Bakan Müezzinoğlu Hekim Yetersizliğinden Yakındı - Son Dakika
Güncel

Bakan Müezzinoğlu Hekim Yetersizliğinden Yakındı

Bakan Müezzinoğlu Hekim Yetersizliğinden Yakındı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'nin sağlıkta dünyanın örnek gösterilen ülkeleri arasında olduğunu belirti.

24.07.2013 21:19  Güncelleme: 09:57

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'nin sağlıkta dünyanın örnek gösterilen ülkeleri arasında olduğunu belirterek, "Sıkıntılı olduğumuz tek konu hekim ve uzman hekim sorunumuz" dedi.

Trabzon'da karayolu ile saat 16.00'da Gümüşhane'ye gelen Bakan Müezzinoğlu, Vali Yusuf Mayda'yı ziyaret etti. Bakan Müezzinoğlu, Ak Parti Gümüşhane Milletvekilleri Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün, MHP'li Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı'nın da hazır bulunduğu ziyarette Vali Mayda'dan çalışmalar bilgi aldı. Vali Mayda'nın ziyaret anısına plaket sunması sonrasında açıklamalarda bulunan Bakan Müezzinoğlu, sağlık alanında tüm ülkede olduğu gibi Gümüşhane'de de gerek fiziki mekan gerekse teknolojik alanlarda önemli mesafeler kat ettiklerini belirterek şunları söyledi:

"Türkiye sağlıkta dünyanın örnek gösterilen ülkeleri arasında. Sıkıntılı olduğumuz tek konu hekim ve uzman hekim sorunumuz. Yani Gümüşhane'nin ihtiyacının 100 misli benim ihtiyacım var. Dolayısıyla bu ihtiyacı karşılamakta açıkçası ciddi zorluk çekiyoruz. Belki bu ihtiyacımız önümüzdeki 5 yılda da devam edecek. Türkiye'nin özellikle uzman hekim açığı bizi oldukça zorluyor ve yoruyor. Hekim açığı bina yapmaya benzemiyor. Son 5 yılda tıp fakültelerine kontenjan artışı yaparak açığımızı kapatmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren 2 bin 500, 4 bin, sonraki yıllarda da 5 bin gibi ilave hekimler gelecek. Ama bunların bir 4-5 yıl da uzmanlık süreçleri olacak. Şu anda elimizdeki mevcut uzman hekim ve hekim arkadaşlarımızla azami verimliliği elde edebilecek ve onları verimli kullanabilecek bir bakış açısı ile planlama yapmaya çalışıyoruz."

Bakan Müezzinoğlu daha sonra da Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı'yı ziyaret ederek bilgi aldı. Başkan Canlı, Bakan Mehmet Müezzinoğlu'na Gümüşhane fotoğraflarından oluşan bir albüm hediye etti. Program, Gümüşhane üniversitesinde basına kapalı olarak yapılan Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı ile devam etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Müezzinoğlu Hekim Yetersizliğinden Yakındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement