Başbakan Davutoğlu Osmaniye'de - Son Dakika
Yerel

Başbakan Davutoğlu Osmaniye'de

Başbakan Davutoğlu: ''Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin.

03.01.2015 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Ne zaman ki Yörük obaları ayaktadır, bu devlet bu millet ayaktadır" dedi.

Davutoğlu, partisinin 5. Olağan Kongresine katılmak için geldiği Osmaniye'de kongrenin yapılacağı merkezin bulunduğu mahallede kurulan Yörük çadırını ziyaret etti.

Osmaniye Valisi Kerem Al, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Hoca Ahmet Yesevi Konfederasyonu Genel Başkanı İsmail Demirdüzen, Çukurova Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Zekeriya Hakan Karataşlı ve Yörük dernekleri temsilcileri tarafından karşılanan Başbakan Davutoğlu, vatandaşları selamladıktan sonra, kendisine giydirilen geleneksel Yörük kıyafeti ile pilavının pişirildiği kazanın başına geçti.

Gazetecilere ve vatandaşlara pilav ikram eden Başbakan Davutoğlu, daha sonra gösteri yapan halk oyunları ekibine katılarak halay çekti.

Davutoğlu, burada konuşmasına, "Ülkemizin her köşesinden gelen yiğit Türkmenler, hepinizi Allah'ın selamıyla selamlıyorum" diyerek başladı.

Yörük obalarıyla, Yörüklerle birlikte olmaktan her zaman büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Başbakan Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Vakitler hayrola, şerler defola, Horasan erenleri şahidimiz ola, Allah Yesevi'nin yolundan ayırmasın. Horasan'dan buraya gelen atalarımızın bu yüce davasını sürdürmeyi bize nasip eylesin. Yörük obalarının çırasını söndürmesin, daima meşalesini yüksek tutsun, al bayrağını hep zirvelerde tutsun. Dünyanın hiç bir yerinde Türkmen obalarına zillet göstermesin. Zillet gösterecek olanlara ders vermeyi bize nasip etsin. İşte duaların en güzeli... Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Ne zaman ki Yörük obaları ayaktadır, bu devlet bu millet ayaktadır. Allah sizden razı olsun. Ne güzel, aşımızı, kazanımızı kaynattık. Çıramızı yaktık. Allah hepimizi bu yolda daim eylesin. Hoca Ahmet Yesevi'nin yolundan bir zerre, bir an dahi bizi ayırmasın. Nerede Yörük obası varsa onlara selam olsun. Yörük obaları bu davanın hep öncüleri oldu, hep öncüleri olmaya devam edecek. Sizinle birlikte olmaktan gurur duydum. Döndüğünüzde obalarınıza selam edin. Allah sizden razı olsun." - Osmaniye

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başbakan Davutoğlu Osmaniye'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement