Bakan Eroğlu, Uşak Programını Tamamladı - Son Dakika
Yerel

Bakan Eroğlu, Uşak Programını Tamamladı

Bakan Eroğlu, Uşak Programını Tamamladı

Çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Uşak'a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, buradaki programını tamamladı.

25.04.2014 18:25  Güncelleme: 18:53

Çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Uşak'a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Banaz ilçesindeki programın ardından Uşak'ta Vali Seddar Yavuz ve il protokolü ziyaret etti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na, Uşak'ın genel durumu hakkında Vali Seddar Yavuz tarafından bir birifing verildi. Vali Yavuz, Bakan Eroğlu'na Uşak'a yapmış oldukları yatırımlar ve devam eden yatırımları memnuniyetle karşıladıklarını, Uşaklı vatandaşlar adına şükranlarını ilettiğini ifade etti. Vali Yavuz'un brifinginin ardından,Uşak'ta Orman ve Su İşleri Bakanlığı bünyesinde yürütülen çalışmaları değerlendiren Bakan Eroğlu, Uşak'ın nüfusuna oranla Türkiye'de Orman ve Su İşleri Bakanlığının en fazla yatırım yaptığı iller arasında ilk sıralarda yer aldığını ifade etti.

Bakan Eroğlu "Uşak ilini seviyorum, kendi ilim gibi görüyorum. Her fırsatta burada bakanlık olarak yaptığımız çalışmaları yerinde incelemek, ilimiz ve ilçelerimizdeki gelişmeleri yakından takip etmek için sık sık Uşak'a geliyorum. Uşak müteşebbis insanların memleketi, çalışkan ve başarı insanlarımız var. Bizler de hükümetimizin eğitim, sağlık, ulaşım gibi yatırımlarının yanı sıra Bakanlık olarak Uşak'ı barajlarla, göletlerle, sulama tesisleriyle donatıyoruz. İçme suyu konusunda da daha önce çalışmalarımız olmuş, baraj ve içme suyu arıtma tesisi konusunda yatırımlar yapmıştık. Bu konuda Uşak ilimiz nüfusuna oranla yatırım yaptığımız ilk iller arasında yer alıyor. Bunun yanı sıra Ulubey kanyonlarındaki çalışmamızda güzel aşamalar kat ettik, şimdi Banaz ilçemizdeki Hamam Boğazı mevkiinin en iyi şekilde değerlendirilmesi noktasında yeni bir hamle içindeyiz. Uşak'ı kaplıca, termal ve doğa turizmine açmak, bölgeyi turizm güzergahına dahil etmek istiyoruz. Şehir merkezinde belediyemiz tarafından yapılması planlanan yeni dönüşüm alanlarına gerekli desteği sağlayacak, bakanlık olarak gerekli tahsisatı yapacağız. Uşak, devlet yatırımları açısından artık unutulan bir il değil" dedi.

Uşak ilinin sağlık alanında yeni büyük devlet hastanesiyle önemli bir tesise kavuştuğunu, kısa mazisine rağmen Uşak Üniversitesi'nin örnek gösterilen çalışmalara sahip olduğunu ifade eden Bakan Eroğlu "Uşak ilimize, Valimize ve yerel yöneticilerimize; gerek hükümetimiz gerekse bakanlığımız imkanlarıyla destek vermeye devam edeceğim, Uşak ilimiz gelişmeye devam ediyor, geleceği yıldızı parlak bir şehir. Tüm Uşaklı vatandaşlarıma selam ve sevgilerimi sunuyorum" dedi.

Valilik ziyaretinden sonra Cuma namazı için Ulu Camiye geçen Bakan Eroğlu protokol ile birlikte öğle yemeği yiyerek Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ı makamında ziyaret etti. Bakan Eroğlu burada yaptığı konuşmada Nurullah Cahan'ın seçim önü verdiği vaatler ve projelerin arkasında duracaklarını ve Bakanlığı olarak gereken tüm desteği Uşak halkı için seferber edeceklerini söyledi.

Bakan Eroğlu Belediye ziyaretinden sonra yürüyerek Ak Parti Uşak İl Binasına geçerek burada partililer bir araya geldi. seçim sürecinde parti teşkilatının gösterdiği performansı tebrik eden Bakan Eroğlu; "Seçim Uşak'ta Ak Parti kazandı fakat gerçek kazanan Uşak halkı olmuştur. Hükümetimiz Uşak'tan projeler bekliyor. Uşak'a gerçekte hak ettiği yere en kısa sürede gelecektir" dedi.

Uşak merkez programının ardından bir diğer seçim zaferi kazanılan ilçe olan Eşme'ye geçen Bakan Eroğlu burada Eşme Belediyesi'ni ziyaret ederek seçimi kazanan Hacı Mustafa Çetin'i ve teşkilatı tebrik etti. Bakan Eroğlu buradan karayolu ile Afyonkarahisar'a hareket ederek Uşak'tan ayrıldı. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bakan Eroğlu, Uşak Programını Tamamladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement