Bandırma'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Bandırma'dan Kısa Kısa

Bandırma Belediyesinin Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenen Seyfi Şeren'in "Kutsal Topraklar" fotoğraf sergisi gelirinden 250 aileye ramazan paketi gönderildi.

14.07.2015 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bandırma Belediyesinin Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenen Seyfi Şeren'in "Kutsal Topraklar"  fotoğraf sergisi gelirinden 250 aileye ramazan paketi gönderildi.

Belediye Kültür Sarayı'nda 60 eserin satışa sunulduğu müzayede, elde edilen gelirlerle ortalama 60-70 lira değerinde 250 ramazan paketi hazırlandı. Koliler ilçede yaşamını sürdürmeye çalışan Suriyelilere dağıtıldı.

Sergi sahibi Seyfi Şeren, "Bu sergide hem Bandırmalılara Mekke ve Medine ile ilgili güzellikleri sunduk hem de elde edilen gelirle ihtiyaç sahibi ailelere bir damlada olsa yardımcı olmaya çalıştık" dedi.

Bandırmalılar, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur için hatim indirdi

Çınarlı Mahallesi'nde ikamet eden çok sayıda kadın Ramazan ayı boyunca hatim indirdi ve bu sevabı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a hediye etti.

11 ayın sultanı olan Ramazan ayı boyunca İhsaniye Cami'nde her ikindi namazı sonrası toplanan kadınlar indirdikleri hatimi, mahallede bulunan ok sayıda yoksula yardım ettiği için Uğur'a hediye ettiklerini söylediler.

Kadınlar adına konuşan Ebru Görgün, "Mahalleli bayanlar olarak bu hatimlerden oluşan sevabı garip babası Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur hediye etmeye karar verdik. Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur bu güne kadar mahallemizde bulunan çok sayıda ihtiyaç sahibi aileye sahip çıktı onlara ekmek ve iş sağladı. Allah ondan razı olsun" dedi.

Ergili- Aksakal pompaj sulamasındaki arızalar

Geçen yıl hizmete giren Ergili-Aksakal Pompaj sulamasında meydana gelen arızlar üreticileri zor duruma soktu.

Bandırma Belediye Meclis Üyesi Erhan Atik Aksakal Mahallesinde düzenlediği basın toplantısında, teknik arızalardan dolayı üreticilerin ürünlerini sulayamadığını söyledi.

Yaşanan teknik arızanın biran önce giderilmesini talep ettiklerini ifade eden Atik, şöyle konuştu:

"Ergili ve Aksakal'da toplam 110 bin dekar tarım alanı sulanıyor. Sulama Birliği Başkanı Hasan Kahraman'ın umreye gitmesinden dolayı üreticiler olarak muhatap bulamıyoruz. Sulama Birlik'i gelen su taleplerini dönüşümlü olarak karşılamaya çalışıyor ancak verilen su kalitesi oldukça kötü. Damlama sulama boruları sürekli tıkanıyor. Tıkanan borularda bir daha kullanılamıyor. Ancak gelinen süreç içinde gerekli hazırlıkların yapılmadığını gösteriyor. Bu bölgede sulamadan dolayı meydana gelebilecek olası rekolte kayıpları üreticiler üzerinde ciddi ekonomik kayıplara neden olacaktır."

Hububat üretiminde bereket

Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, bölgede ve Anadolu'da arpa ve buğday bereketliliği yaşandığını söyledi.

Bandırma ve çevresinde hasadın sona erdiğini bildiren Sezgin, rekoltenin bölge bölge değiştiğini ancak üreticinin genel anlamda mağdur olmadığını belirtti. Yetişen ürünlerde kalite farkının olduğuna dikkati çeken Sezgin, şunları kaydetti:

"Genelde ortalama verim dönüm başına 300 kilo ile 600 kilo arasında. Bandırma'daki buğday kalitesini komşularımıza göre değerlendirdiğimiz zaman daha kaliteli olduğu görülmektedir. Türkiye geneline baktığımız zaman geçtiğimiz yıllara göre de çok yüksek rekolte  bekleniyordu. Şu anda da hasat yapılan yerlere göre de gerçekten Anadolu'da arpa, buğday bereketliliği gerçekleşiyor. Türkiye genelinde kaliteye gelince, standart buğday kalitesini maalesef göremedik. Bunu geliştirmemiz lazım. Buğday'ı çok üreten ülkelerle mukayese ettiğimiz zaman burada bir eksikliğimiz olduğunu söyleyebilirim. Bir ton buğdayın fiyatı 700 lira ile  880 lira arasında değişiyor. Yani hangi kalitede ürün yetiştirdiysen o kalitenin fiyatını alıyorsun."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bandırma'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement