Bakan Ömer Çelik: Atatürk'ün İzmir'e Verdiği Önemi Biliyoruz - Son Dakika
Güncel

Bakan Ömer Çelik: Atatürk'ün İzmir'e Verdiği Önemi Biliyoruz

Bakan Ömer Çelik: Atatürk\'ün İzmir\'e Verdiği Önemi Biliyoruz

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, İzmir Kordon'da restore edilen Atatürk Müzesi'nin açılışını yaptı.

19.05.2015 14:45

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, İzmir Kordon'da restore edilen Atatürk Müzesi'nin açılışını yaptı. Çelik, "Atatürk'ün İzmir'e verdiği önemi biliyoruz. İzmir'in niteliklerinin dünyaya daha iyi anlatılması benim bakanlığımın görevleri arasındadır. İzmir'in daha iyi tanıtılması çoğulculuğunu, toplumsal barışını anlatmak için özel strateji izliyoruz, özel önem atfediyoruz" dedi.

İzmir Kordonboyu'nda 1862 yılında yapılan, 1927 yılında belediye tarafından Atatürk'e hediye edilen 1941'de müzeye dönüştürülen Atatürk Müzesi, restore edilerek yeniden açıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, açılışta yaptığı konuşmada, Atatürk Müzesi'nde gençlerin sadece Atatürk'ün kıyafetlerini görmelerini değil ülkenin geleceğine dair de düşünmelerini istediğini belirterek, şöyle konuştu:

"1923'ten 2023'e uzanan bir siyasi vizyonumuz var. Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nın ilk günlerinden itibaren ortaya koyduğu vizyonun bugün daha iyi değerlendirilmesi gerekir. Etrafımızda dokuz ülke yönetilemez hale gelmiştir. Etnik çatışmalar, din ve mezhep çatışmaları ön planda. Türkiye'de toplumsal barışın ortaya çıkması için mücadele ediyoruz. Laiklik toplumsal barış olmaktan çıkarılıp laikçilik denilen vesayet sistemine dönüştürüldü. Türkiye laiklik prensibi artık din, düşünce, fikir ve teşebbüs hürriyetiyle birlikte algılayan bir hale dönüşmüştür. Etrafımızda ülkelerde millet sandığa gidemezken Türkiye demokrasisini her seçimden her seçime olgunlaştıran bir ülkedir. Türkiye demokrasiyi geliştirdikçe cumhuriyeti güçlendirdiğini görüyoruz. Gençler burayı ziyaret ederken sadece Atatürk'ün birtakım eşyalarını görsün diye düşünmüyoruz. Demokrasimiz, ülkenin geleceği üzerine düşünsünler, geçmişten bugüne geldiğimiz yeri görsünler ve yeni vizyonlar üretsinler diye uğraşıyoruz."

"İZMİR'E ÖZEL ÖNEM VERİYORUZ"

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, Atatürk'ün İzmir'e verdiği değeri bildiklerini ve özel strateji izlediklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Kültür bir milletin hikayesi, milletin sorun çözme kapasitesidir. Atatürk'ün İzmir'e verdiği önemi biliyoruz. İzmir'in niteliklerinin dünyaya daha iyi anlatılması bakanlığımın görevleri arasındadır. İzmir'in daha iyi tanıtılması çoğulculuğunu, toplumsal barışını anlatmak için özel strateji izliyoruz, özel önem atfediyoruz. 19 Mayıs günü bu açılışı yapıyor olmak büyük övünç kaynadığıdır. Saygı ve şükranla anıyorum. Bayramınız kutlu olsun. Açılış hayırlı olsun."

ATATÜRK'ÜN GÖRÜLMEMİŞ KIYAFETLERİ İLK KEZ SERGİLENİYOR

Bakan Çelik konuşmasını tamamlayıp binaya gireceği sırada yanına gelen bir vatandaş " Kardak'taki Yunan bayrağını indirin" diye seslendi. Bu kışı korumalar tarafından uzaklaştırıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Bakan Çelik, açılış ardından müzeyi gezdi ve Atatürk'ün çalışma masasına oturdu. Müzede Atatürk'ün doğumu, yaşayışı, askere katılışı, milli mücadele ve kurtuluş savaş dönemi, Meclis'in açılışı, Cumhuriyet'in ilanıyla iktisat kongresinin İzmir'de toplanması yönündeki çalışmaları yansıtılıyor. Üst kattaki fuayede Atatürk'ün kıyafetleri yer aldı. Atatürk'ün günlük yaşamında, törenlerde, resepsiyonlarda kullandığı kıyafetler Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından müzeye getirildi ve ilk kez sergiye açıldı. Müzeye ziyaret edenler İzmir'in düşman işgalinde kurtuluşuna ait fotoğraf ve videoları görebilecek. Birsüre otel olarak da kullanılan müzede, Atatürk'ün ve İran Devlet Başkanı Rıza Pehlevi'nin kaldığı odalar da zamanın mobilyalarıyla canlandırıldı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Ömer Çelik: Atatürk'ün İzmir'e Verdiği Önemi Biliyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement