Bakan Kılıç'tan Başkan Yılmaz'a Ziyaret - Son Dakika
Politika

Bakan Kılıç'tan Başkan Yılmaz'a Ziyaret

Bakan Kılıç\'tan Başkan Yılmaz\'a Ziyaret

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Başkan Yusuf Ziya Yılmaz’ı Samsun’da hayata geçirdiği çalışmalardan dolayı tebrik ederek, "Ne zaman Samsun’a gelsem Büyükşehir Belediye Başkanımızın heyecanını görmek bizi her zaman mutlu etmiştir.

02.12.2015 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Başkan Yusuf Ziya Yılmaz'ı Samsun'da hayata geçirdiği çalışmalardan dolayı tebrik ederek, "Ne zaman Samsun'a gelsem Büyükşehir Belediye Başkanımızın heyecanını görmek bizi her zaman mutlu etmiştir. Gerçekten hepimiz şevk katan bir yapısı var" dedi.

64. Hükümet'te tekrar Gençlik ve Spor Bakanı olarak görev alan Akif Çağatay Kılıç, ilk resmi ziyaretini gerçekleştirdiği memleketi Samsun'da, kurumlara yaptığı ziyaretler kapsamında Valiliğin ardından Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Çağatay Kılıç'ın 64. hükümette yeniden bakan olarak görev almasının Samsun için büyük bir şans olduğunu belirterek, "Yeni dönemin şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Ülkemizin içinde bulunduğu kalkınma hamlesinin en iddialı perspektifi olan 2019 ve 2023'e giden süreç içerisinde Gençlik ve Spor Bakanlığı gibi önemli bir bakanlığın şehrimize ve sizlere verilmesi hepimizi gururlandırdı. Allah hayırlı uğurlu etsin" diye konuştu.

"150 MİLYONLUK PROJE"

Samsun'da yürütmekte olduğu projeler ile ilgili olarak Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç'a kısa bir sunun yapan Başkan Yılmaz, "Samsun'da yürüttüğümüz şu andaki en iddialı projemiz raylı sistem oldu. İhaleleri onaylandı ve yoğun bir şekilde İşitme Engelliler Olimpiyatları öncesinde raylı sistemi Tekkeköy'e kadar uzatma çalışmamız devam ediyor. Yaklaşık 150 milyon TL'lik bir proje. Bu projeler genellikle ulaşımı kangren olmuş bölgelerde Ulaştırma Bakanlığı tarafından yürütülüyor. Ancak biz şehrimiz de bunun altından kalkarız dedik ve işe koyulduk. Trenlerimizin ihalelerini de gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın yerli firmaları tercih edin talimatları doğrultusunda trenlerimizi yerli firmamız yapıyor. Güzel bir iş oldu ve devam ediyor. Bunun dışında Samsun'da kentsel dönüşüm çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu. Yılmaz, diğer projelerin de tüm hızıyla devam ettiğini sözlerine ekledi.

BAKAN KILIÇ: "SAMSUN'UN YERİ AYRI"

AK Parti ailesine ve kendilerini destekleyen herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç ise, ilk resmi ziyaretini memleketi Samsun'a yaptığını belirterek, "Samsun'daki tüm hemşerilerimize öncelikle teşekkür ediyorum. Onların omzumuza yüklediği bu sorumluluk için gece gündüz demeden hep birlikte çalışacağız. Hem Samsunumuza hem de tüm ülkemize hizmetlerimiz durmadan devam edecek. Samsun bizim memleketimiz, sevdamız. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimiz var. Özellikle 2023'ün Samsun için ayrı bir önemi var. Çünkü cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yol Samsun'dan başlamıştır. Bununla alakalı olarak da 2023 yılındaki hep beraber kutlayacağımız cumhuriyetimizin 100. yılında Samsun'un da önemi farklı olacaktır" şeklinde konuştu.

"BAŞKANIMIZIN ŞEVKİ VE HEYECANI HEPİMİZİ MUTLU EDİYOR"

Başkan Yılmaz'ın Samsun'da yaptığı çalışmalardan ve hayata geçirdiği projelerden övgüyle bahseden bakan Kılıç, "Ben ne zaman Samsun'a gelsem Büyükşehir Belediye Başkanımızın heyecanını görmek bizi her zaman mutlu etmiştir. Daha önce de defalarca dile getirdim; başkanımızın gerçekten hepimize şevk katan, bizleri de heyecanlandıran bir yapısı var. Bu anlamda birliktelik ve beraberlik içerisinde cumhuriyete giden ilk adımın atıldığı yer olan Samsun'da, 'durmak yok yola devam' diyerek çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Bakan Kılıç'ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı ziyaretinde ayrıca Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Samsun milletvekilleri Fuat Köktaş ve Orhan Kırcalı, teşkilat üyeleri, bazı il müdürleri ile ilçe belediye başkanları da yer aldı. Büyükşehir ziyareti sonrası Bakan Kılıç ve beraberindekiler AK Parti İl Başkanlığı'na geçti. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Kılıç'tan Başkan Yılmaz'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement