Başbakan Ahmet Davutoğlu Açıklaması - Son Dakika
Politika

Başbakan Ahmet Davutoğlu Açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bu geçici bir hükümettir tam da puslu havadır, puslu havalarda meydana çıkalım diyen çakallar varsa hiç hesap etmesinler biz onları o çakallara bırakmayız o meydanları. Baş şehirler baş verirler ama baş eğmezler.

28.08.2015 13:41

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bu geçici bir hükümettir tam da puslu havadır, puslu havalarda meydana çıkalım diyen çakallar varsa hiç hesap etmesinler biz onları o çakallara bırakmayız o meydanları. Baş şehirler baş verirler ama baş eğmezler. Bu yönetim anlayışını bugün kuracağımız kabineyle de devam ettireceğiz. Bu kabineyle sanki 4 yıl Türkiye'yi idare edecekmişiz gibi çalışacağız" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "AK Parti'den önce Türkiye bir insana benzetilirse pazusu zayıflamış, yani savunma sanayi olmayan silahlı kuvvetleri dışa muhtaç hale getirilmiş bir haldeydi. O pazuyu beslemesi gereken güç kaynağı olan mide yani ekonomi çökmüştü. Ona bir stratejik hedef gösterecek olan beyin ve beyin faaliyetleri neredeyse tükenmişti. Cılız bir beyin zayıf bir kas ve pazu ve onları besleyemeyen bir mide ama en önemlisi de her an bölüneceğiz korkusu her an yıkılacağız korkusuyla kendi güvenini kaybetmiş tekleyen bir kalp. Şimdi 12 yıl önce böyle olan bir ülkeden yabancı gözlemcilerin hasta adamadı taktıkları bir ülkede Ak Parti Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde pazusu kuvvetli kendi savunma sanayine sahip, ekonomiye ve pazuya yol gösterebilecek bir stratejik akıl en önemlisi de bütün bunları yönetebilecek özgüven içerisinde bir kalp ortaya çıktı. Bir yürek ortaya çıktı. Yürekleri birleştirdik, akılları birleştirdik ve bütün imkanlarımızı seferber ettik ve uyuyan dev uyandı. İşte birileri bundan rahatsız oldu" şeklinde konuştu. Davutoğlu konuşmasına şöyle devam etti:

"3 terörist grup aynı yerden talimat alırcasına 20-23 Temmuz arasında Türkiye Cumhuriyetine halkımıza, kardeşliğimize saldırıya geçtiğinde hiç tereddüt etmedik. Kardeşliğimizi koruyacağız ama bize tuzak kuranların da tuzaklarını başlarında parçalayacağız dedik ve en kapsamlı operasyonları başlattık. 13.2 milyar TL'lik 4,5G ihalesi Türkiye'de gerçekleşti. Hani bir ümit Türkiye'de ekonomik kriz çıkar, diğer ülkeler gibi türbülans yaşanır da biz gelir AK Parti kadrolarından intikam alırız diye düşünen paralelciler ve diğerleri var ya onlara rağmen biz diyoruz ki bu topraklardan güç alanlar bu toprakları bereketlendirirler nerede ekonomik kriz olursa olsun bereketli topraklarda biz yaşamaya devam ederiz. Bu azimle ülkeye hiç yönetim eksikliği hissettirmedik. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edeceğim hükümetle de geçici bir hükümet havasında çalışmayacağız. Bu geçici bir hükümettir tam da puslu havadır, puslu havalarda meydana çıkalım diyen çakallar varsa hiç hesap etmesinler biz onları o çakallara bırakmayız o meydanları. Baş şehirler baş verirler ama baş eğmezler. Büyük devletler büyük milletler belki birçok saldırıyla karşı karşıya kaldıklarında kendi güçlerinde bir yeniden muhasebe ihtiyacı hissederler ama hiçbir zaman baş eğmezler. Bu yönetim anlayışını bugün kuracağımız kabineyle de devam ettireceğiz. Bu kabineyle sanki 4 yıl Türkiye'yi idare edecekmişiz gibi çalışacağız." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Ahmet Davutoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement