Başakşehir'deki siyasi partilerden darbeye karşı ortak deklarasyon - Son Dakika
Güncel

Başakşehir'deki siyasi partilerden darbeye karşı ortak deklarasyon

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve siyasi parti temsilcileri bugün bir araya gelerek imzaladıkları ortak deklarasyonla 15 Temmuz darbe kalkışmasını lanetlediler.

20.07.2016 16:45

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal 15 Temmuz gecesi milli iradeye kasteden darbe girişimiyle alakalı Başakşehir'deki siyasi partilerin İlçe Başkanı ve temsilcileriyle biraraya geldi. Başkan Uysal'ın ev sahipliğinde, Başakşehir Belediyesi Başkanlık binasında gerçekleştirilen toplantıya AK Parti İlçe Başkanı Ayhan Özgürel, CHP İlçe Başkanı Özgür Karabat, MHP İlçe Başkan Yardımcısı Halim Çakıroğlu, Saadet Partisi İlçe Başkan Yardımcısı Mesut Yıldız, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Uğur Bay ve Hür Dava Partisi İlçe Başkanı Orhan Kaya katıldı. Başkan Uysal ve siyasi parti temsilcileri darbe kalkışmasını lanetleyen ortak bir deklarasyon imzaladı.

"Türk demokrasi tarihi için kara bir leke"

Deklarasyonda, tüm ilçe başkanları ve Başkan Uysal adına şöyle denildi: "Bizler, aşağıda imzası bulunan, Başakşehir ilçesinde faaliyet gösteren AK Parti, CHP, MHP, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi ve Hür Dava partilerinin temsilcileri olarak, aziz milletimizin kendisine, milli iradeye, parlamenter demokrasiye ve bizzat siyaset kurumuna; 15 Temmuz gecesi başlatılan darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Ülkemizin birliği, beraberliği ve bütünlüğünü hedef alan bu darbe girişimi Türk demokrasi tarihine bir kara leke olarak girmiştir. Aziz milletimiz darbenin karşısında durmuş ve bu kanlı girişimi engellemiştir. Türkiye Cumhuriyeti ve kurumlarını canı pahasına koruyan bu aziz millet her türlü övgü ve takdiri ziyadesiyle hak etmektedir. O gece Türk Milletinin devletine ve milli iradeye verdiği destek tarih boyunca unutulmayacaktır. Dünya demokrasi tarihinin şanlı bir tablosu olarak kaydedilmiştir. Herkes bilmelidir ki bugün olduğu gibi gelecekte de milletimize, milli iradeye ve devletimize karşı her türlü girişim, karşısında milletimizin çelikten iradesini bulacaktır".

"Darbe girişimine karşı ortak bir tavır"

Deklarasyonun son bölümünde ise "Başakşehir halkının farklı siyasi görüşlerinin temsilcisi olan bizler, tüm halkımız ve kurumlarımızla sivil siyasetin yanındayız; milli iradeye hep birlikte sahip çıkıyoruz ve ebediyen de sahip çıkacağız. Türkiye'de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağının somut delili bu ortak bildiridir. Milletimiz müsterih olsun. Bu şanlı direniş sırasında milletimizin aziz fertlerinden pek çok vatandaşımız şehit olmuştur. Darbeye direnirken şehit olan tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz, milletimizin başı sağ olsun" ifadeleri yer aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başakşehir'deki siyasi partilerden darbeye karşı ortak deklarasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement