Bandırma'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Bandırma'dan Kısa Kısa

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Suriye'ye yönelik olası bir sınır ötesi operasyona karşı olduklarını söyledi.

01.07.2015 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Suriye'ye yönelik olası bir sınır ötesi operasyona karşı olduklarını söyledi.

Dış politikadaki yanlışlıklardan dolayı ülkenin komşu ülke Suriye ile savaş noktasına geldiğini ifade eden Tüm, olası bir sınır dışı operasyondan en çok gelecek nesilin etkileneceğini vurguladı.

Dünya barışına katkı sağlamak gerekirken savaş hazırlığı tasarısında bulunmanın kabul edilemez olduğunu aktaran Tüm, şunları kaydetti:

"AKP Türkiye'de barışı, komşularımızla da kardeşliğimizi dinamitleyen bir politik hat izlemektedir. Türkiye'de barışın yolu öncelikle sınırımızda akrabalarımıza ve yüzlerce yıldır komşumuz olanlara karşı en güçlü dayanışmayı göstermek olacaktır. Esad'ın ne pahasına olursa olsun devrilmesi ekseninde ki politikalarla, ne ülkemizde ne de dünyada barışın sağlanmasına olanak yoktur. Bizler yurtta ve dünyada barıştan yanayız. Ortadoğu başta olmak üzere demokrasinin ve eşitliğin temel alınacağı barıştan yana bir dış politika için mücadele vereceğiz."

- Bandırma'da, kalsiyum amonyum nitrat ve granül stabilize nitrat gübresi üretimi

Bandırma Gübre Fabrikaları Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Kemal Gencer, yapım çalışmaları sona eren kalsiyum amonyum nitrat ve granül stabilize nitrat gübresi üretim tesislerinde bir hafta içinde deneme üretimine başlanılacağını söyledi.

Fabrikada basına açıklama yapan Gencer, 261 milyon dolara mal olan tesiste üretilecek kalsiyum amonyum nitrat ve granül stabilize nitrat gübresinin yüzde 60'lık kısmının 3 yıl süreyle Transammonia Firması ile Alman Bay Wa AG şirketine, geriye kalan yüzde 40'lık kısmın ise iç piyasa ve ihracatta yönelik pazarlanacağını söyledi.

Aynı zamanda yeni ünitelerin 80 kişiye istihdam sağladığı bildirildi.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, kutlamaları

Bandırma'da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, Bandırma Liman Başkanı Abdullah Şalcı'nın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti:

Şalcı, bu yıl 89'uncusu kutlanan Denizcilik ve Kabotaj Bayramının Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Milletine armağan edilen en büyük başarılarından birisi olduğunu söyledi.

Konuşmanın ardından Bandırma Çelebi Limanı işletmesine ait römorkörler ile denize açılan protokol üyeleri deniz şehitleri anısına denize çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu.

- Bandırma'da hasat sezonu açıldı

Bandırma Ticaret Borsası hasat sezonunun başlaması nedeniyle tören düzenlendi.

Borsanın Satış Salonu'da düzenlenen törende, Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, işlemlerde online sisteme geçileceğini duyurdu. Yine hasat döneminin bereketli, kazançlı olması dileğinde bulunan Sezgin, şunları kaydetti:

"Satış salonumuzdaki elektronik sistem Türkiye'de sadece 4 borsada var. Her şey laboratuvardan çıkan sonuca göre hak ettiği fiyatı buluyor. Ürettiğinizin karşılığını, alı terinizin karşılığını burada kuruşuna kadar alıyorsunuz. Borsamız 1940 yılından bu yana faaliyetini devam ettiren ve her yılda kendini geliştiren, modern sisteme ayak uyduran ender borsalardan biridir. Bugün borsamızda bin ton mal satımı gerçekleşti. Bu kurumun değerini bilin."

Konuşmanın ardından ilçe müftüsü Süleyman Küçük dua etti ve ardından kurban kesildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bandırma'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement