Başbakan Erdoğan(2/son): Kaçırılan Çocuklar ve İşçileri Teslim Etmelisiniz - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan(2/son): Kaçırılan Çocuklar ve İşçileri Teslim Etmelisiniz

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da çocukları için eylem yapan annelere bir kez daha sahip çıktı.

28.05.2014 16:32

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da çocukları için eylem yapan annelere bir kez daha sahip çıktı. HDP ve BDP'nin terör örgütü ile iş birliği içinde olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, kaçırılan çocuklar ve işçileri BDP'nin teslim etmesi gerektiğini söyledi.

Ağrı'da vatandaşlara seslenen ve çözüm sürecine ilişkin açıklamalarda da bulunan Başbakan Erdoğan, 30 Mart öncesinde Türkiye ekonomisi, demokrasi ile birlikte, çözüm sürecinin, kardeşliğin hedef alındığına vurgu yaptı. Başbakan Erdoğan, Pensilvanya'nın Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi kendisi hakkında bir film hazırladığını öne sürdü.

Ağrılılara 1 Haziranda sandık başına gidin çağrısında bulunan Erdoğan, Diyarbakır'da çocukları kaçırılan annelerin, babaların günlerdir oturma eylemi yaptığını anımsattı ve "134 tane yavru dağa kaçırıldı. Kimler kaçırdı bunu? Kimlerin kaçırdığını biliyorsunuz. Dün grup konuşmamda söyledim. BDP'ye HDP'ye seslendim. Bu çocukları siz alıp geleceksiniz dedim. Siz alıp geleceksiniz dedim, niye çünkü onlar bu adresleri biliyor, kimin ne olduğunu, gayet iyi biliyorlar. Getirmemeleri halinde, teslim etmemeleri halinde, bizde iktidar olarak B planımızı, C planımızı, uygulamaya koyacağız. İşte burada Doğubayazıt'ta 6 tane vatandaşımızı kaçırdılar. Kaçıran kim? Onlar da belli bölücü terör örgütü! Siyasi görüntüsü, parlamentoda. BDP- HDP zaman zaman gidip alıp geliyorlar ya, nasıl gidip alıp geliyorsunuz? İşbirliği içindesiniz de onun için. Bizler kimin ne yaptığını her şeyi biliyoruz" dedi.

Kaçırılanların teslim edilmesi gerektiğini belirten Başbakan Erdoğan açıklamalarını şöyle sürdürdü:

-"ÖLECEKSEK BİR KERE ÖLELİM"-

"Neymiş devlete vergi veriyor, bize de verecek! Lafa bak. Sana neyin vergisini verecek. Bunlar mafya mı, terör mü, eşkıya mı? Ne dersen hepsi bunlarda var. Alın teri dökmeden, hizmet vermeden, haraç istiyor haraç. Ben arkadaşımıza söyledim kesinlikle böyle bir şeye yanaşmayacaksın. Bu mücadele bir onur mücadelesidir. Bir haysiyet mücadelesidir. Bu duruşumuz çok önemli, ölelim ama bir kere ölelim, onurumuzla ölelim, haysiyetimizle ölelim, sandıkta ki o onuru hep birlikte kurtaralım.

-" BİZ 77 MİLYONU KUCAKLIYORUZ"-

Biz her türlü anlayışı gösterdik, milli birlik dedik, çözüm süreci dedik, birçok kültürel imkânları verdik, ret, inkar, asimilasyon politikalarını AK Parti iktidarı ayaklarının altına aldı. Benim Kürt vatandaşlarım, kardeşlerim diye bağrına basan bir Başbakan, ilk defa Tayyip Erdoğan oldu. Hiç kimse bunu söylemedi. Çünkü biz yaratılanı, yaratandan ötürü sevdik. Bu BDP, HDP bunlar siyasi Kürtçülük yapıyor. MHP siyasi Türkçülük yapıyor, ama biz 77 milyonu kucaklıyoruz. Onun için biz 45 buçuk alıyoruz. CHP de kumsalların partisi."

-"ÇOCUKLARIN DİRİLERİNE SAHİP ÇIKMAZ, ÖLÜLERİ İSTİSMAR EDERLER"-

Diyarbakır'da oturan o annelerin, kaçırılan yavruları için, CHP'nin sesi çıkıyor mu? MHP'nin sesi çıkıyor mu? HDP'nin sesi çıkıyor mu? Bu yandaş medyanın sesi çıkıyor mu? Galatasaray Lisesinin önünde oturanlar için sesiniz çıkıyordu. Tezgâh başka, oyun başka. Onun için Pazar günü çok önemli. Allah korusun o çocukların cansız bedenleri geldiğinde, cenazeleri anne babalardan kaçırıp istismar vasıtası yapmayı da çok iyi bilirler. Çocukların dirilerine sahip çıkmazlar, ölülerini de istismar ederler. Biz yaşatmanın mücadelesini veriyoruz. Biz gençlerin yaşaması için, ailelerine kavuşması için, evlerde sokaklarda, illerimizde huzur olması için mücadele ediyoruz. Artık akan kan dursun, akan gözyaşı dursun diye mücadele ediyoruz. Çok önemli mesafeler kat ettik. Son 1 senedir, ağrıda ağrının bütün ilçelerinde bu tür acı haberler gelmiyor. Kepenkler kapanmıyor, anneler babalar acı ile kıvranmıyor. Biz çözüm sürecini kararlılıkla sabır ile sürdürdük. Sizde bu çözüm sürecine sahip çıktınız. Bu güvenlik sürecinin sabote edilmesine sizler müsaade etmeyeceksiniz. Bu Pazar vereceğiniz oylar bunun ifadesi olacak. Kandan, şiddetten, kaostan beslenenler, bu süreci bozmak isteyecek. Sizler buna izin vermeyeceksiniz.

-"PENSİLVANYA BENİMLE İLGİLİ FİLM HAZIRLIYORMUŞ"

Pensilvanya benim ile ilgili bir film hazırlıyormuş. Ailemle ilgili güzel bir film hazırlıyormuş. Bu filim için bana uygun bir artist bulamamışlar. Çocuğuma benzer bir artist henüz bulamamışlar. Hâlbuki Hollywood'a gitmelerine gerek yok, kendi içlerinde bunu başarabilecek artistler var. Bu tuzakların hiç biri tutmuyor, tutmayacak. Şimdi hesap şu Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesine bu filmi yetiştireceklermiş. Onun gayreti onun hesabı içindeler. 17 Aralık dediler tutmadı, 25aralık dediler tutmadı, 30 Mart dediler gene tutmadı, şimdide 10 ağustos diyorlar. 10 Ağustos'ta Allah'ın izni ile yine tutmayacak ben ona inanıyorum.

-"ÇÖZÜM SÜRECİ SABOTE EDİLMEK İSTENDİ"-

30 Mart öncesinde Türkiye ekonomisi ile birlikte demokrasi ile birlikte, en çok da çözüm sürecini, kardeşliğimizi hedef aldılar. Pensilvanya'ya kaçmış olan zat çözüm sürecini sabote etmek için elinden geleni yaptı. CHP ve MHP çözüm sürecini sekteye uğratman için Pensilvanya ile iş birliği yaptı. Bir kısım medya, adeta terör başlasın, yeniden kan aksın, yeniden gençler ölsün diye her türlü tahriki yaptı. Bazı yazar müsveddelerim gitti, terör örgütüne, terörü yeniden başlatın diye akıl verdi. Benim ağrılı kardeşlerim bu oyuna gelmedi, sizler bu tuzağa düşmediniz. 1 Haziran'da hem Ağrı'da eser siyasetine, hem de Türkiye genelinde, çözüm siyasetine, inanıyorum ki Ağrı bir kez daha desteğini verecek."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan(2/son): Kaçırılan Çocuklar ve İşçileri Teslim Etmelisiniz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement