Balıkesir'de Çiçekli Bitkiler Konulu Konferans - Son Dakika
Yerel

Balıkesir'de Çiçekli Bitkiler Konulu Konferans

BAÜ Botanik Bahçesi ve Herbaryum Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Fatih Satıl, Türkiye'nin çiçekli bitki çeşidinde çok zengin olduğunu söyledi.

22.12.2014 17:14  Güncelleme: 17:24

Balıkesir Üniversitesi  (BAÜ) Botanik Bahçesi ve Herbaryum Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Fatih Satıl, Türkiye'nin çiçekli bitki çeşidinde çok zengin olduğunu söyledi.

BAÜ ve Genç TEMA Topluluğu tarafından hazırlanan ve "Dünyayı Kurtaran Adım" projesi kapsamında düzenlenen konferansta konuşan Satıl, ülkedeki bitki çeşitliliğine dikkati çekerek, Türkiye'nin çiçek zengini bir ülke olduğunu belirtti.

Türkiye'nin coğrafi konumu ve bitki örtüsü bakımdan birçok iklimi barındırdığını ve bunun bitki türlerine yansıdığını dile getiren Satıl, şöyle konuştu:

"Türkiye'de 12 bin çiçekli bitki var, bunun 3 bini endemik. Yani sadece Türkiye'de bulunuyor. Kıyaslama yapacak olursak tüm Avrupa kıtasında 12 bin çiçek türü bulunuyor. Ülkemiz bitki örtüsü bakımından çok zengin. Ülkemizdeki zengin bitki örtüsüne sahip iller arasında yer alan Balıkesir ve çevresinde ise yaklaşık bin çiçekli bitki türü bulunmaktadır. Bu bitkilerin yüzde 98'i sadece Balıkesir'e özgü endemik bitkilerdir. Bu ender bitkiler, Kazdağları, Madra, Ulus, Alaçam ve Kapıdağ civarında yoğunlaşmaktadır." - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balıkesir'de Çiçekli Bitkiler Konulu Konferans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement