Baro Başkanları, Adalet Bakanı İpek'ten Destek İstedi - Son Dakika
Güncel

Baro Başkanları, Adalet Bakanı İpek'ten Destek İstedi

Baro Başkanları, Adalet Bakanı İpek\'ten Destek İstedi

Mersin, Adana, Aydın, Hatay, Gaziantep ve Osmaniye Baro Başkanları, Adalet Bakanı Kenan İpek'e verdiği raporla Avukatlık Yasası'nda yapılmasını istedikleri hukuksal düzenlemeler için destek istedi.

13.07.2015 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin, Adana, Aydın, Hatay, Gaziantep ve Osmaniye Baro Başkanları, Adalet Bakanı Kenan İpek'e verdiği raporla Avukatlık Yasası'nda yapılmasını istedikleri hukuksal düzenlemeler için destek istedi.

Mersin, Adana, Aydın, Hatay, Gaziantep ve Osmaniye Baro Başkanları, Adalet Bakanı Kenan İpek'i ziyaret etti. Baro başkanları, Avukatlık Yasası ile ilgili hazırladıkları hukuksal düzenleme gerektiren konulara ilişkin raporu Bakan İpek'e vererek destek istedi.

AVUKATLIK YAPMAYANLAR HAKİM VE SAVCI OLMAMALI

Ziyarette yer alan Mersin Baro Başkanı Avukat Alpay Antmen, Bakan Kenan İpek'e verdikleri raporda öncelikli olarak düzenleme istenen hususları sıralayarak şunları söyledi:

"Avukatlık asgari ücret tarifesine göre belirlenen asgari ücretin, davanın açıldığı yer barosuna yatırılmasından doğan havuzdan ve yine baro pulundan elde edilecek gelirden avukatların özel sağlık ve emeklilik primleri ödenmelidir. Her baro kabul edeceği stajyer sayısını kendisi belirlemelidir. En az 10 yıl fiilen avukatlık yapmış olmak hakimlik ve savcılık mesleğinin kabul şartlarından biri olmalı, avukatlık yapmayanlar hakim ve savcı olmamalıdır. Avukatların avukatlık veya Türkiye Barolar Birliği ya da baroların organlarındaki görevlerinden doğan veya görev sırasında işledikleri suçlardan dolayı haklarında soruşturma ve kovuşturma izni Adalet Bakanlığının iznine tabi olmamalı, TBB tarafından verilmelidir."

SINIRLAMALAR KALDIRILMALIDIR

Yabancı avukatların Türkiye'de çalışmasına izin verilmemesi gerektiğini belirten Antmen, "Öncelikle yabancı avukatların ülkemizdeki danışmanlık faaliyetlerine son verilmeli, yabancı avukatlık şirketlerinin kanuna karşı hile yolunu kullanarak bazı meslektaşlarımız aracılığıyla ülkemizde faaliyet göstermesinin önüne geçilmelidir" diye konuştu.

Avukatlara yeşil pasaport verilmesi gerektiğini de kaydeden Alpay Antmen şöyle devam etti:

Avukatların da kamu hizmeti görevi yaptığını ve bu nedenle yeşil pasaport hakkına sahip olmaları, silah, ruhsatname vergi ve harçların avukatlardan alınmamaları gerektiğini savunan Alpay Antmen, hakim ve savcılara tanınan istisnaların avukatlara da aynen tanınmasını istedi. Antmen, "Özel kanunlarla getirilen bütün sınırlamalar kaldırılarak, bazı kurum ve kuruluşlara getirilen ayrıcalıklar ortadan kaldırılarak, mal varlığına ilişkin tüm davalarda istisnasız avukatlık ve karşı taraf avukatlık ücreti nispi hale getirilmelidir" dedi. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Baro Başkanları, Adalet Bakanı İpek'ten Destek İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement