Balıkesir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Balıkesir'den Kısa Kısa

Karesi Müftülüğü, yaz Kur'an kursu açtı.

23.06.2015 15:52

Karesi Müftülüğü, yaz Kur'an kursu açtı.

120 kız öğrencinin kayıt yaptırdığı kurs, eylül kadar devam edecek.

Karesi Müftüsü Fahri Sağlık, kursun açılışında, Kur'an'ı her Müslüman gencin öğrenmesi gerektiğini söyledi.

Aileleri çocuklarını yaz döneminde bu kurslara yazdırma çağrısında bulunan Sağlık, "Bu kursta her Müslüman gencin öğrenmesi gereken başta yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'i aslından okuma olmak üzere, temel dini bilgileri öğreneceksiniz. Ne mutlu sizlere. Öncelikle sizleri ve anne, babalarınızı ayrı ayrı kutluyorum " diye konuştu.

Orman personeline yangın eğitimi

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Dursunbey ve Alaçam Orman İşletme Müdürlüklerinde görevli personele, yangın eğitimi verildi.

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınla Mücadele Şube Müdürü Osman Onat, sivil savunma uzmanı İbrahim Şengün, makine ikmal şube mühendisi Arif Terzioğlu ile 2015 yılı yangın sezonu iş başı ve denetim eğitimlerini verdi.

Onat,  bölge müdürlüğüne bağlı tüm işleme müdürlüklerinde görevli, teknik, idari ve işçi personele her yıl yangın sezonu başında, orman yangınları, mücadele, tesis ve imkanları, teknikleri, araçların kullanılması, uygulanması gereken emniyet tedbirleri, sivil  savunma ve ilk yardım konularında eğitimler verdiklerini belirterek, " Edremit, İvrindi, Bigadiç, Bandırma, Gönen'de bu eğitimlerimizi tamamladık. Dursunbey ve Alaçam Orman İşletme müdürlüklerinde de eğitimimizi bugün verdik" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balıkesir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement