Barış İçin Pedal Çeviren İranlılar Erzurum'a Ulaştı - Son Dakika
Yerel

Barış İçin Pedal Çeviren İranlılar Erzurum'a Ulaştı

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Taşkesenligil, dünya barışına dikkat çekmek için pedal çeviren 2 İranlı'yı makamında kabul etti.

10.10.2014 14:49  Güncelleme: 14:52

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, dünya barışına dikkat çekmek için pedal çeviren 2 İranlı'yı makamında kabul etti.

Dünya barışı için bisikletleriyle İran'ın başkenti Tahran'dan yola çıkan İranlı Abbas Razzaghı ile Amir Peknejad Asl, Türkiye turuna başladı.

Tahran'dan yola çıkan bisikletçiler, önce Karadeniz sahilinden İstanbul'a, oradan da Ankara-Sivas- Erzincan üzerinden Erzurum'a ulaştı.

Bir gece Erzurum'da konaklayan Razzaghı ve Asl,  Erzurum'dan Ağrı'ya hareket ederek, oradan İran'a geçecek.

Erzurum'a gelen İranlı bisikletçileri kutlayan Taşkesenligil, bisikletçilerin başlattığı imza kampanyasına katıldı.

Taşkesenligil, "Çok anlamlı ve örnek bir harekete imza atıyorsunuz. Ben de sizin gibi dünyada barış olmasını ve insanların büyük bir dostluk içinde yaşamasını arzu ediyorum" dedi.

İran'da çorap fabrikasında işçi olarak çalışan Abbas Razzaghı ve turist rehberi Amir Peknejad Asl, Tahran'dan yola çıkarak bin kilometre kat ettikten sonra Doğubayazıt'a ulaştıklarını söyledi.

Daha sonra Iğdır üzerinden Hopa'ya ardından da Karadeniz sahilinden İstanbul'a ulaştıklarını anlatan bisikletçiler, "73 gündür barış için yollardayız. İnsanlığa hizmet amacı ile çıktığımız yolculukta Türkiye'de her gittiğimiz yerde büyük ilgi ile karşılandık" dedi.

Artık İran'a dönüş yolunda olan Razzaghı ile Asl, şu ana kadar 4 bin 500 kilometre pedal çevirdiklerini belirtti.

İkili Tahran'a ulaştıklarında toplam 6 bin kilometre yol kat edeceklerini belirterek, 5 metre uzunluğundaki bez afişe attırdıkları çok sayıda imzayı Tahran'da spor müzesine teslim edeceklerini vurguladı.

Razzaghı ile Asl, anlamlı bir hizmet için yola çıktıklarını ve bu hareketleri ile de gurur duyduklarını belirterek, "Ortak karar vererek, böylesi anlamlı bir tur başlattık. İnşallah topladığımız imzalar barışa bir vesile olur. Dünyada savaşsız, insanların barış içinde yaşayacakları bir ortam olmasını diliyoruz. Türkiye'de birçok şehre ve köylere gittik. İnsanların sıcak davranışı ve desteği bizi mutlu etti" diye konuştu. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Barış İçin Pedal Çeviren İranlılar Erzurum'a Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement