Balıkesir Orman Bölge Müdürü Yalçın Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Yalçın Açıklaması

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın, "Yangın sezonunun sonuna yaklaştık, ağaçlandırma dönemine başlıyoruz" dedi.

06.10.2015 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın, "Yangın sezonunun sonuna yaklaştık, ağaçlandırma dönemine başlıyoruz" dedi.

Dursunbey Orman İşletme Müdürlüğünü ve Alaçam Orman İşletme Müdürlüğünü ziyaret eden Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangın sezonunun çok az hasarla atlattıklarını belirtti.

Orman Genel Müdürlüğünün yangınlara ilk müdahale süresini 15 dakika olarak öngörmesine rağmen Balıkesir ve Çanakkale bölgesinde yangınlara ilk müdahalenin ortalama 11 dakikada yapıldığını söyledi.

Personelin sıkı çalışması ve vatandaşların duyarlı olmasından dolayı bu yıl yangınlarda fazla ağaç kaybedilmediğini ifade eden Yalçın, şunları kaydetti:

"Bu yıl bölgemizde çıkan yangın ile 32,71 hektar alan yanmıştır. 126 noktada çıkan yangınların 62'si orman diğerleri zirai alanda çıktı. Türkiye genelinde ve bölgemiz de geçen yıla oranla daha az yangın meydana geldi. Yangın sezonunun sonuna yaklaştık, ağaçlandırma dönemine başlıyoruz. Bölgemizde yangınlara müdahale etmek için kiralanmış helikopterlerin 15 Kasım'da görev süreleri dolmaktadır. Artık yağışların başlamasıyla asıl görev alanımız olan ağaçlandırma işlemlerine hız vermeye başladık. Ayrıca Balıkesir ve Çanakkale'yi kapsayan bölge müdürlüğümüz sınırlarında bozuk ormanlık alanlar sürülerek yeniden ağaçlandırma yapılacak. Bu sayede yağışlar ile 3 bin hektar alana 10 milyon fidan dikilerek ağaçlandırılacaktır."

Yalçın, ayrıca geçen yıl etkili olan kar yağışından dolayı kırılan ağaçların, ağaç sanayisine gönderilerek değerlendirildiğini ifade etti. Bölgeden yılda 1 milyon 400 bin metreküp ağacın sanayiye verildiğini kaydeden Yalçın, bunun 300 bin metreküplük bölümünün devrilen ve kırılan ağaçlardan sağlandığını söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balıkesir Orman Bölge Müdürü Yalçın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement