Bakan Işık: Ülkemizin En Önemli Sorunu Muhalefet Boşluğu - Son Dakika
Güncel

Bakan Işık: Ülkemizin En Önemli Sorunu Muhalefet Boşluğu

Bakan Işık: Ülkemizin En Önemli Sorunu Muhalefet Boşluğu

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'nin en önemli sorunun muhalefet boşluğu olduğunu öne sürdü.

26.10.2014 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'nin en önemli sorunun muhalefet boşluğu olduğunu öne sürdü. Güçlü muhalefetin olduğu demokrasilerde iktidarların daha zinde olacağını anlatan Işık, "Türkiye'de muhalefet yok diye herkes muhalefet partisi kurmaya çalışıyor. Paralelciler bile parti kurmaya kalkıyor" dedi.

AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı tarafından Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde Danışma Meclisi toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Nevşehir Koordinatörü Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, AK Parti Milletvekilleri Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, Belediye Başkanı Hasan Ünver ve partililer katıldı.Bakan Fikri Işık, her rejimde iktidarın olduğunu ancak  demokrasinin muhalefetin olduğu bir rejimin adı olduğunu söyledi. Muhalefetin her aklına geleni söyleme anlamı taşımadığını ifade eden Işık, şöyle dedi:

"Şu anda Kılıçdaroğlu'nun ağzından çıkanı kulağı duymuyor, ne söylediğinin farkında değil. Ben onu naklen maç yayınındaki yorumculara benzetiyorum. Her pozisyona atlıyor ve yorum yapıyor. Sonra 3 pozisyon önceki yorumla çelişiyor. Söylendiği zaman da 'Benim hocam dün dündür bugün bugündür' demişti' diyor. Bugün Türkiye'nin en önemli meselesi; muhalefet boşluğudur.Güçlü muhalefetin olduğu demokrasilerde iktidarlar daha da zinde olur. Ümit ederim CHP kendi iç değerlendirmesini yapar ve gerçekten ülke çıkarları için milli çıkarlar için siyaseti ikinci plana atan bir yaklaşımı benimseyen kadroları iş başına getirir. Ülkesi için proje üreten iktidara alternatif bir yapılanmayı kendi içerisinde oluşturur."

Bakan Işık, birlik beraberlik kardeşlik süreci olarak nitelendirdiği 'Çözüm süreci'ni devam ettireceklerini anlatırken, "Türkiye'nin kanayan bir yarası bırakmamak için atılmış önemli bir adımdır. Kardeşler arasında kavga olmaz. Çözüm sürecini sabote etmek isteyen terör örgütünün ateşine İç Anadolu'nun ve Anadolu'nun her yerinde milliyetçi dalga ile cevap vermesini bekleyerek ve Ak Parti'yi çapraz ateş altında bu işte vazgeçirmeye çalışılıyorlar. Milletimiz feraset sahibidir. Oynanan oyunu tezgahı görür" diye konuştu.

AK Parti'nin 2002 yılında iktidara geldiğinde en önemli sorunlardan birisinin terör olduğunu kaydeden, bataklıkta üreyen sivrisinekleri vurmanın kahramanlık olarak sunulduğunu ifade ederken, şöyle dedi:

"İyi de bataklıkta sivrisinek üremesi durur mu? AK Parti burada felsefeyi değiştirdi. Ben teröristle mücadele etmeyeceğim, terörle mücadele edeceğim dedi. Bu bataklıkta üreyen sivrisinek ile değil, o sivrisineği üreten bataklıkla mücadele edeceğim. Bataklığı kurutacağım. Bununla ilgili her türlü çalışma yapıldı. En son çözüm süreci ortaya konuldu. Çözüm süreci Türkiye'nin birlik beraberlik ve kardeşlik sürecidir. Biz 1000 yıl bu topraklarda kardeşçe beraberce yaşamış bir milletin evlatlarıyız. Bizde millet kavramı ırk kavramı ile daraltılmamıştır. Bizde farklı ırklar aynı milletin evlatlarıdır. Biz böyle bir medeniyetin sahibiyiz. O zaman bu milletin evlatları arasındaki husumeti ve kini ortadan kaldırmak zorundayız. İşte çözüm sürecinin adı budur."

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'a AKP İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver tarafından Avanos İlçesi'nde topraktan yapılma Hitit desenli çini hediye edildi. Bakan Fikri Işık konuşmasının ardından Nevşehir Valiliği ve Belediyesi'ni ziyaret etti ve işadamlarıyla yemekte buluştu. - Nevşehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Işık: Ülkemizin En Önemli Sorunu Muhalefet Boşluğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement