Bakanlar Çavuşoğlu ve Kılıç Samsun'da - Son Dakika
Güncel

Bakanlar Çavuşoğlu ve Kılıç Samsun'da

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Samsun'da 2-3 tane golf sahası olması lazım. Karadeniz'de en az 10 tane golf sahası olmalı. 12 ay burada golf oynanır. Yarın İngiltere'den 20-30 bin o golf sahalarının olduğu şehirlerden bir yıl içinden 150-300 bin insan Karadeniz bölgesine golf oynamaya gelecek.

15.07.2016 22:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, " Samsun'da 2-3 tane golf sahası olması lazım. Karadeniz'de en az 10 tane golf sahası olmalı. 12 ay burada golf oynanır. Yarın İngiltere'den 20-30 bin o golf sahalarının olduğu şehirlerden bir yıl içinden 150-300 bin insan Karadeniz bölgesine golf oynamaya gelecek." dedi.

Bakan Çavuşoğlu, büyük bölümü deniz doldurularak yapılan 9 delikli golf sahasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, sahanın Samsun ve Türkiye'ye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Türkiye'de ön yargılara rağmen golfün son yıllarda sevilen bir spor haline geldiğini ifade eden Çavuşoğlu, "Bu spora karşı maalesef ön yargı var. Bu spor, turizme de çok para kazandırır. O şehre çok şey kazandırır. Kültürünü artırır." diye konuştu.

Golf sahalarının çevreye zarar verdiğine yönelik söylentiler olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, bu söylemlerin gerçek olmadığını belirterek, "Şu güzelliğin çevreye zararı var mı? Gelişmiş ülkeler arasında Amerika bizden daha mı duyarsız? İskandinav ülkeleri İsveç'te 300 tane saha var. İnsan hakları, çevre konusunda görece olarak en hassas ülke. Peki o ülkelerde 300 saha oluyorken çevreciler nerede. Efendim çok su tüketiyormuş. O da doğru değil." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, golf sahalarının bulundukları kentlere çeşitli katkılar sunduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bu golf sahasının ekonomik katkısı olacak. Bir şehrin kültürüne, turizmine katkısı olacak. Normal bir turistten 4 kat daha fazla harcıyor golf oynamak için gelen turist. Daha fazla kalıyor. Turist burada kalacak, bir şey bulmazsa bir gün kalır daha sonra başka şehirlere gider. O yüzden Samsun'da 2-3 tane golf sahası olması lazım. Karadeniz'de en az 10 tane golf sahası olması lazım. 12 ay burada golf oynanır. Yarın İngiltere'den 20-30 bin, o golf sahalarının olduğu şehirlerden bir yıl içinden 150-300 bin insan Karadeniz bölgesine golf oynamaya gelecek. Şimdi Ruslarla ilişkileri düzeltiyoruz. Bu ihracatımıza da yansıyacak, ikili ilişkilerimize de yansıyacak. Krasnodar'dan Samsun'a başlaması planlanan uçuşlardan başlayacak. Sadece Ruslara bel bağlamayacağız. Son zamanlarda Arap dünyasının, İslam dünyasının Karadeniz bölgesine çok büyük ilgisi var. Arap Ligi Turizm Örgütü ile Dışişleri Bakanlığı olarak bir anlaşma yaptık. İstanbul'da kendilerine büyük bir ofis tahsis ediyoruz ki Türkiye'ye daha çok turist gelsin. O gelen turistlerin büyük bir bölümü de Karadeniz Bölgesi'ne gelecek. Yaptığımız hava alanlarıyla buradan uçuşlar başlayacak. Şimdi Ürdün'den başladı Samsun'a. Türkiyemizin her alanında, sporda, golf sahalarında, diğer alanlarda bu tür tesisleri yapan herkese teşekkür etmek lazım."

Kılıç: "Spora karşı olan ilgiyi arttırmak için bu tesisleri yapıyoruz"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise konuşmasında Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile arkadaşlık ve dostluklarının çok eski yıllara dayandığını söyledi.

Bakan Çavuşoğlu'nun AK Parti'nin Dış İlişkiler Başkanlığı görevi sırasında kendisinin de yardımcılığını yaptığını hatırlatan Kılıç, birlikte çok güzel çalışmalara imza attıklarını kaydetti.

Çavuşoğlu ile kendisinin bakanlık görevini aynı anda aldığına işaret eden Kılıç, "Mevlüt Bey dış ilişkiler başkanıydı, ben başkan yardımcısıydım. Hatta şöyle bir anımız oldu. Daha önce partimizde dış ilişkiler başkanlığı görevinde bulunanlar bakanlık görevine sadece başkanlar gitti, yardımcıları kaldı. Mevlüt Bey, bana, 'Hadi bakalım beraber gidiyoruz, ikimiz de bakanlık görevi aldık.' dedi. Böyle bir ilginç anımız oldu." dedi.

Kendisinin golf oynamayı bilmediğine işaret eden Kılıç, bir iki kere Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun yönlendirmesiyle atış yaptığını ve o atışlarında başarılı olduğunu belirtti.

Bakan Çavuşoğlu'nun iyi bir golf oyuncusu olduğunu vurgulayan Kılıç, "Golf halk arasında zengin sporu olarak biliniyor. Bunu söylemelerinin sebebi şudur; golf bir yatırım gerektiren spor dalı. En önemlisi malzemeyi ciddi manada bir masraf yaparak almanız gerektiği için böyle gösteriliyor. Bunları da artık ülkemizde Sayın Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminden itibaren ihtiyacı olan sporcularımıza bu malzemeyi sağlayarak onları uluslararası arenada ülkemizi temsil eder hale getiriyoruz." şeklinde konuştu.

Golf sahası yatırımını bazı kesimlerinin eleştirdiğini vurgulayan Kılıç, şöyle devam etti.

"Bazı kesimler tarafından, 'Ne gerek var' diyenler oldu ama biz spor kültürümüzü, spor altyapımızı ve spora karşı olan ilgiyi arttırmak için bu tesisleri yapıyoruz. Dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına girme hedefimiz var, bunun için bizim her türlü spor branşında sözümüzün ve sesimizin duyulması gerekir. Küçük düşünmeyeceğiz, büyük düşüneceğiz. Modern dünyanın içindeki yerimizi gelenek, görenek ve kültürümüzle alacak güçteyiz. Bu tip yatırımlarla bunu hayata geçireceğiz. 'Sadece bina yapmak ve altyapı yapmakla olmaz' diyenler olabilir, tamam olmaz ama tesisiniz olmazsa o tesisin içinde yetiştirecek sporcunuz da olmaz. O tesis olacak ki, o tesisinin içerisine sporcumuzu koyup geleceğe hazırlayacağız. Bu insanlar olacak ki oradan bir verim elde edelim."

Rio Olimpiyat Oyunları

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na az süre kaldığını dikkat çeken Kılıç, şunları kaydetti.

"Olimpiyatlar uzun zamandır benim beklediğim bir konu. Bazı spor camiasında olan kişiler, olimpiyatta katılım noktasındaki sayımızla ilgili olumsuz eleştiriler yaptı. Biz şu anda Rio Olimpiyat Oyunları'na tarihimizde en fazla branşta katılıyoruz. 20 branşta, beklediğimiz bir gelişme olursa bu 21 branş olacak. Gerçekten büyük bir başarı ortaya koydu sporcularımız. 109 sporcumuz Rio'ya katılım noktasında kota aldı. Yeter mi, yetmez ama 2012 Olimpiyat Oyunları'ndan sonra yaşadığımız krizi de kimse unutmasın. Sporcularımız bu anlamda büyük bir başarı göstermiştir ve hepsine teşekkür ediyorum. Daha fazla katılımlı günleri de göreceğiz ama katılımla beraber madalya sayısını da inşallah artıracağımızı göreceğiz."

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu ise dolgu alanının üzerine dünyada ilk defa doldurularak golf sahası yapıldığını ve bunun hizmete girmesinden dolayı heyecanlı olduğunu ifade etti.

Sahanın 6 bin 200 metre uzunluğunda olduğunu vurgulayan Ağaoğlu, "72 vuruşluk bir saha. Sahamızın turizme olan katkısının yanı sıra kaliteli sporcu yetiştirmekte önemli bir saha olacaktır. Saha, 2018 ve 2019'da para ödüllü uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapacaktır." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakanlar Çavuşoğlu ve Kılıç Samsun'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement