Bakan Sarı: İmzacı Akademisyenlerle İlgili Umarım Gereken Yapılacaktır - Son Dakika
Güncel

Bakan Sarı: İmzacı Akademisyenlerle İlgili Umarım Gereken Yapılacaktır

Bakan Sarı: İmzacı Akademisyenlerle İlgili Umarım Gereken Yapılacaktır

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi' adıyla yayımlanan bildiriye imza atan akademisyenlerle ilgili, "Devletimizin iradesini hedef alan bu tür açıklamaları kabul edemeyiz.

16.01.2016 12:36

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi' adıyla yayımlanan bildiriye imza atan akademisyenlerle ilgili, "Devletimizin iradesini hedef alan bu tür açıklamaları kabul edemeyiz. Umarım gereken yapılacaktır" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Adana'da Ak Parti Yüreğir İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. Yanında Ak Parti Adana Milletvekili Şükrü Erdinç ve Yüreğir Belediye Başkanı Ak Partili Mahmut Çelikcan'ın bulunduğu Bakan Sarı'yı, partililer karşıladı. Burada bir konuşma yapan Sarı, Türkiye'de son günlerde yaşanan terör saldırılarını kınadı.

Sultanahmet Meydanı'nda gerçekleştirilen terör saldırısının sadece Türkiye'ye değil bütün dünyaya yapıldığını belirten Bakan Sarı, "Daha öncesinde Fransa'da olduğu gibi Türkiye'de de gerçekleşen bu terör saldırısı, terörün dili, dini, ırkı, mezhebi, cinsiyet ve yaş ayrımı yapmadığını bir kez daha gösterdi. Biz bütün dünya ülkeleri ve kamuoyuna aynı çağrıda bulunuyoruz. Fransa'da gerçekleştirilen terör saldırısında gösterilen hassasiyetin Türkiye'deki terör saldırısında da gösterilmesini ve gerek basın mensuplarımızın gerekse kamuoyunun bu konuda bütün hassasiyeti göstermesini istiyoruz. Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde terör saldırısı sonucu oradaki maalesef emniyet amirliği ve lojmanlarımız harap oldu. Bir polis ve sivil vatandaşlarımız hayatını kaybetti. Dün Hatay'da şehidimizin ve onun ufacık kızı İrem evladımızın cenaze törenindeydik. Ailenin acısını paylaşmaya çalıştık. Onların dirayetli duruşundan biz de güç aldık. Şehidimizin babası 'Vatan sağolsun' dedi. Bu terör saldırıları sona erinceye kadar, Türkiye'nin her yerinde terör eylemlerini sona erdirinceye kadar operasyonlar ve kararlılığımız devam edecek. Her şehit ailemizin dirayetli duruşu bu süreçte bizim de dik durmamız için vesile oluyor. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum" dedi.

'MİLLETİMİZ CEVABI VERECEK'

'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi' adıyla yayımlanan bildiriye imza atan akademisyenlere de sert tepki gösteren Bakan Sarı, şöyle konuştu:

"Bazı akademisyenlerin yaptığı bildiri, maalesef terör örgütünü destekleyecek nitelikte, hükümeti itham altında tutacak nitelikte. Bunları da şiddetle kınıyoruz. Çünkü 5 aylık bebeğin canına kıymayı göze alacak kadar gözü dönmüş bir terör örgütünü destekleyecek nitelikte yapılan her türlü yazılı ve sözlü açıklama kabul edilemez. Burada Türkiye'nin birlik ve beraberliğini korumak için kardeşliğimizi korumak için canı pahasına görev alan asker ve polisimizi hedef alan, devletimizin iradesini hedef alan bu tür açıklamaları biz kabul edemeyiz. Umarım gereken yapılacaktır. Sayın başbakan ve cumhurbaşkanımız açıklamalar üzerine çok şiddetli biçimde cevap vermiştir. Bu en zor zamanda Türkiye'nin, 78 milyonun birlik ve beraberlik içinde teröre karşı dik durması gereken dönemde maalesef bu tip açıklamalar terör ve terörü destekleyen bütün örgütlerin ekmeğine yağ sürmektedir. Nasıl ki 1 Kasım seçimlerinde milletimiz hükümetimizi partimizi destek vererek o dönemdeki eylemlere sandıkta gereken cevabı verdiyse, önümüzdeki süreçte bu tür akademisyen sıfatıyla bildirim yayınlayanlara terör örgütünü dolaylı ve doğru yoldan destekleyenlere zamanı geldiğinde gereken cevabı vereceğine canı gönülden inanıyorum." - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Sarı: İmzacı Akademisyenlerle İlgili Umarım Gereken Yapılacaktır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement