Bakanı Bülent Tüfenkci, "İhracat Zirvesi 2016"Ya Katıldı - Son Dakika
Güncel

Bakanı Bülent Tüfenkci, "İhracat Zirvesi 2016"Ya Katıldı

Bakanı Bülent Tüfenkci, "İhracat Zirvesi 2016"Ya Katıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) düzenlediği "İhracat Zirvesi 2016"ya katıldı.

16.11.2016 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) düzenlediği "İhracat Zirvesi 2016"ya katıldı. Bakan Tüfenkci burada yaptığı konuşmasında, "2017'den itibaren Gümrük Birliği'nin güncellenmesi noktasında her şey yolunda giderse, burada atılacak adımlarla Türkiye yeni bir trende, yeni bir yola girecek. Gümrük Birliği Kanunu'nu yeniden revize ettik. Bakanlığımızın çalışmaları bitti, diğer bakanlıkların da görüşüne sunuldu. Diğer bakanlıklar da görüşlerini ifade ettikten sonra bunu Meclisin gündemine getirip, Türkiye olarak bu noktada gerekeni yapmamız gerektiğini biliyorum" dedi. Bakan Bülent Tüfenkci, KOBİ'lerin en büyük dezavantajının finansa erişimde kolaylıklarının bulunmaması olduğuna dikkati çekerek, bununla ilgili menkul malların rehini yasasını Meclisten geçirdiklerini ve 1 Ocak 2017'den itibaren uygulamaya geçeceğini belirtti.

ÖNCÜPINAR SINIR KAPISI

Bakan Tüfenkci, "Suriye sınır kapılarına bakıldığında, Suriye'deki karışıklıklardan dolayı uzun bir zamandır sıkıntı var. İki gündür de Öncüpınar sınır kapısında maalesef Özgür Suriye Ordusu'na mensup insanların, oradaki rahatlamalarından dolayı ganimet paylaşımı gibi 'bu kapı bizim, öbür kapı sizin' gibi kendi aralarındaki çatışmalardan dolayı, o kapıyı Kilis Valiliğimiz'in desteği doğrultusunda kapattık. Oradaki çatışmalar durdu ve biz o kapıyı yeniden işler hale getiriyoruz. Yeni durum karşısında Karkamış sınır kapımızı da özellikle Güneydoğu Anadolu'daki ihracatçılarımızın isteği doğrultusunda, ihracat kapısı haline getiriyoruz. Bununla ilgili Gaziantep Valiliğimizle gerekli görüşmeleri yaptık, hayata geçiriyoruz. Bir de Çobanbeyli var Kilis'te. Onu da yeniden işler hale getireceğiz. Sadece Öncüpınar'a bağlı kalan bir ihracattan, kapılarımızı çeşitlendirerek ihracatçılarımızın daha fazla yararlanmasını istiyoruz" diye konuştu.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakanı Bülent Tüfenkci, 'İhracat Zirvesi 2016'Ya Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement