Balıkesir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Balıkesir'den Kısa Kısa

Dursunbey Belediyesi zabıta ekipleri, İlçe Halk Sağlığı ekipleri ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, Ramazan'a bir gün kala ilçede unlu mamul üretimi yapan işyerlerini denetledi.

17.06.2015 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dursunbey Belediyesi zabıta ekipleri, İlçe Halk Sağlığı ekipleri ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, Ramazan'a bir gün kala ilçede unlu mamul üretimi yapan işyerlerini denetledi.

Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Ramazan ayının gelmesiyle özelikle pide imalatı yapacak fırınlarda denetimler yaptıklarını belirtti. Vatandaşların gönül rahatlığıyla fırınlardan pide almalarını sağlamak amacıyla denetimlere başladıklarını belirten Bahçavan, denetimlerde belirlenen eksikliklerin tutanak ile iş yeri sahiplerine bildirildiğini, bu eksikliklerin iki gün içerisinde giderilmemesi halinde cezai işlem uygulanacağını ifade etti.

Ayrıca denetimlerin Ramazan boyunca süresinceği bildirildi.

- Bandırma'da, davulculardan son prova

Ramazan'da vatandaşları sahura kaldıracak davulcular Bandırma Müzisyenler Dernek binasında son provalarını yaptı.

Dernek Başkanı Feridun Demirdöğen, ilçede görev yapacak 52 davulcunun bugün son provalarını yaptığını ve bugece vatandaşları ilk sahura kaldıracaklarını belirtti.

Davulcuların, rahatız etmeden yöresel manilerle ilçe sakinlerini sahura kaldıracaklarını ifade eden Demirdöğen, şunları kaydetti:

"Ramazan ayı boyunca vatandaşlarımızı derneğimiz bünyesindeki davulcular sahura kaldıracaklar. Yaka kartı olmayan davulculara vatandaşlarımız itibar etmesinler bahşiş vermesinler. Korsan davulcu konusunda Balıkesir Büyükşehir ve Bandırma Belediyelerinin çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Bu konuda yerel yönetimlere çok teşekkür ederiz."

Ayvalık'ta dolmuşlar yenilendi

Ayvalık'ta, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar kapsamında, Ayvalık Birlik Minibüsçüler Kooperatifi bünyesindeki 19 araç yenilendi.

Klimalı ve engelli rampalarının bulunduğu 15+1 kişilik araçlar, modern görünümleriyle dikkat çekerken, törene katılan vatandaşlar yeni araçların turizm merkezi olan Ayvalık'a yakıştığını belirtti.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir genelindeki toplu taşıma araçlarının yenilenmesine ilişkin hummalı bir çalışma sürdürdüklerini ifade etti.

Araçlardaki takip sistemiyle hangi hatta kaç yolcunun taşındığını, hangi saatlerde yolcu yoğunluğunun yaşandığını, kaç kişinin inip, kaç kişinin bindiğinin takip altına alındığı bilgisini aktaran Uğur, "Ben bu sistemle Balıkesir'deki Ulaşım Merkezi'nden Ayvalık'taki sefer halindeki araçları yakından takip edebilecek ve gerektiğinde de yoğunluğa göre o hatta ek seferlerin düzenlenmesini sağlayabileceğim" dedi.

Konuşmanın ardından 19 araç hizmete girdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balıkesir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement