Bakan Eroğlu; "Sapanca'dan Su Alan Sanayi Kuruluşlarına İnceleme Başlatacılacak" - Son Dakika
Yerel

Bakan Eroğlu; "Sapanca'dan Su Alan Sanayi Kuruluşlarına İnceleme Başlatacılacak"

Bakan Eroğlu; "Sapanca\'dan Su Alan Sanayi Kuruluşlarına İnceleme Başlatacılacak"

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu inceleme için geldiği Sakarya'da basın mensuplarıyla bir araya gelerek sorularını cevapladı.

13.05.2013 18:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu inceleme için geldiği Sakarya'da basın mensuplarıyla bir araya gelerek sorularını cevapladı. Bakan Eroğlu, Sakarya ve Kocaeli'nin içme suyunu karşılayan Sapanca Gölü'nden ücret ödemeden su alan Sanayi kuruluşlarıyla ilgili olarak inceleme talimatı verdiğini ifade etti.

Konuyla ilgili olarak konuşan Bakan Eroğlu, hazırlanan yeni su kanunu sayesinde su yönetiminin tek elde toplanacağını belirterek, "Bu konuda dağınıklık vardı. Başbakanımız talimat verdi. Artık su tahsisleri konusunda tek yetkili Orman ve Su İşleri Bakanlığı olacak. Bakanlığa bağlı olarak ta Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve Su Yönetimi Genel Müdürlüğü yetkili olsun diye karar kılındı. Bu konuda düzenlemeler yapılıyor. Bu konuya el atacağız. Bu meseleye bakacağız. Hakikaten bir haksızlık varsa bunu ödeyecekler. Özelleştirme yapılırken su tahsisi yapılıp yapılmadığına bakılacak. Yapılmadıysa her su çeken parasını ödemesi lazım. Geriye dönük tahsilat konusunda da hukuki olarak bir incelensin. Ona göre gereği yapılır. Şimdi ezbere bir şey söylemek doğru değil"

dedi.

Sakarya nehri kenarında da çalışmalar yapıldığını ve kirlilikten kurtarmak için arıtma tesisleri kurularak suyun kalitesinin arttırıldığını belirten Eroğlu, "Daha da iyileşmesi lazım. Şu anda Türkiye'nin bütün atık sularının yüzde 76'sı arıtılıyor. İnşallah bunu yakın bir zamanda yüzde 95'e çıkaracağız. Bütün havzaları kurtarıyoruz. Sakarya havzası, Ergene havzası, Kızılırmak, GedizMenderes havzaları. Bunların tamamına el attık. Raporlar istikametinde atık su kontrollerini yapıyoruz" şeklinde konuştu. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bakan Eroğlu; 'Sapanca'dan Su Alan Sanayi Kuruluşlarına İnceleme Başlatacılacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement