Baro Başkanı Sitemlere Cevap Verdi - Son Dakika
Güncel

Baro Başkanı Sitemlere Cevap Verdi

Baro Başkanı Sitemlere Cevap Verdi

Şanlıurfa Barosu Başkanı Hikmet Delebe, hizmet binasının açılışına bütün ilgili kurum ve STK'lara davetiye ve mesaj gönderdiklerini ancak buna rağmen bazı aksaklıkların yaşandığını söyledi. Delebe ayrım yapıldığı konusunda da sert bir şekilde karşılık verdi.

06.09.2016 10:51

Geçtiğimiz cumartesi günü açılışı yapılan Şanlıurfa Barosu Hizmet Binasının açılışına emekleri olduklarını belirten ancak açılışa davet edilmediklerini belirtenlerle ilgili açıklama Şanlıurfa Barosu Başkanı Hikmet Delebe'den geldi. Bütün ilgili kurumlara davetiyelerin yanında kısa mesajla da bilgi verdiklerini belirten Delebe, ayrım yapıldığı iddialarına ise sert sözlerle karşılık verdi. Delebe, "Geçtiğimiz cumartesi günü görkemli bir tören ve yoğun bir katılım ile baromuzun hizmet binasını hizmete açtık. Öncelikle açılış törenine katılan, katılmayan, çelenk ve çiçek gönderen, faks veya telefon ile bizi arayıp tebrik eden herkese çok teşekkür ediyorum. Tesisimizin açılış töreni için gerekli tüm hazırlıkları eksiksiz yapmaya çalıştık. Siz de takdir edersiniz ki bu tür organizasyonlarda ne kadar özenli ve dikkatli olursanız olun, bazı eksikliklerin ya da aksaklıkların meydana gelmesi kaçınılmaz olmaktadır. Bizim de mutlaka eksiklikleriniz olmuştur. Ancak öncelikle şunun altını çizeyim, meydana gelen aksaklık veya eksikliklerde hiçbir şekilde bir kastımız yoktur ve olamaz"

'BÜTÜN ESKİ BARO BAŞKANLARIMIZA BİRER KOLTUK AYIRDIK'
"Tören için yeteri kadar davetiye bastırdık. Ve bunları öncelikle Türkiye'nin tüm baro başkanlarına, ilimiz protokol listesine ve mevcut kurum ve STK'lara gönderdik" diyen Delebe, "Bununla birlikte Türkiye'de hiçbir baronun yapmadığını yaptık. "Eğer protokole veya STK'lara davetiye gönderiyorsak kendi meslektaşlarımıza neden göndermeyelim, onure edilmek öncelikle meslektaşlarımızın hakkıdır" diyerek bütün meslektaşlarımıza birer davetiye gönderdik. Bakın örneğin bir gün sonra Batman Barosu'nun hizmet binasının açılışı yapıldı. Açılışa ben de katıldım. Batman Baro Başkanına sordum ve meslektaşlarına özel davetiye göndermediklerini öğrendim. Davetiye göndermekle yetinmedik, üç gün üst üste kısa mesaj da göndererek tüm avukat ve stajyer avukatlarımızı açılış programına davet ettik. Bunun yanında eski baro başkanlarımızın tamamı için birer özel koltuk ayırdık ve koltukların üzerine önceki baro başkanlarımızın isim etiketlerini yapıştırdık. Yine konuşmamda, arsanın alınmasından binanın teslim edilmesine kadar emeği geçen herkese teşekkür ettim. Arsanın baromuza kazandırılmasında emeği geçen bakan Sayın Faruk Çelik'e, dönemin AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez' e ve dönemin Baro Başkanı Av. İrfan Güven'e ve yönetim kuruluna teşekkür ettim. Yine temel atma sırasında baro başkanı olan Av. Ali Fuat Bucak ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ettim. Bu konuda zaten benim bir ayırıma gitmem kesinlikle söz konusu olamaz, aksi bir durum da bana yakışmaz. Konuşmamın tamamı kayıtlarda mevcut. Ancak arsanın alınmasında emeği geçen İl Genel Meclisi Eski Başkanı Mustafa Yavuz ile ilgili bir eksikliğimiz oldu. Çünkü biliyorsunuz Şanlıurfa Belediyesi, Büyükşehir olduktan sonra bu kurum ortadan kalktı. Biz de biraz önce de bahsettiğim gibi davetiyelerimizi mevcut kurumlara gönderdik. Bu itibarla İl Genel Meclisi Eski Başkanı Mustafa Yavuz'a davetiye gönderilmemiş. Şimdi aslında ben de buradan küçük bir gönderme yapmak istiyorum. Bir kere kısa mesajımız tüm avukat ve stajyerlerimize ayrı ayrı günlerde tam 3 defa ulaştı. Davetiyenin ulaşamaması durumu karşısında, sitem eden meslektaşlarımıza da ben sitem de bulunmak istiyorum. Yani yoğunluktan dolayı davet belki de herkese ulaşmadı. Peki üç tane kısa mesaj da mı ulaşmadı? Kısa mesaj üzerine 70 - 80 yaşlarında meslektaşlarımız üstelik ta ilçelerden kalkıp geliyorlarsa, baronun davetine icabet ediyorlarsa, siz neden katılmıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

'AÇILIŞIMIZI GÖLGELEMEYE ÇALIŞMAK MESLEKTAŞIMIZA YAKIŞMAMIŞTIR'
Baronun hiçbir ayırım olmaksızın tüm avukatların meslek örgütü olduğunu dile getiren Delebe sözlerini şöyle tamamladı: "Yine bir davetiyeyi bahane ederek, baronun darbe girişimi konusundaki duruşunu haksız ve mesnetsiz bir şekilde sorgulamak iyi niyetten uzak bir yaklaşımdır. Zira darbe girişimi 15 Temmuzda oldu. Biz o sırada onlarca baro başkanı gibi Balıkesir Barosunun hizmet binasını açmak üzere Balıkesir'deydik. İstanbul ve Ankara hava sahaları uçuş trafiğine kapalı olduğundan orada mahsur kaldık. Ancak 18 Temmuz gece yarısı Urfa'ya gelebildim. Ve bir sonraki gün yani 19 Temmuzda da basın açıklamamızı yaparak darbe girişimini lanetledik. Bunun açıklamasını zaten basın açıklamamızdan önce de yaptım. Hal böyle iken olayı manipüle ederek bizi haksız yere itham etmek veya açılışımızı gölgelemeye çalışmak baro başkanlığı yapmış bir meslektaşımıza yakışmamıştır." (Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Baro Başkanı Sitemlere Cevap Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement