Başbakan Erdoğan: Okyanus Ötesinden Gelen Telefonlarla İstifa Edenleri Kimse Hatırlamıyor - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan: Okyanus Ötesinden Gelen Telefonlarla İstifa Edenleri Kimse Hatırlamıyor

12. Cumhurbaşkanı seçilen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim dahi, yakın tarihimiz, davasına ihanet eden, partisine ihanet eden, kendisini seçen milletine ihanet edip zillete düşen isimlere şahit olmuştur.

27.08.2014 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

12. Cumhurbaşkanı seçilen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim dahi, yakın tarihimiz, davasına ihanet eden, partisine ihanet eden, kendisini seçen milletine ihanet edip zillete düşen isimlere şahit olmuştur. İşte onları hiç kimse hatırlamıyor. Onların iftiralarını hiç kimse hatırlamıyor. Okyanus ötesinden gelen telefonlarla istifa edenleri, darbecilerin tehditlerine boyun eğenleri, darbecilerin getirdikleri haberlere inananları bugün hiç kimse hatırlamıyor" dedi.

Erdoğan, Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti'nin 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde konuştu. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçiminde hiçbir sorun çıkmadan, hiçbir krize, kaosa mahal verilmeden, belki de Cumhuriyet tarihinde ilk kez bu kadar sorunsuz, bu kadar kolay, bu kadar suhulet içinde bir Cumhurbaşkanlığı seçimi gerçekleştiğini belirtti.

-"İLKLERİN PARTİSİ OLDUK"-

AK Parti olarak her zaman ilklerin partisi olduklarını vurgulayan Erdoğan, "Parti olarak, teşkilat olarak, Türkiye'ye böyle bir ilki, böyle bir reformu kazandırmanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz ve inanın, nefes alıp verdiğimiz müddetçe de bu gururu hep birlikte yaşayacağız.Bu vesileyle, demokratik olgunluğunu bir kez daha gösteren, sandığa gidip oyunu kullanan, bu tarihi süreçte emeği ve katkısı olan aziz milletime, milletimin 77 milyon her bir ferdine de sonsuz şükranlarımı ifade ediyorum" dedi.

-"YARIN TBMM'DE MAZBATAMIZI TESLİM ALACAĞIZ"-

Olağanüstü Kongre ile 13 yıldır gururla taşıdığı AK Parti'nin Genel Başkanlık vazifesini teslim ettiğini vurgulayan Erdoğan, "Yarın inşallah, saat 14'te, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde mazbatamızı teslim alacak, on bir buçuk yıl boyunca üstlendiğimiz Başbakanlık vazifesini de teslim edecek, yemin ederek Türkiye Cumhuriyeti'nin 12'nci Cumhurbaşkanlığı görevini üstlenmiş olacağız" diye konuştu.

-"BUGÜN DEĞİŞEN, SADECE ŞEKİLDİR"-

Erdoğan, "Bugün değişen, sadece şekildir. Bugün öz değişmiyor. Bugün, partimizin yüklendiği misyon, davamızın ruhu, hedef ve ideallerimiz değişmiyor. Bugün, sadece ve sadece isimler değişiyor.Her zaman ifade ettim; AK Parti, 13 yıllık bir siyasi parti olsa da, aslında, asırlar öncesinden başlamış kutlu bir yürüyüşün, kutlu bir davanın mirasını omuzlarında taşıyan bir partidir" dedi.

-"İSİMLER FANİDİR, BAKİ OLAN DAVADIR"-

Erdoğan, 13 yıllık bir yoldan gelmediklerini, asırlardır yürüdüklerini vurgulayarak şunları kaydetti:

"Biz kökü olmayan, ruhu olmayan, geçmişiyle irtibatlarını koparmış bir parti, böyle bir hareket asla değiliz. Bu harekette, Gazi Mustafa Kemal'in ufku, vizyonu, hayalleri vardır. Bu harekette, merhum Adnan Menderes'in, millet uğruna verilmiş canı vardır.Bu harekette, hiç şüpheniz olmasın, Eski Başbakanlarımızdan, Profesör Doktor Necmettin Erbakan'ın da alın teri vardır. Bu harekette, eski Başbakanlarımızdan, Cumhurbaşkanlarımızdan, merhum Turgut Özal'ın da emeği vardır. Biz bu yola 13 yıl önce çıkmadık. Biz bu yola 100 yıl önce çıkmadık. İşte onun için, isimlerin hiç ama hiç önemi yoktur. Mezarlıklarda, ismi unutulmuş, bedeni çürümüş, topraktan geldiği gibi toprağa karışmış milyarlarca insan var. Milyarlarca isim, kayboldu ve gitti. Ancak, Hazreti Adem ile başlayan, iyinin ve kötünün mücadelesi insanlık tarihi boyunca devam etti. İsimler fanidir. Baki olan davadır."

-"BEN YOKSAM, DAVA DA YOK' DİYENLER KAYBETTİ"-

Erdoğan "ben yoksam, dava da yok" diyenlerin, daha en baştan kaybetmiş olanlar olduğunu belirterek, "Ben olmazsam, dava ilerleyemez' diyen, davanın ruhunu, özünü anlayamamıştır. "bu dava ancak benim ismimle ayakta kalabilir, ancak benim ismimle şereflenebilir' diyen, kibir tuzağına düşmüştür. İstişareyi, danışmayı, ortak aklı dışlayan; ortak kararları, şahsi beklentileriyle uyuşmadığı için beğenmeyen bu kutlu davaya haksızlık etmiştir. Zira bu dava hiçbir zaman koltuk davası olmamıştır. Bu dava, hiçbir zaman, tarihin hiçbir döneminde, makam davası, rütbe davası, paye davası olmamıştır. Bu dava, şahsi hırsları, kibri, fitneyi ve nifakı, kıskançlığı, çelme takmayı, başkasının kuyusunu kazmayı her zaman dışlamış, her zaman dairesinin dışına atmış bir davadır" dedi.

-"BAŞKALARININ OYUNCAĞI OLANLAR İSE ÇOKTAN UNUTULDULAR"-

Erdoğan, "Tarih, davasına ihanet edenlerin onursuzca yok olup gittiğinin örnekleriyle doludur. Bizim dahi, yakın tarihimiz, davasına ihanet eden, partisine ihanet eden, kendisini seçen milletine ihanet edip zillete düşen isimlere şahit olmuştur. İşte onları hiç kimse hatırlamıyor. Onların iftiralarını hiç kimse hatırlamıyor. Okyanus ötesinden gelen telefonlarla istifa edenleri, darbecilerin tehditlerine boyun eğenleri, darbecilerin getirdikleri haberlere inananları bugün hiç kimse hatırlamıyor. Ama Allah'a hamdolsun, bu dava dimdik ayakta duruyor ve umutla geleceğe ilerliyor. Safını cesaretten yana belirleyenler, işte bugün izzetleriyle, şerefleriyle, haklı gururlarıyla buradalar. Başkalarının oyuncağı olanlar ise çoktan unutuldular. Bu büyük dava, bu kadim dava, nice isimler gördü, nice isimlere şahit oldu. O isimlerin hepsi geldi ve geçti; ama dava işte burada. Bugün de, bundan sonra da isimler değişecek. Hiçbirimiz bu dünyada baki değiliz; hepimiz faniyiz."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan: Okyanus Ötesinden Gelen Telefonlarla İstifa Edenleri Kimse Hatırlamıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement