Balıkesir Müftüsü'nden "Camide Kahvaltı" Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Balıkesir Müftüsü'nden "Camide Kahvaltı" Açıklaması

İl Müftüsü Açari: "Erdek'teki cami imamının namazın ardından kahvaltı vermesiyle ilgili haberden sonra 'Camide ikram olur mu?' şeklinde tepkiler aldık" "Arap ülkelerinde iftarlar ve sahurlar hep cami içinde yapılıyor.

10.12.2014 16:33

Balıkesir Müftüsü Turgut Açari, Erdek ilçesinde bir cami imamının sabah namazından sonra kahvaltı vermesinin medyada yer almasının ardından olumsuz tepkiler aldıklarını belirterek, "Arap ülkelerinde iftarlar ve sahurlar hep cami içinde yapılıyor. Dini açıdan sabah namazı sonrasında cami içinde kahvaltı yapılmasında herhangi bir sakınca yoktur" dedi.

Açari başkanlığında Bandırma Müftülüğünde bir araya gelen ilçe müftüleri, 2015 yılı çalışma programını görüştü.

Toplantıda konuşan Açari, geçen hafta Erdek'in Tatlısu Mahallesi'ndeki camide, imamın sabah namazı sonrası kahvaltı verdiğini hatırlattı.

Bu uygulamayla zaman zaman cemaati olmayan, bazen de bir kişinin geldiği camide namazlara katılımın arttığını vurgulayan Açari, şöyle konuştu:

"Erdek'teki cami imamının namazın ardından kahvaltı vermesiyle ilgili haberden sonra 'Camide ikram olur mu?' şeklinde tepkiler aldık. Bunun üzerine müftülük olarak bu konuda açıklama yapma ihtiyacı duyduk. Kamuoyunda camilerde dünya işlerinin konuşulmayacağı, yeme ve içmenin yapılmayacağı yönünde yanlış bir algı var. Vatandaşlarımızda bundan kaynaklanan, 'Bir yanlış var' gibi endişeler olabilir. Yapılan iş, yanlış değildir. Vatandaşlarımızın sabah namazına katılımlarının sağlanması güzel bir şeydir. Arap ülkelerinde iftarlar ve sahurlar hep cami içinde yapılıyor. Dini açıdan sabah namazı sonrasında cami içinde kahvaltı yapılmasında herhangi bir sakınca yoktur."

Tatlı Camisi İmam Hatibi Zekeriya Şen, vatandaşların sabah namazında camiye gelmesini sağlamak amacıyla farklı bir uygulama başlatmış, namazın ardından kurduğu yer sofrasında kahvaltı ikram etmişti. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balıkesir Müftüsü'nden 'Camide Kahvaltı' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement