Balyoz Planı Davası Sanıklarından Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Balyoz Planı Davası Sanıklarından Suç Duyurusu

Davanın sanıkları, dava kapsamında görev üstlenen kişilerle ilgili suç duyurusunda bulundu.

14.05.2014 13:50

Balyoz Planı davasının sanıkları, dava kapsamında görev üstlenen kişilerle ilgili suç duyurusunda bulundu.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen bazı sanıkların avukatları, suç duyurusu dilekçesini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdi.

Dilekçede, soruşturma aşamasında kolluk personelinin kasıtlı olarak "gerçek dışı" tespit tutanakları düzenlediği öne sürülerek, cumhuriyet savcılarının da "kasıtlı" ve "sistematik" olarak hukuka aykırı işlemler gerçekleştirdiği iddia edildi.

Cumhuriyet savcıları tarafından lehe olan yazışmaların adli emanete kaldırılarak delillerin karartıldığı ileri sürülen dilekçede, "Bilirkişi incelemesi yaptırılmaksızın gerçek dışı kolluk raporlarına dayanılarak 2. ve 3. iddianame yüzlerce kişi sanık yapılmış ve tutuklanmıştır" denildi.

Tahliye kararı veren hakimlerin görevden alındığı ve üzerlerinde baskı oluşturulduğu iddia edilen dilekçede, yargılamayı yapan hakimlerin bilimsel gerçekleri yadsıyan bir yargılama yaparak "peşin hükümlü" hareket ettikleri belirtildi.

Dilekçede, yargılamayı yapan hakimlerin "sistematik" hukuka aykırı karar ve uygulamaları gerçekleştirdiği savunulan dilekçede, dava kapsamındaki tanık beyanlarının tahrif edildiği, duruşma savcılarının da savunma avukatlarına husumet besler davranış ve tutumlar içine girdiği öne sürüldü.

"Sanıkların yargılandığı dava örgütsel bir yapı tarafından kurgulanmıştır" ifadesine yer verilen dilekçede, Yargıtay'da yapılan temyiz incelemesinde hukuka aykırı karar ve uygulamaların kasten gözardı edildiği iddia edildi.

Dilekçede, söz konusu soruşturmada ve yargılamada görev üstlenen Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanı Ekrem Ertuğrul, 9. Ceza Daire üyeleri, hakimler Ömer Diken, Ali Efendi Peksak, Murat Üründü, Aytekin Özanlı, savcılar Bilal Bayraktar, Mehmet Berk, Ali Haydar, Mehmet Ergül, Murat Yönder, Süleyman Pehlivan, Hüseyin Ayar, Savaş Kırbaş, Hüseyin Kaplan, dönemin İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün, dönemin emniyet müdürleri Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer ile görevli polis memurları, dönemin TÜBİTAK bilirkişileri ve gazeteci Mehmet Baransu'nun, "kasten öldürme", "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "iftira", "suçluyu kayırma", "gerçeğe aykırı bilirkişilik ve tercümanlık", "görevi kötüye kullanma", "adli yargıyı etkilemeye teşebbüs" gibi suçlardan cezalandırılması istendi.

Avukat Ersöz'den açıklama

Adliye önünde basın mensuplarına açıklama yapan avukat Hüseyin Ersöz, Balyoz Planı davasında yaşandığını savunduğu hukuka aykırılıklara ilişkin sorumluların tespit edilmesi amacıyla suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Ersöz, dün Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen yangının Türkiye'nin gündeminde olduğunu belirterek, "Balyoz davasında görev alan ve insan haklarını savunan hukukçular olarak, orada zarara uğramış olan, hayatını kaybetmiş olan, çeşitli mağduriyetler yaşamış olan insanların yanında olduğumuzu ve her türlü desteği vermeye de hazır olduğumuz ifade etmek istiyorum" dedi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Balyoz Planı Davası Sanıklarından Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement