Bakan Zeybekci - Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Toplantısına - Son Dakika
Güncel

Bakan Zeybekci - Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Toplantısına

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından yurt dışında yaptıkları temaslarda muhataplarına algıyı değil, olguyu, gerçekleri anlattıklarını belirterek, "Tu¨rkiye'nin gelecek do¨nem projelerini anlattık ve onlardan da bu konuda destek aldık.

24.08.2016 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından yurt dışında yaptıkları temaslarda muhataplarına algıyı değil, olguyu, gerçekleri anlattıklarını belirterek, "Tu¨rkiye'nin gelecek do¨nem projelerini anlattık ve onlardan da bu konuda destek aldık." dedi.

Bakan Zeybekci, Lahey'de, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) programında yaptıgˆı konus¸mada, Tu¨rk milletinin 15 Temmuz'da demokrasi destanı yazdıgˆını söyledi.

Zeybekci, 15 Temmuz gecesi TBMM'ye giderken darbeci askerler tarafından hedef alındıklarını anlatarak, "Bundan sonra Tu¨rk demokrasisi u¨zerindeki bu¨tu¨n soru is¸aretleri kalkmıs¸tır. Bu milletin hic¸ kimseden alacak demokrasi dersi kalmamıs¸tır." ifadesini kullandı.

S¸u anda Tu¨rkiye'nin bir savunma mekanizması go¨sterdigˆini belirten Zeybekci, "Hainlere evrensel standartlardaki hukuk ic¸erisinde gereken en sert cevapları verecegˆiz. S¸ehitlerimizin ve gazilerimizin bedelini bunlara o¨detecegˆiz." diye konus¸tu.

Zeybekci, Tu¨rkiye'nin yas¸adıgˆı zorlukların, yakaladıgˆı bas¸arılardan o¨tu¨ru¨ bas¸ına geldigˆini kaydederek, "2002 yılında Tu¨rkiye'de toplanan 100 liralık verginin 87 lirası faize gidiyordu. Kalan 13 lira ile ne yaparsanız yapın. Onu yapamadıgˆı ic¸in Tu¨rkiye IMF'den gelecek paraya bakardı. Gec¸en sene sonu itibarıyla Tu¨rkiye'de toplanan 100 liranın sadece 12 lirası faize gidiyor, bunu da azaltmanın mu¨cadelesini veriyoruz. I·s¸te kavga bu." değerlendirmesinde bulundu.

"15 Temmuz bir is¸gal giris¸imidir"

Bakan Zeybekci, Tu¨rkiye'nin IMF'ye borcunun son taksidini o¨dedigˆi gu¨n faizlerin dip seviyelere geriledigˆini ve Cumhuriyet tarihinin en bu¨yu¨k projelerinin uygulama safhasına gec¸ilmeye bas¸landıgˆını hatırlattı.

Bundan sonraki do¨nemde Gezi Parkı olaylarının, 17-25 Aralık'ın yas¸andıgˆına dikkati c¸eken Zeybekci, bu¨tu¨n bu giris¸imlere milletin hep "dur" dedigˆini kaydetti.

Zeybekci, "15 Temmuz bir darbe giris¸imi, basit bir tero¨rizm degˆildi, aklını ve ruhunu bir yerlere satmıs¸ olan bir su¨mu¨klu¨nu¨n bas¸arabilecegˆi bir operasyon degˆildi. 15 Temmuz bir is¸gal giris¸imidir. Gu¨neyimizde yaptıkları gibi yeniden gayrimes¸ru devletler c¸ıkarma giris¸imidir." dedi.

Zeybekci, 15 Temmuz'un resmini du¨nyaya anlatmakta zorlandıklarını belirterek, "Bize kars¸ı dostc¸a kaygılarını dile getirenleri anlıyoruz. 15 Temmuz bu u¨lkeye yapılmıs¸ olan en bu¨yu¨k haksızlıktır, bunu nasıl anlatırız? Bizde darbe oldu, biz de darbeye kars¸ı koyduk. Demek ki darbe yapılabilen bir u¨lkeyiz ama artık birinci fasıl ikinci fasıl her s¸eyleri ile gelsinler, bu millet onları tu¨ku¨ru¨kleri ile bogˆacaktır." ifadelerini kullandı.

U¨lkenin bu do¨nemde C¸anakkale ruhu ile hareket ettigˆine işaret eden Zeybekci, konus¸masını s¸o¨yle su¨rdu¨rdu¨:

"Go¨ru¨yorsunuz, geldik buradayız. Hepimiz farklı partilerdeniz. Burada dostlarımıza Tu¨rkiye'yi anlatıyoruz. Hollanda bizim 400 yıllık dostumuzdur. Hollanda, 22 milyar avro ile Tu¨rkiye'deki yabancı sermaye yatırımlarının ilk sırasındadır. U¨lkemizde bizimle aynı kaderi paylas¸maya razı olmus¸ bir milletin mensuplarından bahsediyoruz. Bas¸ımızın u¨zerinde yerleri var. Burası 11 milyar avro ile bizim de en c¸ok dogˆrudan yatırımımızın oldugˆu u¨lke. Bugu¨n burada olmamızın sebebi algıyı degˆil olguyu yani gerc¸egˆi anlatmaktır. Buraya gu¨c¸lu¨ Tu¨rkiye'yi anlatmaya geldik. Tu¨rkiye'nin gelecek do¨nem projelerini anlattık ve onlardan da bu konuda destek aldık. Yeni bir dünya kurulacaksa Türkiye, o yeni dünyayı kuran ülkelerden biri olacaktır."

"I·yi ki CHP ve MHP var"

Zeybekci, bu dönemde 16 sivil toplum kuruluşuyla (STK) bu su¨rec¸te du¨nyayı dolas¸arak Tu¨rkiye'yi anlatacaklarını bildirerek, "Du¨s¸manlarımızı azaltıp dostlarımızı artıracagˆız. Bizim abdestimizden s¸u¨phemiz yok. Bu kampanyalarımıza Avrupa'daki STK'ları da dahil edecegˆiz. I·hmal etmememiz lazım." dedi.

U¨lkedeki farklılıkların zenginlik oldugˆunu anlatan Zeybekci, "Etnik, siyasi ve inanc¸ farklılıklarımız bizim zenginliklerimiz. Ben s¸imdi diyorum ki iyi ki CHP var, iyi ki MHP var. I·yi ki digˆer partiler var ki Tu¨rkiye'deki bu gu¨c¸ ortaya c¸ıkıyor. Bundan sonra da yolumuza bo¨yle devam edecegˆiz." diye konus¸tu.

- "15 Temmuz ülkeyi Suriyelileştirme girişimiydi"

Programda konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Muş da Türkiye'nin 15 Temmuz'da uc¸urumun kenarından do¨ndu¨ğünü belirtti.

O geceki girişimin topyeku¨n is¸gal ve parc¸alama giris¸imi olduğunu kaydeden Muş, "Darbe giris¸imi ic¸erisinde olanları yargı o¨nu¨ne c¸ıkaracagˆız. S¸ehitlerimiz canını insan hakları ic¸in verdiler." dedi.

Muş, hiçbir girişimin Türkiye'yi yolundan alıkoyamayacağını anlatarak, tero¨r o¨rgu¨tlerinin Tu¨rkiye Suriyeliles¸sin du¨s¸u¨ncesi ile hareket ettiklerini bildirdi.

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, milletin 15 Temmuz'da büyük bir destan yazdığını dile getirerek, CHP'nin su¨recin bas¸ladıgˆı gu¨nden bugu¨ne kadar demokrasiden, cumhuriyetten ve devletten yana olduğunu söyledi.

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem de FETÖ'ye kars¸ı mu¨cadeleye devam edeceklerini belirterek, tek vatan, tek bayrak, tek millet u¨lku¨su¨yle hareket etmeyi sürdüreceklerini kaydetti.

Zeybekci, Hollanda'daki temaslarını tamamladıktan sonra İtalya'ya geçti.

Bakan Zeybekci - Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Toplantısına
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Zeybekci - Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Toplantısına - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement