Başbakan Yardımcısı Akdoğan Açıklaması - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı Akdoğan Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, birilerinin "Çanakkale'de de Dersim'de de analar ağlamadı mı?' dediğini belirterek, "Bakın Çanakkale'de analar çocuklarını şehit olsunlar diye cepheye gönderdi.

11.05.2015 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, birilerinin " Çanakkale'de de Dersim'de de analar ağlamadı mı?' dediğini belirterek, "Bakın Çanakkale'de analar çocuklarını şehit olsunlar diye cepheye gönderdi. Bu vatan için, bu bayrak için, bu millet için her bir gencimiz, seve seve ölümün önüne atılır. Şehadet bizim için kutsaldır. Ama birilerinin yanlış politikası sebebiyle 'gencecik fidanlar toprağa düşmesin' dedik. Bu yüzden Çözüm Süreci'nin sloganı da 'analar ağlamasın' oldu" dedi.

Akdoğan, AK Parti Ankara Milletvekili adayı Ertan Aydın tarafından Amade Nikah Salonu'nda düzenlenen Anneler Günü etkinliğinde yaptığı konuşmada, "anaların ağlamaması için" Çözüm Süreci'ni başlattıklarını söyledi.

Çözüm Süreci'nin sonuca ulaşması gerektiğini ifade eden Akdoğan, "Akan kan, gözyaşı dinsin' dedik. Anneler evlatlarını kaybetmesin, gencecik fidanlar toprağa düşmesin, bu kandırmacaya bir son verelim. 44 bin insan hayatını kaybetti. Bu insanlar bu vatanın evladıdır. Yanlış yapan olur, suç işleyen olur, kandırılmış olan olabilir. Bir şekilde bu sorunu çözelim. Bir toplumsal bütünleşme, birlik beraberliği, kardeşliği geliştirme, yüceltme süreci" diye konuştu.

Akdoğan, Çözüm Süreci'ni en çok annelerin desteklediğine dikkati çekerek, en fazla acıyı çekenin, gözyaşı dökenin ve ıstırap yaşayanın anneler olduğunu kaydetti.

Akdoğan, "Birileri diyor ki:  'Çanakkale'de de, Dersim'de de analar ağlamadı mı?' Bakın Çanakkale'de analar çocuklarını şehit olsunlar diye cepheye gönderdi. Bu vatan için, bu bayrak için, bu millet için her bir gencimiz, seve seve ölümün önüne atılır. Şehadet bizim için kutsaldır. Ama birilerinin yanlış politikası sebebiyle gencecik fidanlar toprağa düşmesin dedik. Bu yüzden Çözüm Süreci'nin sloganı da 'analar ağlamasın' oldu" değerlendirmesinde bulundu.

Kadınların her türlü hak ve hukukunu geliştirmenin öncelikleri olduğunu dile getiren Akdoğan, "Burada iki boyut var. Biri negatif, yani kadına karşı şiddet, kadına karşı ayrımcılık, töre cinayetleri. Bu negatifin ortadan kaldırılması gerekiyor. İkincisi pozitif, kadınların hakkının hukukunun geliştirilmesi, imkanlarının geliştirilmesi. Çok önemli düzenlemeler yaptık. Hep kadını merkeze alan, kadının sosyal hayata katılımı, siyasi hayata katılımı, bu konuda AK Parti gerçekten devrim niteliğinde adımlar attı" ifadesini kullandı.

Akdoğan, Türkiye'nin en büyük kadın teşkilatının AK Parti'de olduğunu kaydederek, Meclis'teki AK Parti'li kadın milletvekili sayısının da arttığını söyledi.

"Ailenin direği annedir"

Anne demenin aile demek olduğunu anlatan Akdoğan, şöyle konuştu:

"Toplumun yapı taşıdır aile. Biz hem sosyal hayatta hem siyasi hayatta kadının daha aktif olmasını istiyoruz ama aileyi de önemsiyoruz muhafazakar bir parti olarak. Toplumun temel taşı görüyoruz. Ailenin direği annedir. Annelik kutsaldır, aile kutsaldır ama kadınlarımız aynı anda sosyal ve siyasi alanda da önemli misyonlar görüyorlar. Yeni Türkiye'yi kadınlarımızla inşa edeceğiz. Kadınlarımızın sihirli dokunuşu yeni Türkiye'de büyük önem taşıyor. Her alana kadının elinin değmesi gerekiyor. Çünkü kadın demek o işe duygunun, estetiğin, şefkatin, merhametin katılması demek."

Daha sonra söz alan sanatçı Niran Ünsal da Çözüm Süreci'ni sonuna kadar desteklediğini söyledi.

Yakın tarihte, terörün ve faili meçhullerin yaşandığı son 35 yılın karanlık bir dönem olduğunu ifade eden Ünsal, "Bence Türkiye'de mutlaka çözülmesi gereken en önemli sorunlardan biri. Doğudan batıya kuzeyden güneye bu bayrak altında ve bu topraklar üzerinde yaşayan herkes birbirinden sorumludur. Ben de bir anne olarak Çözüm Süreci'ni destekliyorum. Cumhurbaşkanımızın ve beraberindeki tüm kurmaylarının sonuna kadar arkasında olduğumu dile getirmek istiyorum" dedi.

Ünsal, daha sonra "Şafak Türküsü" isimli şarkıyı seslendirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı Akdoğan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement