Başbakan'dan Hediye Alan "15 Temmuz" Gazisi, Aa'ya Konuştu - Son Dakika
Güncel

Başbakan'dan Hediye Alan "15 Temmuz" Gazisi, Aa'ya Konuştu

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı önünde yaralanan Atilla Yüce, "Türkiye'nin sağcısı solcusu dincisi komünisti herkes bu ülkede huzur istediğini ancak ortak bir paydada buluşmayı becermesi gerektiğini söyledi.

14.10.2016 14:53

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı önünde yaralanan Atilla Yüce, " Türkiye'nin sağcısı solcusu dincisi komünisti herkes bu ülkede huzur istediğini ancak ortak bir paydada buluşmayı becermesi gerektiğini söyledi.

Dokuz Eylül Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yıl Açılış Töreni'ne katılarak tören sonunda Başbakan Binali Yıldırım ile görüşen ve Başbakanın hediye takdim ettiği 15 Temmuz darbe girişimi gazisi Atilla Çelik, tören sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada DEÜ İktisat Fakültesi 4. sınıf öğrencisi olduğunu ancak ailesinin Ankara'da oturduğunu söyledi.

15 Temmuz gecesi Etimesgut'taki evlerinde ailesiyle birlikte otururken televizyonda darbe girişimi olduğunu öğrendiğini, TRT'nin ele geçirilmesi sonrası hep birlikte sokağa çıktıklarını anlatan Çelik, dışarıda toplanan yüzlerce insanın yoldan geçen araçlarla olay yerlerine doğru gittiğini anlattı.

İlk olarak Çankaya'a gittiklerini burada bir tankı durdurduklarını anlatan Çelik, ardından polislerin de Genelkurmay Başkanlığı önünde ihtiyaç olduğunu anlatması üzerine bu yöne doğru yürümeye başladıklarını dile getirdi.

Genelkurmay çevresinde helikopterleri görünce bunun bir vatan görevi olduğunun farkına vardıklarını ve kelime-i şehadet getirerek yürümeye devam ettiklerini anlatan Çelik, Genelkurmay Başkanlığı önünde yaşanan olayların boyutunun medyaya yeteri kadar yansımadığını savundu.

Genelkurmay önünde toplanan insanların bir yandan havadan kurşun yağdıran helikoptere karşı kendilerini korumaya çalıştığını, diğer yandan da Genelkurmay içinden açılan ateşle karşı karşıya kaldığını anlatan Çelik, şöyle konuştu:

"Orada bulunanlar bu ateşe rağmen ayrılmadı, 'sırayla şehadete ereceğiz' dediler. Ambulansa, sivil araçlara dahi kurşun yağıyordu. Kendimi sağlama almaya çalışıyordum. Saat 5.30'du. Ayaklarımda sıcaklık hissettim. Baktığımda iki ayağımdan da kanlar fışkırdığını gördüm. Sırtüstü yattım. İki ayağımdan da yaralanmışım. Benim şansıma ambulans bir dakika sonra geldi. Çünkü diğer bir çok yaralı saatlerce ambulans bekliyordu. Numune Hastanesi'nde bir ay tedavi gördüm. Bir ayağım iyileşti diğer ayağımın tedavisi devam ediyor."

"Ortak paydada buluşmayı başarmamız gerekir"

Törende Başbakan Binali Yıldırım ile görüşmenin gurur verici olduğunu söyleyen Çelik, gazilere gösterilen ilgiden de memnun kaldıklarını ifade etti.

Çelik, "Başbakanımızla görüşmek çok güzel bir duygu, sonuç itibarıyla zaten bizim yol aldığımız, gerçekleştirmeye çalıştığımız hedefimiz hep aynı. Başbakanımızla tanışmak tokalaşmak gurur verici bir şey. Allah yollarını açık etsin. İnşallah güçlü, huzurlu bir ülkemiz olur. Çünkü buna çok ihtiyacımız var. Sağcısı solcusu dincisi komünisti herkes bu ülkede huzur istiyor ama ortak bir paydada buluşamıyoruz. Bunu başarmamız lazım." şeklinde duygularını dile getirdi.

Başbakan\'dan Hediye Alan "15 Temmuz" Gazisi, Aa\'ya Konuştu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan'dan Hediye Alan '15 Temmuz' Gazisi, Aa'ya Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement