Bakır: "Polislerimiz Ağır Bir Stres Altında" - Son Dakika
Güncel

Bakır: "Polislerimiz Ağır Bir Stres Altında"

Bakır: "Polislerimiz Ağır Bir Stres Altında"

AK Parti Samsun Milletvekili Prof. Dr. Tülay Bakır, “Polislerimiz, o otonom güç sağlamaya çalışan gruplar gibi duyarsız değil. Onların da üzüntüleri var, onlar da birer insandır ve gerçekten toplumun sükunetini birliğini sağlarken ağır bir stres altıntadılar.

13.03.2014 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Samsun Milletvekili Prof. Dr. Tülay Bakır, "Polislerimiz, o otonom güç sağlamaya çalışan gruplar gibi duyarsız değil. Onların da üzüntüleri var, onlar da birer insandır ve gerçekten toplumun sükunetini birliğini sağlarken ağır bir stres altıntadılar. Bunun da unutulmaması lazım" dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Prof. Dr. Tülay Bakır ve İlkadım Belediye Başkan Adayı Erdoğan Tok, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Samsun Şubesi'ni ziyaret etti. Şehit yakınları ve gaziler ile bir araya gelen Milletvekili Prof. Dr. Tülay Bakır, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Samsun Şubesi Başkanı İrfan Öztürk'ten derneğin çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

Gerçekleştirilen ziyaret sonrası memnuniyetini dile getiren Dernek Başkanı İrfan Öztürk, hiç bir zaman siyasi görüş gözetmediklerini, kendilerini destek olan partilere her zaman destek vereceklerini söyledi. Toplumsal olaylardan dolayı üzüntüsünü dile getiren Milletvekili Prof. Dr.Tülay Bakır, meselelerin demokratik ve siyasetle kolaylıkla çözülebileceğini söyledi.

Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin açıklama yapan Prof. Dr. Tülay Bakır, "Olaylarda da elbette bir genç çocuğun hangi yaşta olursa olsun, böyle bir olayda yaşamını kaybetmesi hepimizi çok üzmüştür" ifadesini kullandı.

Tunceli'deki olaylar esnasında kalp krizi sonucu şehit olan Ahmet Küçükdağ ile ilgili de açıklama yapan Milletvekili Prof. Dr. Tülay Bakır, "Nitekim burada biz şehit ve gazilerimizle ilgili bir derneğimizi ziyaret ettik. Bu insanlar her zaman vakur bir şekilde bu törenlerini yaptılar ve gerçekten toplumun devletimizin bekası için burada şehit düştüler. Diğer grupta ise her ne kadar demokratik bir karar olursa olsun, siz bugün ne kadar 'ben bunları iyi yönetirim' derseniz deyin 5 bin, 10 bin, 20 bin, 50 bin gibi büyük bir gücün belirli bir şekilde gerçekten sonunu göremeyeceğiniz daha büyük sıkıntılar ortaya çıkabiliyor. Dünyanın hiç bir yerinde de bunlar çok da bir sevgiyle alkışlanacak durumda da kabul edilmez. Demek ki ne kadar bir gerginlik oldu ki orada, ne kadar büyük bir sıkıntı doğdu ki, bu defa da polisimiz o stresle bir kalp krizi ile yaşamını kaybetti ve şehit oldu. Bunun o zaman anlamı şu demek ki, bizim polislerimiz o otonom güç sağlamaya çalışan gruplar gibi duyarsız değil, onların da üzüntüleri var, onlar da birer insandır ve gerçekten toplumun sükunetini birliğini sağlarken ağır bir stres altında, bunun da unutulmaması lazım. Dileğimiz her şeyin demokratik kurallar içinde çözülmesi ve bunun siyasetle çözülmesidir" diye konuştu.

Güçlü bir parlamentonun olduğuna dikkat çeken Bakır, "Açık bir meclisimiz var, her parti her temsilci dileklerini isteklerini hükümete rahatlıkla ifade ediyorlar. Sivil toplum kuruluşlarımız var, bunları böyle sokak olaylarıyla bir güç sağlamanın ne bu ülkeye ne bu demokrasiye üzüntüleri arttırmaktan başka hiç faydası olmaz. Bazen hep belirli olayların arkasına saklanma var, burada tümü siyaseti zayıflatmanın üzerine kurulu bir duruş var. Çünkü iktidarı sandıkta kazanamayacağına inananlar bu güçleri tahrik ediyor provoke ediyor. Ama bizim halkımızın sağduyusu ve ortak aklı her zaman doğruyu bulmuştur. 30 Mart seçim zamanıdır orada görüşeceğiz" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakır: 'Polislerimiz Ağır Bir Stres Altında' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement