Bakan İslam: Koruma Altında Öldürülen Kadın Yok - Son Dakika
Güncel

Bakan İslam: Koruma Altında Öldürülen Kadın Yok

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam koruma altında öldürülen kadın olmadığını söyledi.

04.07.2014 12:24

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam koruma altında öldürülen kadın olmadığını söyledi. Kadına karşı şiddete çok sert yaptırımlar olduğunu belirten Bakan İslam, ceza sisteminde çok büyük sorun olmadığını ifade etti.

Bakan İslam, Türkiye'de Aile Yapısı Araştırmaları İleri İstatistik Analizi Araştırması'nın tanıtım toplantısı sonrası gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kadın cinayetlerini kabullenmemin mümkün olmadığını belirten Bakan İslam, "böyle bir şeye mazeret bulmak, mazeret aramak mümkün değil, sebep ne olursa olsun aynı yastığa baş koyduğu insanın canını almak gibi bir hareketi hoş görmek, anlamaya çalışmak af etmek içimden gelmiyor. Aslında bunları anlamamız ve sebepleri ortadan aldırmamız lazım. Bizdeki bildiğeler göre koruma altında öldürülen her hangi bir kadın yok. Ancak belli bir dönem koruma altında olup koruma hararı kaldırıldıktan sonra yada kadın bu koruma kararının kullanımından vaz geçtikten sonra eşit tarafından öldürülen kadınlar var" dedi.

Bir soru üzerine Bakan İslam, "O Aile Bakanlığının koruma altına aldığı bir kadın değildi emniyet güçlerinin kendisine verdiği bir koruma ile beraber öldürülen bir kadın vardı. O farklı bir durumdu. Bizim Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak korumaya aldığımız, konuk evlerine aldığımız kadınlardan cinayete giden çok şükür yok. Bu bir başarı değil. Yanlış verdiğiniz bilgiyi düzeltmek için söylüyorum. Ası başarı bu cinayetlerin tümünün ortadan kaldırıldığında gerçekleşecek başarıdır" İfadelerini kullandı.

Bakanlık ve devlet olarak yapılaması gerekenleri tespit edip yaptıklarını kaydeden Bakan İslam açıklamalarını şöyle sürdürdü:

-"SERT YAPTIRIMLARIMIZ VAR"-

"Bununla ilgili bir takım kanunlarımız var. Çok sert yaptırımlarımız var. Demek ki ceza sisteminde çok büyük sorun yok. Önlemler alınması bakımından bakarsak biz bize müracaat eden şiddete maruz kalacağı endişesi taşıyan kadınları ya koruma altına alıyoruz ya da korunmaları alakalı tedbir kararları alıyoruz. Şiddet uğrayan kadınlar bize müracaat ettikleri takdirde Bakanlık olarak gerekli önlemi alıyoruz. İnsanları bilinçlendirmek için bir takım eğitim faaliyetleri var. Türkiye'deki pek çok iş yerinde kurum ve kuruluşla da bakanlıklarda seminerler veriyoruz aile içi şiddete karşı. Genel Kurmayla yapmış olduğumuz anlaşmalar var. Askerlik çağına gelmiş yüzbinlerce insana bu konuda eğitimler veriyoruz. Diyanet işleri Başkanlığı ile yaptığımız protokoller var. Anlaşılıyor ki yetmiyor. Yetmemesinin çok ciddi sebepleri var. Bütün Dünyada artan bir eğilim şiddet, Türkiye'de küresel evrenin bir parçası olarak bundan nasibini alıyor. Eğitim faaliyetlerinin çok yönlü geliştirmemiz gerekiyor. Bir zihniyet değişimine ihtiyaç var."

-"UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE ORTAK ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLÜYOR"-

Uyuşturucu ile mücadele konusunda çakışmaların olduğunu anımsatan Bakan İslam, " Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ortak çalışmalar yürütüyor bu konuda. Sadece Bonzai için değil topyüküm uyuşturucu ile mücadele konusunda. Bu çalışmalar ilk ki gerçekleşti. Adalet Bakanlığımız uyuşturucu ile mücadele kapsamını genişleten ceza oranlarını artıran iyi bir kanun gündeme getirdi. Bu Yaptığımız çalışmanın ilk adımıydı. İçişleri Bakanlığımız iyi bir sevkiyatı engelleme, yakalama, ve çocukların, gençlerin, ergenlerin eline uyuşturucunun geçmesinin önleme planı üzerinde çalışıyor. Bizde aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak iyileştirme konusuna eğilmeye karar verdik. Şimdi elimizde bulunan 17 merkezi uyuşturucuyla mücadele ihtisaslaşmış bilimi haline getiriyoruz. Birçok yerde de bu birimleri açacağız "dedi.

-"KULLANIM YAŞI DÜŞTÜ"-

Uyuşturucunun çağın şiddet ile birlikte en önemli sorunlardan biri olduğunu belirten İslam, "Türkiye'de son yıllarda ne yazık ki çok büyük bir artış gösteriyor. Kullanma yaşı çok düştü, uyuşturucuya ulaşmak kolaylaştı. Sentetik uyuşturucular üretilmeye başlandı. Uzmanlara göre sentetik uyuşturucular fare zehiri, böcek zehiri, bir takım insan bünyesini harap eden maddelerle imal ediliyor. Kurtuluşu yok. Kullananların ölümü ile sonuçlanan bir takım maddeler ailelerin çok dikkatli olmaları gerekiyor, çocukları ile yakından ilgilenmeleri gerekiyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Bakan İslam: Koruma Altında Öldürülen Kadın Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement