türkiye Güreş Federasyonu'na bağlı hakemler görev alacak. Öte yandan güreş festivaline Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da katılarak, yağlı güreşin ağalığını yapması bekleniyor.

Altın Kemerli Başpehlivan Hüseyin Çokal ve Torbalı Belediye meclis üyesi Erdal Türksever başkanlığındaki güreş organizasyon komitesi, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez'i makamında ziyaret ederek etkinlik hakkında bilgi verdi. Ziyarette toplumların, kültürleri, gelenekleri ve değerleriyle beslenerek geleceğe yürüyebileceklerini belirten Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, "Deve güreşleri, rahvan at yarışları, yörük şenliği gibi farklı turnuva ve etkinliklerde hep şunu gördük. Toplum ortak değerlerde buluşuyor. Geçmişine saygı duyuyor ve sahipleniyor. Burada sağlanan dayanışma geçmişi sahiplenme ve geleceğe daha güvenle bakma hareketidir. Biz bunun sadece ev sahipliğini yapıyoruz. Torbalı ve Ege halkından bu anlamda destek görüyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Eroğlu Güreş Ağası Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement