Başbakan Erdoğan, Moldova Başbakanı Leance ile Telefonla Görüştü - Son Dakika
Politika

Başbakan Erdoğan, Moldova Başbakanı Leance ile Telefonla Görüştü

Erdoğan, Moldova'daki Gökoğuzların sorunlarının dile getirildiği görüşmede, Gökoğuz Yeri’nin özerklik statüsünün tam olarak uygulanmamasının endişelere neden olduğuna işaret ederek, söz konusu statünün anayasal güvenceye kavuşturulmasının önemli bir adım olabileceğine dikkati çekti.

02.08.2014 16:09

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Moldova Cumhuriyeti Başbakanı Iurie Leance ile telefonda görüştü.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Başbakan Erdoğan, bugün Ankara'dan Balıkesir'e hareket etmeden önce, tatilini Türkiye'de geçiren Leance ile telefon görüşmesi yaptı.

Başbakan Erdoğan, Moldova'daki Gökoğuzların sorunlarının dile getirildiği görüşmede, Gökoğuz Yeri'nin özerklik statüsünün tam olarak uygulanmamasının endişelere neden olduğuna işaret ederek, söz konusu statünün anayasal güvenceye kavuşturulmasının  önemli bir adım olabileceğine dikkati çekti.

Erdoğan, Türkiye olarak, Moldova'daki sorunlara, ülkenin bütünlüğü ve siyasi birliği içinde çözüm bulunmasından yana olduklarını da vurguladı.

Başbakan Erdoğan'ın, görüşmede ayrıca  Leance'a, tatil için Türkiye'yi tercih etmesinden dolayı teşekkür ettiği öğrenildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Başbakan Erdoğan, Moldova Başbakanı Leance ile Telefonla Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement