Bakan Nihat Zeybekci: Cumhurbaşkanımız Siyasidir - Son Dakika
Ekonomi

Bakan Nihat Zeybekci: Cumhurbaşkanımız Siyasidir

Bakan Nihat Zeybekci: Cumhurbaşkanımız Siyasidir

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın AK Parti ile ilişkisi konusunda "Lafı evirip çevirmeyelim. Cumhurbaşkanımız siyasi bir cumhurbaşkanıdır" dedi.

16.09.2015 07:52  Güncelleme: 08:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Expo 2015 Fuarı Türkiye pavyonunun açılışına gittiği İtalya'nın Milano kentinde siyasi gündemi, AK Parti kongresini, yeni MKYK ve MYK'daki isimleri değerlendirdi. Zeybekci, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün siyasete dönüşüne ilişkin tartışmaları da yorumladı. "Bu memleketi kurtarıcılardan kurtarmamız lazım" diyen Zeybekci, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın partiye dönük sözlerini kendisine yakıştıramadığını söyledi.

Milano'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zeybekci, şunları söyledi:

AK PARTİ KURULLARI

Çok seçkin bir MKYK oldu. 'Bu şundan etkilendi, bundan etkilendi' gibi şeylerin anlamsız olduğunu düşünüyorum. Bu hareketin lideri Recep Tayyip Erdoğan'dır. Partinin kurucu, onursal genel başkanı, hepimizin bir şekilde etkilendiğimiz, sözlerine zaman zaman ihtiyaç duyduğumuz liderimizdir. Onun kongrede etkisinin veya doğrudan müdahalesinin olduğunu zannetmiyorum ama görüşlerine itibar edilmesini gerekli buluyorum. Görüşlerinin alınmış olması bizim için onur vesilesidir. Kişiselleştirmemek gerekir. Felsefi anlamda söylüyorum; Ahmet, Mehmet, Ayşe meselesi değildir.

SİYASİ CUMHURBAŞKANI

Cumhurbaşkanı'mızın tek tük isim değil de fikri anlamda, yol göstericiliği, ana resmi çizen görüşleriyle katkıda bulunması doğaldır. Lafı evirip çevirmeyelim; Cumhurbaşkanı'mız siyasi bir cumhurbaşkanıdır. Tecrübesi, birikimi, kökeni vardır; tecrübelerinden yararlanılması gerekir.

1 KASIM HEDEFİ

1 Kasım'da bizim bir tek hedefimiz var. Milletimizin iradesine yansıtamadığımız görüşleri çok daha iyi anlatmayı amaçlıyoruz. 'AK Parti'ye oy verebilirim' denilen alan yüzde 60'lara yakın bir alan. Biz yüzde 47'leri, 52'yi bulduk. Kendimizi iyi bir şekilde milletin önüne koyamadık.

HDP-PKK

HDP'nin PKK'dan zerre ayrı bir noktası kalmamıştır. 7 Haziran'dan önce bir barış partisi, Türkiye partisi olarak ortaya konulmaya çalışılan o resmin ne kadar sanal, suni olduğu ortaya çıkıyor. Bir kere terörü lanetleyen bir şey duyduk mu Allah aşkına. Tek bayrak, tek devlet, tek vatan diye güçlü bir söylem duyduk mu? Duymayacağız da. HDP'ye parti demeyi AK Parti'ye, CHP'ye, MHP'ye çok büyük haksızlık olarak görüyorum.

ARINÇ'IN ELEŞTİRİLERİ

Kişilerin görüşlerini partide rüzgâr varmış gibi algılamak yanlış olur. Bülent Bey'in görüşlerinin kendi şahsi görüşleri olarak kendini bağladığını düşünüyorum. Bana sorarsanız katılmıyor ve uygun da bulmuyorum. Ülkeye hizmetleriyle saygı duyduğum bir ağabeye yakışmayan sözler. Benim haddime değil tabii ki, eleştirmek anlamında değil, üzüldüğümü söylüyorum.

GÜL'ÜN DÖNÜŞÜ

Bu memleketi kurtarıcılardan kurtarmamız lazım. Kurtarmak hikâyenin içindeki insanlara aittir. Abdullah Gül nerededir? Bu partinin içindedir, partinin kurucusu, ilk başbakanıdır. Onu da üst bir makamda, ulvi bir makamda görmenin yanlış olduğunu düşünüyorum. Partinin neferlerindendir. Tartışmalar niçin Abdullah Gül dışarıdaymış gibi yapılır, anlamış değilim. Abdullah Gül, siyasete girecekse partinin orta yerindedir. Özel prosedüre tabi olması gerekli değildir. Kurtarıcı pozisyonuna götürmek partiye haksızlık olur. Partinin kurtarılması gereken noktada olduğuna da inanmıyorum.(Kaynak: Habertürk)

Son Dakika Ekonomi Bakan Nihat Zeybekci: Cumhurbaşkanımız Siyasidir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • yüce Türk adaleti: zeybekçi sen aldığın villanın hesabını var nasıl aldın hangi parayla aldın 34 7 Yanıtla
  • yeter: Allah razı olsun ağzınızdan bir doğru laf çıktı 20 13 Yanıtla
  • müımin kafire duşman: nankör milet tayip dunyada tek insadır bunun gibisi bulamasın eskide biz bylmidik ekmek bulamydik 12 21 Yanıtla
    bosna: sen hala ekmek bulama da öl bi zahmet cnku beynın yok senın ! onca seye ragmen hala tayıp dıosan git zahmetsizce öl vatana hızmet etmıs olursun senın gıbıler yuzunden kanımıza kadar emıyo bu adamlar cunku YETER ARTIK! 12 3
  • allah senin belanı versin.yalan makinesi: insan 19 5 Yanıtla
  • dedivekoydu: sen kendini kurtardın ya, parti ya da ülke kurtulmuş ya da kurtulmamış çok umurunda 19 5 Yanıtla
  • veysel: yalaka siyaset ne kadar kotu 19 4 Yanıtla
  • devlet: akp milletin nazarında artık bir önemi ve değeri kalmamıştır boşuna çene çalmayın son çırpınışlarıdır 9 14 Yanıtla
  • FATİHA: BİR GÜN GELECEK...Kİ... O GÜN ÇOK UZAK DEĞİL.....BU YAPANLAR BEDELLERİ TEK TEK TEK ......BAĞIRA ÇAĞIRA ÖDEYECEK......İŞTE O GÜN YAŞASIN CUMHURİYET YAŞASIN.....GERÇEK TÜRK MİLLETİ....... 19 3 Yanıtla
  • Iğdırlı: Cumhurbaşkanı başka partiden olsaydı aynı şeyleri söyleyebilecekmiydin? Koskoca bakansın yalan konuşuyorsun ayıp be. Dietini yalakalıkla örtmeye çalışıyorsun. 13 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement