Başbakan Erdoğan, Ordu'da - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan, Ordu'da

Başbakan Erdoğan, Ordu\'da

Başbakan, Fatsa'da toplu açılış töreninde, "Şunu unutmayın şehitler gelmedikçe faiz lobisi kaybediyor, kan lobisi kaybediyor. İşte dert bu." dedi.

21.12.2013 17:07  Güncelleme: 17:10

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Şunu unutmayın şehitler gelmedikçe faiz lobisi kaybediyor, kan lobisi kaybediyor. İşte dert bu. Şu an sahnelenen kirli oyun bu kaybın telafi edilmesi için adeta bir intikam çabasıdır. Bu kere de inşallah bu hesabı verecekler" dedi.

Başbakan Erdoğan, Ordu'nun Fatsa ilçesinde yapımı tamamlanan bazı eserlerin toplu açılışı dolayısıyla düzenlenen törende, halka hitap etti.

Erdoğan, 11 yılda Türkiye'nin faizleri düşürdüğünü için 642 milyar kazandığını ifade ederek, ödenen yüzde 45 faizi, yüzde 13'e düşürdüklerini söyledi. Faizlerin düşmesiyle kazanılan 642 milyarla yatırımlar yaptıklarını anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu tabii faiz lobisinin cebine gidecekti. Gitmedikleri için rahatsız, bundan kuduruyorlar, çılgına dönüyorlar. Ziraat Bankasına benim çitçi kardeşim yüzde 59 faiz ödüyordu, şimdi yüzde 5 ödüyor. Yüzde 54, benim çiftçi kardeşimin, cebimde kaldı. Yüzde 46 Halk Bankasına faiz ödeyen benim esnaf kardeşim, tüccar kardeşim, şimdi yüzde 5 ödüyor. Aradaki fark onun cebinde kaldı.  Biz halka hizmet ediyoruz, onlar efendilere hizmet ettiler. Farkımız bu."

Kendilerinden önceki iktidarların IMF'ye olan borçlarını hatırlatan Erdoğan, bu borçların AK PArti döneminde ödendiğini, şu anda IMF'ye 5 miyar dolar borç vereceklerini dile getirdi.

Merkez Bankası Türkiye'nin bir numaralı bankası olduğunu ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ne vardı kasada? 27,5 milyar dolar. Şimdi ne var? Tarihi rekor var. 136 milyar dolar. Dün çıkmış CHP'li bir tane kendini bilmez, diyor ki "Başbakan devamlı, bankanın döviz rezervinden bahsediyor, ayakkabı kutularından bahsetsin Başbakan. Onun içindeki dövizler nereden'. Ben sana söyleyeyim onun adresini, sen çok iyi bilirsin, aynaya bak, adresi orada görürsün. Haddini bil. Ben Merkez Bankası'nın döviz rezervinden bahsediyorum ve bunu 27,5 milyar dolardan alıp, buraya getiren bir iktidara, bunu söyleyebilecek kadar kalitesi düşük bir adamsın. 30 yılda bu ülke terör nedeniyle, neler kaybetti. Bütün bunlar yavaş yavaş ortadan kalkıyor. Bu terör belasından kurtulunca 642 var ya nerelere varır nerelere. Türkiye uçardı, uçardı ama hamdolsun, AK Parti, iktidarıyla elhamdülillah bu işi toparladık."

Milli gelirin 230 milyar dolardan 800 milyar dolara ulaştığını, Cumhuriyet tarihinde 79 yılda 6 bin kilometre bölünmüş yol yapıldığını, 11 senede bunun üzerine 17 milyon kilometre ilave ettiklerini anlatan Erdoğan, "Yolsuzlukları olan bir ülke buraya gelebilir miydi" diye sordu.

Annelerin eskiden kitap bulamadığını, artık kitapların okullar açılırken sıranın üzerinde bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, 200 bini aşkın derslik yapıldığını, hastane yapımına da devam ettiklerini söyledi.

Artık istenilen ilaçların herhangi bir eczaneden alındığını, istenilen hastaneye gidildiğini vurgulayan Erdoğan, "Bunlar kolay olmadı. İşte bu lobi bütün bu yapılanlardan rahatsız. Ama biz onlara rağmen, halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

Bir yıldır şehit haberleri gelmediğini anımsatan Başbakan Erdoğan, "Elhamdülillah ne kadar güzel.  Anneler ağlamıyor, babalar ağlamıyor. Bundan güzel birşey olur mu? Ama inanın bundan bile rahatsız olan siyasi partiler var. Kimisi Türklüğüyle övünüyor, kimisi Kürtlüğüyle övünüyor. Biz ise Türklüğümüzle de övünüyoruz, Kürtlüğümüzle de övünüyoruz, Lazlığımızla, Gürcülüğümüzle, Arnavutluğumuzla, Boşnaklığımızla, kardeşlerim yaradılanı yaradandan ötürü severek 76 milyonla övünüyoruz " şeklinde konuştu.

-"Milletimin de hesap yeri sandıktır"

AK Partinin 76 milyonun partisi olduğunu bildiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Şunu unutmayın şehitler gelmedikçe faiz lobisi kaybediyor, kan lobisi kaybediyor. İşte dert bu. Şu an sahnelenen kirli oyun bu kaybın telafi edilmesi için adeta bir intikam çabasıdır. Bu kere de inşallah, bu hesabı verecekler. Biz bu işin de inine gireceğiz. Nasıl bundan öncekileri yaptık, bunu da halledeceğiz. Çünkü bunların milletle hesabı var. Milletimin de hesap yeri sandıktır, sandıkta da onlara gerekli cevabı verecektir. Şu hale bak ya. Gelmişte Halk Bankasıyla uğraşıyorlar.

Niye? Biz iktidara gelmeden önce Halk Bankası görev zararıyla uğraşıyordu. Kim vardı iktidarda? MHP vardı, DSP vardı, ANAP vardı. Şimdi görev zararı var mı? Şimdi kazancıyla karıyla övünülen bir banka. Şimdi bunu yıpratmaya çalışıyorlar. Uluslararası güçler buna çalışıyor, ulusal bazı çevreler de buna çalışıyor. Buna fırsat vermeyeceğiz. Bu işi de çözeceğiz merak etmeyin. Bunları tek tek arayıp, çıkarıp teşir edeceğiz. Milletçe biz yeterki bir olalım.  Bir olalım, iri olalım, diri olalım hep birlikte Türkiye olalım."

Artık Ordu'nun söz verdikleri gibi büyükşehir olduğunu, Fatsa'nın da büyükşehrin önemli bir ilçesi olduğuna işaret eden Erdoğan, artık hizmetlerin Fatsa'da daha farklı olacağını söyledi.

"Buraların büyükşehir olmasını istemeyen CHP, şimdi hangi yüzle Ordu'ya gelecek de 'Biz buraya en iyi hizmeti vereceğiz' diyecek" ifadelerini kullanan Erdoğan, vatandaşlardan 30 Mart'ta bunlara haddini bildirmesini istedi.

-Notlar

Başbakan Erdoğan, Fatsa'ya Başbakanlığa ait "HUT" helikopteriyle geldi. Başbakan Erdoğan'a iki polis helikopteri ve Sağlık Bakanlığına ait bir helikopter ambulans ve beraberindeki bakanları taşıyan Başbakanlığa ait OBA helikopteri eşlik etti.

Fatsa'da Kaymakamlık binası önünde düzenlenen toplu açılış töreninde, meydanın arka tarafında asılan, üzerinde "Büyükşehir için teşekkür ederiz Başbakanım, sen Allah'ın bize bir lütfusun", "Sen bir devsin, yükü ağırdır devin. Kalk ayağa dimdik doğrul ve sevin. Seninleyiz Başbakanım", "Eğildiğini yanlızca namaz kılarken görebilirsiniz" yazılı dev pankart dikkati çekti.

Meydanın sağ tarafına ise üzerinde Başbakan Erdoğan'ın fotoğrafının bulunduğu "Bu millet seninle" yazılı pankart asıldı.

Başbakan Erdoğan'ın tören alanına girdiği sırada, kalabalık ellerindeki bayrakları sallayarak, sevgi gösterisinde bulundu.

Vatandaşlar "Hoş geldin Başbakanım" şeklinde sloganlar attı.

Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan'la vatandaşları selamladı. Başbakan Erdoğan'ın yatırımları saydığı sırada "Çok şükür Başbakanım" şeklinde vatandaşlardan sloganlar yükseldi.

Başbakan Erdoğan konuşmasının  sonunda vatandaşlarla "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkı sözlerini Fatsa'ya uyarlayarak söyledi.

Fatsa'da 78 derslikli 5 okul, 1 spor salonu, 2 yurt binası, Orman ve Su İşleri yatırımlarından bir proje, spor yatırımlarından bir yurdun, diğer kamu yatırımlarından bir projenin, KÖYDES yatırımlarından içme suyu, yol ve ulaşım hizmetlerinin, barınma yardımları ve belediye yatırımlarından 2 projenin olmak üzere toplam 16 projenin toplu açılışı gerçekleştirildi.

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan, Ordu'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement