Bakan Müezzinoğlu Antalya'da - Son Dakika
Politika

Bakan Müezzinoğlu Antalya'da

Bakan Müezzinoğlu Antalya\'da

Sağlıkta Ortak Çözüm Toplantılarının 5’incisi Antalya Belek’te başladı.

24.04.2014 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlıkta Ortak Çözüm Toplantılarının 5'incisi Antalya Belek'te başladı. Toplantıya katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 17 Aralık sürecinin ardından 57 hastaneyi yatırım planlarından çıkardıklarını söyledi.

Sağlık Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, SGK, il sağlık müdürlükleri, özel hastaneler ve sağlık kuruluşları, kamu hastaneleri, üniversite hastaneleri ve sigorta şirketlerinin sağlık sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirmek için bir araya geldiği toplantı, Antalya Belek'te başladı. Toplantıya Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, SGK Başkanı Yadigar Gökalp, OHSAD Başkanı Op. Dr. Reşat Bahat ve çok sayıda sağlık sektörü temsilcisi katıldı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, "Zor olan bir alanı tartışıyoruz. Orak çözümü arama iradesi sorunları çözmek adına önemlidir. Sağlıkta bilimi merkezde tutmak zorundayız. Bilimsel gelişmeleri göz ardı etmeden yönetmek zorundayız. Teknolojik gelişmeleri göz ardı etmeden yönetmek zorundayız. Hizmet sunum merkezlerinin kalitesini her geçen gün geliştirerek sunmak zorundayız. Özel sektör şunları iyi yaptı teşekkür ederim ama, dersem bu ortak nokta yuvarlak masadan çıkar ve cepheli bir masa olur. Sağlık sektöründe özel de olacak, kamu da olacak, üniversite de olacak. Bu sac ayağının bir ayağını güçsüz bırakalım, anlayışı olmaz. Biz her pencereden bakabilen bir hale gelmeliyiz. Hepimiz üzerimize düşeni iyi yapmalıyız. Keser bize doğru yontsun, dersek sorunlar üzerinde boğuluruz" dedi.

"ZAYIF HALKALARI GÜÇLENDİRMEMİZ GEREK"

2002'de özel sektörün hastane sayısının 271, 2013'te 542 olduğunu bildiren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yüzde yüzden fazla arttı. Toplam hastaneler içindeki payı ise 2002'de yüzde 7.5, 2014'de yüzde 18.7. Muayeneden aldığı pay 2002'de yüzde 3.6, 2014'de yüzde 17.8 oldu. Bütüne bakıldığında özel sektöre nasıl baktığımızın fotoğrafını görebiliriz. Biz burada rakip olarak gören bir anlayışın sahibi değiliz. Zayıf halkalarımızı güçlendirmemiz lazım. Önümüzdeki 5 yılda bu memnuniyeti yüzde 80'lere çıkarmamız lazım. Süreç bundan sonra daha zor. Biz sizlerle hep birlikte başaracağız."

17 ARALIK SÜRECİ

Bunları yapmak için istikrara ihtiyaç olduğunu kaydeden Müezzinoğlu, "17 Aralık sürecinden bu yana Gezi Olaylarından sonra Türkiye'nin gelecekle ilgili vizyonunun bütününde, ekonomik bütçe değerlerini zaman zaman yeniden gündeme almak gerekiyor. 2014'te yatırım planları içinde olan 57 hastaneyi biz yatırım planlarından çıkardık. Neden; 17 Aralık'ın getirdiği faiz artışı, istikrarla ilgili minimum da olsa debelenme ve gelecekle ilgili soru işaretleri oluşturmak isteyen anlayış" ifadelerini kullandı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Müezzinoğlu Antalya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement