Bakan Yazıcı Balyoz'u Değerlendirdi: Türkiye'nin Demokrasi Yürüyüşü Açısından Önemli Kazanım (2) - Son Dakika
Güncel

Bakan Yazıcı Balyoz'u Değerlendirdi: Türkiye'nin Demokrasi Yürüyüşü Açısından Önemli Kazanım (2)

Bakan Yazıcı Balyoz\'u Değerlendirdi: Türkiye\'nin Demokrasi Yürüyüşü Açısından Önemli Kazanım (2)

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde Ahmed-e Xani (Ahmed Hani) Meslek Yüksek Okulunun temeli Gümrük ve Ticaret Bakanı Bakan Hayati Yazıcı tarafından atıldı.

10.10.2013 20:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ahmed-e XANİ MESLEK YÜKSEKOKULUNUN TEMELİ ATILDI

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde Ahmed-e Xani (Ahmed Hani) Meslek Yüksek Okulunun temeli Gümrük ve Ticaret Bakanı Bakan Hayati Yazıcı tarafından atıldı.

Doğubayazıtlı olan ve Azerbaycan'da yaşayan iş adamı Abdolbari Goozal tarafından yaptırılan ve 12 milyon liralık proje için geçtiğimiz yıl görüşmeler tamamlanmış ve çalışmalara başlanmıştı. 65 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edilecek olan okulun temeli atıldı. İshakpaşa Sarayı yolu üzerindeki alanda düzenlenen temel atma törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, iş adamı Abdolbari Goozal, Ak Parti eski Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Ağrı, Iğdır Valileri, Doğubayazıt Belediye Başkanı ile çok sayıda davetli katıldı.

BAKANA 'SÜRECİ DEVAM ETTİRİN' TALEBİ

Halk oyunları göstresi ardından kürsüye çıkan Doğubayazıt'ın BDP'li Belediye Başkanı Canan Korkmaz, "Bu okulun bugünlerde çok konuşulan ve çok tartışılan ana dilde eğitimin de önünü açmasını diliyoruz. Ben burada Bakanımızdan ve yetkililerden de istiyoruz ki bu barış sürecini devam ettirsinler. Büyük acılar ve kayıplar yaşanmıştır. Muhakkak ki bu süreçte atılan adımlar da kıymetlidir. Acak şu an süreçte yaşanan tıkanmalar bizleri kaygılandırmaktadır. Bizler bu tarihi fırsatı hep birlikte Türkiye halklarının lehine çevirmeliyiz" dedi.

ABDOLBARİ GOOZAL: "DOĞUBAYAZIT HALKI HAKKINI ALMASINI BİLİR."

Yüksekokulu yaptıran iş adamı Abdolbari Goozal da yaptığı konuşmasında, "Kendi bölgemde bir borcumun olduğunu biliyordum. Tabi bu arada Doğubayazıt halkı da hakkını aramasını ve almasını bilir. Gelip talepte bulundukları zaman dedim ki 'Hak Allah'ındır. İstenilmez alınır' ve bugünde o hakkı teslim ediyoruz. İnşallah Türkiye'de güzel şeyler olacak ve halkımız zenginleşecek. Geçmişte yaşanan tatsız olayların tekrarlanmamasını diliyorum. Hep birlikte el elele bu süreci destekleyeceğiz" diye konuştu.

İNSANLAR ANCAK HAKLARINI DEMOKRATİK ORTAMDA ARAYABİLİR

Kürsüye son olarak çıkan Bakan Hayati Yazıcı bu okulda yetişecek öğrencilerin ülkeyi yönetecek kişiler olacağını belirterek, "Bugüne kadar Türkiye'de var olan ve hak aramanın önünü kesen bir takım antidemokratik uygulamalar vardı ve biz onları kaldırarak gelişimin önünü açtık. Türkiye'yi güçlü hale getirme çabaları ve umutları içindeyiz. 76 milyonla birlikte sıkınıtıları kapatmalıyız" dedi.

Konuşmaların ardından Doğubayazıt müftüsünün yaptığı dualar eşliğinde Bakan Yazıcı ve işadamı Goozal ve protokol üyeleri temel atma törenini gerçekleştirdi. - Yazıcı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Yazıcı Balyoz'u Değerlendirdi: Türkiye'nin Demokrasi Yürüyüşü Açısından Önemli Kazanım (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement